«Δήμος Καταυλισμός» – Ανασκόπηση του 2023

Φεύγει σε λίγες ώρες το «μακάβριο έτος 2023». Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια, ανθρώπους και πράγματα. Σε πολλούς κατοίκους στο «Δήμο Σαρωνικού ή Δήμο Καταυλισμό, όπως θα τον αποκαλώ πλέον, μένει μια πικρόξυνη γεύση, γιατί μετά από μια μεγάλη προεκλογική και κουραστική περίοδο ψήφισαν για να έχουν ως δημοτική αρχή για την επόμενη πενταετία ένα «τίποτα» και ένα ακόμα μεγαλύτερο «τίποτα» ως αντιπολίτευση.

Θα παριστάνει τον Δήμαρχο ο Παπαχρήστου ή «Κασσελάκης»(*). Ένας «τίποτα» που πέρασε απ΄ έξω είδε κενό και μπήκε. Ένα κενό που και ο ίδιος ο νέος δήμαρχος είναι μέρος του. Η παρουσία του, σε όποιο πόστο και αν θήτευσε ήταν ένα τεράστιο πολιτικό μηδενικό και επιφυλάσσει το ίδιο για το μέλλον του Δήμου Καταυλισμού.  «Στελέχη» που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το κενό, είναι «κάποιοι» που έχουν άγνοια διοίκησης, άγνοια γεγονότων, άγνοια κινδύνου. Εντρύφησαν στον λαϊκισμό του χαμογελαστού «Κασσελάκη» και υποσχέθηκαν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο (τους), τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους. Αυτό ήταν το μότο όλων αυτών. Τι σημαίνει καλύτερο μέλλον για ένα Δήμο; Δεν γνωρίζουν βέβαια, γιατί στερούνται βασικών γνώσεων. Η μόρφωση κάποιων από αυτούς είναι του δημοτικού, άντε και λυκείου, αλλά έχουν φοιτήσει στα πανεπιστήμια της «ζωής» και αποφοίτησαν με βαθμό μικρότερο της βάσης. Και κάποιοι απ΄ αυτούς που έχουν πάει πέρα από αυτά, ουδέποτε ασχολήθηκαν με το επάγγελμά τους, παρέμειναν άεργοι σιτιζόμενοι οίκοθεν, συνεπείς καφενόβιοι, θαμώνες των στοιχηματζίδικων. Κάποιοι θητεύοντας σε εξωραϊστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ή συλλόγους γονέων,  νομίζουν ότι απέκτησαν εμπειρία διοίκησης και ήταν οι καταλληλότεροι για να αναγεννήσουν τον καταρρακωμένο, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, πολιτισμικά, δήμο καταυλισμό. Η συμμετοχή σε σελίδες ως «νοικοκυρούλες», ως «κακοποιημένες» και σε «τηλεοπτικά πάνελς», δεν θεωρούνται προσόντα, για την τοπική αυτοδιοίκηση.  Και το κακό είναι ότι κάποιοι τους πίστεψαν και κάποιοι άλλοι τους θεώρησαν λιγότερο άσχετους, λιγότερο άχρηστους, λιγότερο χυδαίους από τους προηγούμενους, που ήταν ακριβώς οι ίδιοι. Θα περιμένουμε να ακούσουμε ποιοι θα αναλάβουν αντιδήμαρχοι του Δήμου Καταυλισμού, για να δούμε τα βιογραφικά τους, για τις σπουδές τους, την κατάρτισή τους γύρο από την τοπική αυτοδιοίκηση και την επαγγελματική τους εμπειρία και θα τα δημοσιεύσουμε για να λάβουν γνώση οι πολίτες, μήπως και καταλάβουν τι ψήφισαν.

