Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια στη Λαυρεωτική. Στον Σαρωνικό ούτε ευρώ

Γ. Πατούλης: «Η Λαυρεωτική και συνολικά η Ανατολική Αττική εξελίσσεται με τη συμβολή και της Περιφέρειας Αττικής σε ένα αναπτυξιακό, τουριστικό και σύγχρονο κόμβο»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μετέβη χθες στο Δήμο Λαυρεωτικής. Ο προϋπολογισμός των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής και έχουν προσδώσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο στην ευρύτερη περιοχή, ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. 

Αυτά στη Λαυρεωτική, στον Σαρωνικό; 

Μηδενική είναι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας στο Δήμο Σαρωνικού και ο λόγος είναι καθαρά πολιτικός. Όσο ήταν Αντιπεριφερειάρχης ο Φιλίππου και έχοντας προγραμματίσει να διεκδικήσει την Δημαρχία στον Σαρωνικό, έκοβε όλα τα κονδύλια για έργα που αφορούσαν τον Δήμο, ακόμα και για τις ασφαλτοστρώσεις, πιστεύοντας ότι θα τα υλοποιήσει ο ίδιος. Απόδειξη ότι στο μεσοδιάστημα της εκλογής του στο Δήμο και πριν παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης, το καλοκαίρι του 2019, ενέκρινε δεκάδες εκατομμύρια για ασφαλτοστρώσεις, τις οποίες αυτή τη φορά έκοψε ο σημερινός Αντιπεριφεριάρχης του Πατούλη, Αυγερινός.  Μετά την αλλαγή στον Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια, κόβει τα κονδύλια ο Αυγερινός, για τους ίδιους λόγους που τα έκοβε ο Φιλίππου, προφανώς με την προτροπή του Σωφρόνη, για να υλοποιήσει τα έργα, όταν αυτός γίνει Δήμαρχος. Διαφορετικά, όλα αυτά τα χρόνια θα είχαμε δει μια ανακοίνωση του Σωφρόνη, να ζητά από την διοίκηση του Πατούλη, να κατευθυνθούν κονδύλια προς τον Σαρωνικό. Εάν σκεφτούμε ότι από την έγκριση κάποιων κονδυλίων, μέχρι την εκταμίευση και την υλοποίηση των έργων απαιτούνται τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, είναι άγνωστο εάν στον Σαρωνικό θα δούμε κάποιο σοβαρό έργο,  όποιος και αν κερδίσει τις επόμενες Δημοτικές εκλογές. 

Γίνεται κατανοητό ότι οι Φιλίππου – Σωφρόνης είναι οι δύο όψεις του ίδιου (*)…………. συστήματος.

(*χαρακτηρίστε το όπως θέλετε) 

 

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.