Απάντηση στον κ. Γιάννη Κίτσο, υποψήφιο με τον συνδυασμό του Σωφρόνη

Απάντησή μου σε μακροσκελές σχόλιο του Φίλου Giannhs Kitsos στην ανάρτησή μου ΔΗΜΟΣ «ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ».
 
Αγαπητέ Γιάννη, επειδή 33 χρόνια δημοσιογραφίας στον Σαρωνικό και στους γύρο δήμους είναι πολλά (25 χρόνια έντυπης), γνωρίζω ανθρώπους και πράγματα απ΄ όλες τις πλευρές τους. Και γνωρίζω και θυμάμαι και τις δικές σου προσπάθειες και αγώνες να αποσυρθεί ο Κουβαράς από τον Σαρωνικό και να ενταχθεί στην Κερατέα. (Εγώ την ψήφο μου μετέφερα, όχι τον οικισμό μου το Καταφύγι, όπου ζω). Στήριξες όμως και εκλέχτηκες στις εκλογές του 2010, με τον εκμαυλιστή συνειδήσεων και θεσμών Φιλίππου, παρ΄ ότι γνώριζες ότι αυτός σε παράλληλη πορεία με τον αείμνηστο Θεόδωρο Πάγκαλο, έστησαν αυτό το χωροταξικό έκτρωμα, το Δήμο Σαρωνικού. Και το 2015 στήριξες και εκλέχτηκες με τον Σωφρόνη, ο οποίος υπηρέτησε (όπως και ο τότε αντίπαλός του Τσαλικίδης) και αντέγραψε, το σύστημα διοίκησης Φιλίππου, αυτό που καταγγέλλει σήμερα όλο το παραλιακό μέτωπο. Και επειδή δεν γράφτηκε από παραδρομή αυτό που έγραψα, ότι το 2019 στήριξα τον Σωφρόνη, αναγκάστηκα να τον ψηφίσω, για να μην εκλεγεί ο κατά την άποψή μου, απόλυτος υπεύθυνος για την τραγωδία του Ματιού και τον τραγικό θάνατο 104 ανθρώπων αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου.
 
Το μετάνιωσα, που ψήφισα και στήριξα τον Σωφρόνη, ήταν ΛΑΘΟΣ μου γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ, αλλά μόνο αυτόν που θεωρούμε ότι είναι ΑΞΙΟΣ, διαφορετικά η ψήφος μας είναι μπούμερανγκ που θα επιστρέψει στον κεφάλι μας. Το μετάνιωσα γιατί στην ήττα κυρίως υπεύθυνος είναι ο ηττημένος και όχι ο νικητής. Και ο “νέος” σε ηλικία και στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Σωφρόνης, έχασε από τον Φιλίππου, τον αποτυχημένο ΣΥΡΙΖΑΙΟ αντιπεριφερειάρχη, τον αποτυχημένο πρώην δήμαρχο Σαρωνικού, τον αποτυχημένο ως άνθρωπο. “Νέος” ήταν και ο Τσίπρας, αλλά κι΄ αυτός με σάπια μυαλά). Κάνε συγκρίσεις.
Ο Σωφρόνης σε συνέντευξή του, πρότεινε την διάσπαση του Δήμου και την ένταξη της πόλης των Καλυβίων και του Κουβαρά στην Κερατέα, (όχι το Λαγονήσι). Φαντάζομαι ότι συμφωνείς με αυτό; Επομένως πως αγωνίζεσαι με την υποψηφιότητά σου για ένα δήμο από τον οποίο συμφωνείς να αποχωρήσεις ως Κουβαριώτης; Ή δεν συμφωνείς τώρα;
Έδωσα μάχες μέσα από τα δημοσιογραφικά μέσα που χειρίζομαι, για όλα αυτά που σήμερα αποτελούν προβλήματα της κοινωνίας μας. 
Πρότεινα συγκεκριμένες λύσεις και για το ΚΕΛ και για το κοιμητήριο του Σαρωνικού και για πολλά άλλα. Δεν λύθηκε κανένα από αυτά τα προβλήματα, γιατί ο Σωφρόνης ήταν και είναι έρμαιο της ψηφοθηρίας, που τον διευκολύνει να διατηρήσει τα προσωπικά του κεκτημένα και δεν ήθελε να συγκρουστεί με ΚΑΝΕΝΑΝ. Έτσι, έκανε πίσω για το Κοιμητήριο στις εκτάσεις του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της ΤτΕ και το ΚΕΛ στο 60ο χιλ. της Αθηνών – Σουνίου. Και αφού τα έκανε θάλασσα (με την επίσης και δική μου πρόταση) για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, έστειλε τα χρυσοφόρα λύματα για την οικονομία ενός Δήμου στην Παιανία. Τα έχω καταγράψει και έχω καταγγείλει δημόσια όλα αυτά και τα γραπτά μένουν.
Φίλε Γιάννη δεν θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία. Εσύ ως άνθρωπος που υπηρέτησες την τάξη και τον νόμο, δεν μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα ψηφοδέλτιο του οποίου ο ηγέτης είναι και από το Εφετείο καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Τι παράδειγμα δίνεις στην κοινωνία μας;
Η αποτυχία του συνδυασμού που είσαι υποψήφιος, θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για τον τόπο. Όταν μπει στο περιθώριο αυτό το πολιτικό μόρφωμα, η οικογενειακή επιχείρηση “Βανίτα – Γιώργος Σωφρόνης Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.)”, ίσως θα αξίζει να επαναφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα πίσω στο Δήμο Σαρωνικού και όχι σε Δήμο Καταυλισμό. Εάν δεν μπει στο περιθώριο τώρα, ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι αμείλικτος.

Άγγελος Φραγκόπουλος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.