Απόδειξη όλων αυτών που περιγράφω είναι η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται συχνά σε κάθε σοβαρό άνθρωπο του τόπου: Γιατί δεν ασχολείσαι με τα κοινά; Η απάντηση του είναι, «γιατί να ασχοληθώ, με θεωρείς απατεώνα;» Υπάρχουν βέβαια και οι ελάχιστες εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Αυτό πιστεύω ότι είναι το μέλλον του δήμου καταυλισμού και αρνούμαι να επενδύσω σε πιθανότητες ότι μπορεί να συμβεί το ανέλπιστο. Δεν θα συμβεί, γιατί αυτοί που γαλούχησαν όλους αυτούς, οι μέντορές τους είναι αυτοί που διοίκησαν αυτόν τον τόπο, τα τελευταία 30 χρόνια, άρα είναι σάρκα από τη σάρκα τους, ομογάλακτοι.

Οι πολίτες, έχουν δικαίωμα να κάνουν βλακείες και να τις πληρώνουν. Ενίοτε μαθαίνουν από αυτά τα λάθη, κάποτε όχι. Ο Ελληνικός λαός έκανε το λάθος να εκλέξει πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πλήρωσε ακριβά και παραλίγο να καταστρέψει τη χώρα, αλλά έβαλαν μυαλό. Έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 10% και ίσως σε λίγους μήνες να προσεγγίσει το 2 – 3%.  Στο δήμο Καταυλισμό, τα ρίσκα δεν είναι τόσο μεγάλα. Μετά τον Φιλίππου και τον Σωφρόνη, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στους πολίτες; Υπάρχουν αντοχές να γίνουν κι΄ άλλα λάθη. Πέρα από τα διάσπαρτα  σκουπίδια, τις λακκούβες στους δρόμους, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, την ανυπαρξία οποιουδήποτε αναπτυξιακού έργου, την γραφειοκρατία, τα εκατοντάδες αδέσποτα που ζουν δίπλα στους ρυπαρούς κάδους, την περιρρέουσα γελοιότητα, δεν διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Παπαχρήστου, τώρα μάλιστα που πολιτογραφήθηκε νεοδημοκράτης; για να τύχει κάποιας εύνοιας από την υπερκείμενη Περιφέρεια. Πίστευε κάποιος ότι θα αργούσε από έμπιστος του Φιλίππου, να μετεξελιχθεί σε Νέο Δημοκράτη;

Βγήκε κάτι καλό απ΄ αυτές τις εκλογές; θα αναρωτηθείτε όσοι διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Ναι βγήκε:

Εκδιώχθηκε κακήν κακώς ο Σωφρόνης, ο οποίος έχασε για 2η φορά από έναν ΣΥΡΙΖΑΙΟ. Δεν τον νίκησαν αυτοί, αυτός έχασε και από τους δύο. Και δεν έχασε μόνο για τα σκάνδαλα, δεν έχασε για τις ποινικές υποθέσεις στις οποίες καταδικάστηκε και για όσες εκκρεμούν εναντίον του, αλλά για την κακοδιοίκηση, τα ψέματα, το ήθος και το άθλιο ύφος, το δικό του, της συμβίας του και αρκετών εκ των συνεργατών του. Εκδιώχθηκε για τις προσπάθειες του να εκμεταλλευτεί τις κομματικές διόδους ώστε να τύχει λαθραία της υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχε πάρει το μάθημά του από το 2019, όταν έχασε ως Νέο Δημοκράτης με επίσημη στήριξη, από τον ΖΑΙΟ πρώην Δήμαρχο, πρώην Αντιπεριφερειάρχη. Εκδιώχθηκε για την σκανδαλώδη διασπάθιση δεκάδων έως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα, την οποία ομολογούν συνεργάτες του, αλλά και μέλη της οικογένειάς του, για τα οποία τίθενται ερωτηματικά για την προέλευσή τους.  Και παρ΄ όλα αυτά ΕΧΑΣΕ. Ελπίζω κι΄ εγώ όπως και πολλοί άλλοι, ότι η εκδίωξή του είναι οριστική και αμετάκλητη, αν και από ανθρώπους του είδους του μπορεί να περιμένουμε τα πάντα. Δεν θα εκπλαγούμε να δούμε ακόμα και την συμβία του υποψήφια Δήμαρχο. Για την ώρα επιδιώκει την επανεκλογή της στην ΔΕΕΠ.  Όλοι εμείς οι κεντρογενείς που στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την πολιτική μας στάση, εφόσον αυτή επανεκλεγεί. Και πλησιάζουν και Ευρωεκλογές, ας μην ξεχαστεί. 

