Η ΔΟΥΡΟΥ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ” ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2051

Η πατέντα τα έχει όλα και συμφέρει. Οι δήμαρχοι, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, φέρνουν με τη σέσουλα προτάσεις για να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Η Δούρου τα εγκρίνει όλα. Οι δήμαρχοι επιστρέφουν θριαμβευτές στους δήμους τους, λέγοντας “Τα κατάφερα! Οι προτάσεις μου πέρασαν όλες! Ξαναψηφίστε με για να τα ολοκληρώσω.” Κι είναι όλοι ικανοποιημένοι. Είναι σαφές ότι πρόκειται περί ΑΠΑΤΗΣ

Υπάρχει, βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια: λεφτά δεν υπάρχουν! Τα κονδύλια που χρειάζονται για την υλοποίησή τους ξεπερνάνε τα έσοδα της Περιφέρειας για τα επόμενα 30 χρόνια! Το ξέρει η Δούρου; Φυσικά. Το ξέρουν οι δήμαρχοι; Φυσικά! Αρκεί που δεν το ξέρουν οι πολίτες. Το σύστημα λειτουργεί, γιατί να το αλλάξουν; Και για να είμαστε δίκαιοι, λειτουργεί εδώ και χρόνια. Δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν τις εκλογές, οι δήμαρχοι θα ανοίγουν μια τρύπα, θα βάζουν τον θεμέλιο λίθο, θα βγάζουν φωτογραφίες, θα πακτώνουν τη γνωστή ταμπέλα με την ταυτότητα του έργου και τους φορείς που την χρηματοδοτούν και θα στέλνουν χαμογελαστά δελτία τύπου μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Μετά έχει ο Θεός. Κι επειδή μπορεί να έχει ο Θεός, αλλά το ταμείο της Περιφέρειας δεν έχει, θα μείνει εκεί η τρύπα να χάσκει κι η ταμπέλα να σκουριάζει, μέχρι τις επόμενες εκλογές οπότε θα παιχτεί το ίδιο πάλι έργο. Άλλωστε ο ψηφοφόροι δεν φημίζονται για τη μνήμη τους. Και για “στάχτη στα μάτια” κάθε χρόνο θα εκταμιεύεται ένα μικρό ποσό για να δείχνουμε ότι κάτι κινείται. Το ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, θα έχουν γεράσει και τα παιδιά μας δεν έχει καμμία σημασία. Σημασία έχει να ξαναψηφιστούν οι πρωταγωνιστές αυτής της απάτης. Ας δούμε έργα που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και ας υπολογίσουμε τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης, βάσει του ετησίως εκταμιευόμενου ποσού.

Τα προγράμματα για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα θα ολοκληρωθούν το 2026, τα αντιπλημμυρικά το 2036 (μέχρι τότε πρέπει να προσευχόμαστε να μην βρέξει), τα αρδευτικά το 2043 και οι λοιπές κοινωνικές δομές, της… κοινωνικά ευαίσθητης αριστεράς, το 2051!

Του Θάνου Τζήμερου Περιφερειακού Συμβούλου, Προέδρου “Δημιουργία Ξανα”


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.