Η παραίτηση Σωφρόνη

Ο Σωφρόνης σε μια θυελλώδη μετεκλογική συνεδρίαση της παράταξης, μετά την εμφαντική νέα ήττα του, δήλωσε ότι παραιτείται και αποχωρεί από την ηγεσία της παράταξης. Και αποχώρησε μια και δεν θα ανεχόταν να κάνει τον αντιπολιτευόμενο αρχηγό στον Παπαχρήστου για μια 5ετία. Σ΄ εκείνη την συνεδρίαση εμφανίστηκαν κι΄ άλλοι ως «αγανακτισμένοι» που ήθελαν να παραιτηθούν, αλλά το μετάνιωσαν, γιατί τους είδαμε στην ορκωμοσία. Ηττημένοι είναι όχι κορόιδα.

Πληροφορήθηκα ότι μετά την παραίτηση του Σωφρόνη από την «ηγεσία» της παράταξης, ανέλαβε τη θέση ο Σάββας Αγκούσογλου. Τίποτε άλλο δεν σας λέω. Αναμένω να δω μεγάλες στιγμές για την παράταξη που θα καταγραφούν κι΄ αυτές ως ιστορικές, μαζί με τις υπόλοιπες που έχουν καταγραφεί.

Μαζί με τον Σωφρόνη, εκδιώχθηκε και ο Σάββας Γκέραλης.

Ο άνθρωπος που το 2002 πήρε την Ανάβυσσο από την δεκαετία του ’60 και την έφερε στον 21ο αιώνα, δεν άκουσε τις προτροπές πολλών φίλων του, μεταξύ των οποίων και τις δικές μου, να αποχωρήσει, με δική του επιλογή. Ήδη διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του και δεν θα μπορούσε να προσφέρει τίποτα περισσότερο απ΄ όσα κατάφερε τα 8 χρόνια της διοίκησής του (2002 – 2010). Δεν επέλεξε να διατηρήσει την φήμη του, ως το ιστορικό πρόσωπο που έβγαλε την πόλη από την αφάνεια και την έκανε Δήμο. Έχασε την αίγλη του, όταν ως αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος, για μια πενταετία (2014 – 2019), υπό την διοίκηση του Σωφρόνη, παρέδωσε μια πόλη και ένα δήμο σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ ότι την παρέλαβε. Οι δηλώσεις του, ότι όταν θα κέρδιζε η παράταξη Σωφρόνη τις εκλογές, θα απαιτούσε την αναβάθμιση της Αναβύσσου και το ότι εάν δεν γινόντουσαν δεκτές οι απόψεις του «θα έπαιρνε την ομάδα του και θα αποχωρούσε»(!!!), δεν έπεισαν. Αντίθετα δέχτηκε πισώπλατα κτυπήματα από την οικογενειακή ΕΠΕ (Επιχείρηση Περιορισμένης Ευθύνης). Δεν τον ήθελαν ούτε αυτοί, τις ψήφους του ήθελαν, όπως και πολλών άλλων. Απόδειξη ότι έλαβε τις μισές ψήφους απ΄ όσες είχε λάβει τις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα μετά από προεκλογική εκστρατεία που έκαναν υπέρ του, διάφοροι «διαχειριστές» της ψήφου των πολιτών της Αναβύσσου, της Φώκαιας και της Σαρωνίδας.

Οι διαχειριστές της ψήφου των πολιτών.

Απέτυχαν κι΄ αυτοί μαζί με τον Σωφρόνη και τον Γκέραλη. Χαίρομαι απόλυτα για την αποτυχία τους, γιατί τα κίνητρά τους να υποστηρίξουν τον Σωφρόνη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, είχε προσωπικά στοιχεία, ιδιοτελή, αντικοινωνικά. Ελπίζω ότι η αποτυχία τους θα τους καταστήσει αναξιόπιστους και στο μέλλον.

Τι αποκαλύφθηκε ακόμα σ΄ αυτές τις εκλογές;

Ότι οι πολιτικοί αστέρες που αναδύθηκαν την τελευταία τετραετία, με την στήριξη του Φιλίππου, αποδείχτηκαν πολύ λίγοι. Μεταξύ αυτών η κυρία Δήμητρα Ράπτη. Χρησιμοποιήθηκε ως πολιορκητικός κριός του Φιλίππου,  λαϊκίζοντας, ψευδόμενη και πατώντας στην άγνοια των Καλυβιωτών, για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ, ίσως την μοναδική σοβαρή πρόταση του Σωφρόνη για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Καταυλισμού και συνέβαλε στην ακύρωση του έργου. Πίστεψε ότι είχε του χεριού της τους πολίτες των Καλυβίων (στις παραλιακές ενότητες ήταν έτσι κι΄ αλλιώς ανύπαρκτη). Πίστεψε ότι το οικογενειακό όνομα θα της έδινε την δυνατότητα να βρεθεί στο 2ο γύρο και να διεκδικήσει αυτή το δημαρχιακό θώκο, με πολλές πιθανότητες να νικήσει τον Σωφρόνη, μια και αυτός θα ερχόταν 2ος έστω και αν κατέβαινε μόνος του στις εκλογές.

Δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που συζητήθηκε, να στηρίξει η ίδια τον Γιάννη Κυριακόπουλο και να διεκδικήσουν μαζί την μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να κερδίσουν, εάν ο άλλος συνδυασμός ήταν του Σωφρόνη.

Σε μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία μας, της είπα ότι ακούγετε ότι, διαισθανόμενη την αποτυχία της, θα αποχωρήσει από την κούρσα και ότι θα στηρίξει το Σωφρόνη. Έντονα εκνευρισμένη, μου απάντησε ότι γνωρίζει ότι κάποιοι διαδίδουν το ίδιο, αλλά δεν θα συμβεί. Δεν αποχώρησε και δεν εντάχθηκε στο συνδυασμό του Σωφρόνη και σ΄ αυτό αποδείχτηκε συνεπής. Δεν χρειάστηκαν όμως λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του 1ου γύρου για να δηλώσει ότι δεν θα κάνει «πειράματα». Μάλιστα με τη 2η ανακοίνωσή της έσβησε κάθε πιθανότητα αμφισβήτησης των προθέσεών της, καταγγέλλοντας εμμέσως, δήθεν απόπειρα χρηματισμού της. Οι φήμες που διακινήθηκαν και τις οποίες ασπάζομαι, αναφέρουν ότι αυτή η ανακοίνωση δεν γράφτηκε από την κα Ράπτη, αλλά από την υπεύθυνη προπαγάνδας του Σωφρόνη.

Έχασε και δικαιολογημένα την όποια αξιοπιστία της και εκατοντάδες ψηφοφόροι βρήκαν την προτροπή στήριξης του Σωφρόνη ως αφορμή να ψηφίσουν τον Παπαχρήστου, σε ένδειξη αγανάκτησης, ενώ το πιθανότερο ήταν ότι θα απείχαν. Δεν θα έλεγα «κρίμα» για μια νέα γυναίκα που αυτοκτόνησε πολιτικά, αλλά αυτές ήταν οι δυνατότητές της και ήδη τις ξεπέρασε αρνητικά. Απέδειξε ότι η πολιτική της συγκρότηση είναι ελλιπής και έδωσε την ευκαιρία να την γνωρίσουν και όσοι δεν την γνώριζαν.

Ο Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο τέταρτος της πολιτικής κληρονομιάς του Φιλίππου, ο Γιάννης Κυριακόπουλος, δεν άξιζε της 4ης θέσης, μια και ήταν ο μοναδικός με πολιτική συγκρότηση, επιστημονικές περγαμηνές και αποδεδειγμένη επαγγελματική και παραγωγική εμπειρία. Αδίκησε τον εαυτό του από το 2019, όταν εντάχθηκε στον συνδυασμό του Φιλίππου, αντί να διεκδικήσει τότε την Δημαρχία. Δυσφημίστηκε ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, από την συνεργασία του με τον Σπίρτζη στο ΤΕΕ. Στη θητεία του ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-, παρήγαγε έργο, παρ΄ όλο τον αποκλεισμό του Δήμου από κονδύλια της Περιφέρειας, λόγω Πατούλη, Αυγερινού και Σωφρόνη, που περίμενε να γίνει Δήμαρχος για να ξεκλειδώσουν τα κονδύλια της προς τον Δήμο. Ο Κυριακόπουλος δεν έχει τη στόφα του πολιτικάντη, του καλοχαιρέτα, του ρουσφετολόγου και δυστυχώς καθυστέρησε να συγκροτήσει τον συνδυασμό του. Επίσης δεν επεδίωξε την εξαγορά ψήφων, όπως «συνελήφθησαν» επ΄ αυτοφώρο να πράττουν  υποψήφιοι αντίπαλων συνδυασμών. Διεξήγαγε έναν προεκλογικό αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια, χωρίς ακρότητες, χωρίς ψέματα και υποσχέσεις και βέβαια δεν σκέφτηκε να «καθοδηγήσει» τους ψηφοφόρους στο ποιον να επιλέξουν στο 2ο γύρο, αποδεικνύοντας ότι τους τιμά και δεν τους θεωρεί πρόβατα. Κάποιοι, από αυτούς τους γνωστούς  «διαχειριστές ψήφων», μου έλεγαν ότι δεν έχει ελπίδες ο Κυριακόπουλος, γιατί δεν προτίθεται να ρίξει χρήμα και εννοούσαν να χρηματίσει υποψήφιους και ψηφοφόρους. Και είχαν δίκιο ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ που δεν το έκανε. Είμαι ευτυχής γιατί κάποιοι φίλοι που με ρώτησαν προεκλογικά ποιον θα εμπιστευόμουν για να κατέβουν με τον συνδυασμό του στις  εκλογές, με άκουσαν και ήταν υποψήφιοι μαζί του. Το ίδιο αισθάνομαι και για όσους ζήτησαν την γνώμη μου και τον ψήφισαν. Είμαι βέβαιος ότι και ως αντιπολίτευση θα προσφέρει σημαντικό έργο και εάν διαθέτει ελάχιστη εξυπνάδα ο νέος Δήμαρχος θα ακούσει τις προτάσεις του. Μάλλον είναι απίθανο.

Μερικά ακόμα θετικά γεγονότα αυτών των εκλογών

Το πρώτο αφορά την εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό του Μανώλη Τσαλικίδη. Κατέληξε εκεί όπου του άξιζε και εγώ προσωπικά ευχόμουν και αγωνιζόμουν από το 2010 γι΄ αυτό. Η απουσία του δεν θα γίνει αισθητή σε κανέναν, όπως δεν έγινε αισθητή η πολιτική του παρουσία, μια και δεν άφησε τίποτα που να τον θυμίζει. Η μοναδική ευκαιρία συνέχισης της παρουσίας του στο πολιτικό σκηνικό, ήταν να εκλεγεί ο Σωφρόνης και να τον διορίσει Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Ας μη νομίζει ο Σωφρόνης ότι αυτή η πρόθεσή του δεν μέτρησε εναντίον του, στις επιλογές των δημοτών. Ευτυχώς γλυτώσαμε και από τους δύο.

Οι εκλογές έδωσαν και μια ακόμα λύση. Ένας ακόμα υπέρ ογδοντάχρονος, ο Αντρέας Πέγκας αποχώρησε βιαίως από το πολιτικό σκηνικό. Απέτυχε να εκλεγεί το 2019 ως υποψήφιος του Φιλίππου και απέτυχε το 2023 και ως υποψήφιος του Σωφρόνη. Ελπίζω ότι δεν θα τον δούμε υποψήφιο και το 2028 ως υποψήφιο του Παπαχρήστου. Όχι τίποτε άλλο αλλά έδωσα τον αγώνα μου να αποτύχει και το 2019 και το 2023, μην επαναλαμβανόμαστε.

Και μια ακόμα επιτυχία αυτών των εκλογών

Μια ακόμα επιτυχία αυτών των εκλογών ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και είναι η πολιτική εξαφάνιση του συνδυασμού του ΚΚΕ. Δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε την επικεφαλής, παρά την αύξηση των μελών του Δημοτικού συμβουλίου σε 29. Η απουσία του συνδυασμού δεν θα στερήσει τίποτα απολύτως από την έτσι κι΄ αλλιώς προβληματική συναγωγή ασχέτων και άχρηστων. Ένας (ή μία) λιγότερος.

Καλή Χρονιά να έχουμε βρε.

 

(*) Ο συνειρμός Παπαχρήστου – Κασσελάκη δεν περιέχει μόνο στοιχεία ειρωνείας, έχει και στοιχεία που οδηγούν στη σύγκριση και την παράλληλη πορεία τους.

  1. Είδαν κενό και μπήκαν
  2. Είναι και οι δύο κάτω των 35 ετών και είναι άσχετοι με το αντικείμενο που καλούνται να υπηρετήσουν 
  3. Είναι λαϊκιστές χειρότεροι από τους προηγούμενους
  4. Δεν έχουν υπηρετήσει την πατρίδα, το υπέρτατο καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη

 Υπάρχουν και διαφορές μεταξύ τους.

Ο Κασσελάκης έχει σύζυγο άντρα.

Ο Κασσελάκης λέει ότι θα υπηρετήσει στο στρατό έστω και ένα 20ήμερο.

Ο Κασσελάκης έχει εργαστεί για ένα ολόκληρο χρόνο, σε μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών – συγχωνεύσεων και μ’ ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, από τους μισθούς του στην οποία «πλούτισε».

Ο ορίτζιναλ Κασσελάκης δάνεισε τον υπερχρεωμένο ΣΥΡΙΖΑ με 250.000 €.

 

Δεν γνωρίζω που εργαζόταν και ως τι ο Παπαχρήστου.

Μάλλον δεν θα υπηρετήσει στο στρατό, γιατί μια βεβαίωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τον χαρακτηρίζει ανίκανο για στράτευση (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ).

Λέτε να δανείσει κι΄ αυτός τον υπερχρεωμένο δήμο καταυλισμό;


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “«Δήμος Καταυλισμός» – Ανασκόπηση του 2023”

  1. Ο/Η Ioannis Varvarigos,M.D.,PhD λέει:

    Είναι κρίμα για αυτό τον ευλογημένο τόπο (εννοώ Ανάβυσσο,Παλαιά Φώκαια,Σαρωνίδα,όχι τα Καλύβια, δεν έχουν το ίδιο κλίμα-τυχαίο ;….σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο επικρατεί η αναξιοκρατία της οικογενειοκρατείας των προσφύγων – κατακτητών της περιοχής.Δυστυχείς πρόσφυγες που πλούτησαν σε 50 χρόνια και έγιναν αεριτζίδες καταπατητές ιδιοκτήτες της περιοχής.Την έκοψαν κομμάτια και τα κομμάτια της τα πούλησαν στους “έποικους”- ξενο-μερίτες,… αποζημείωση για την καταστροφή που υπέστησαν το 22.
    Κρίμα για ένα τόσο όμορφο τόπο.
    Μας ενημέρωσες πλήρως κε Παρατηρητή για τα πολιτικά της αγαπημένης μας περιοχής. Ελπίδα καμμιά….
    Κρίμα.Δεν μας άξιζε ενας τόσο όμορφος τόπος. Ας είναι.

    Καλή Χρονιά με Υγεία.

    Ελπίδα ο Ήλιος του τόπου μας 11 μήνες τον χρόνο.Και η όμορφη Θάλασσα με τα μελτέμια της.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.