Άρχισαν τα όργανα από τη νέα διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού (Δήμος Καταυλισμός)

Σε αποχώρηση υποχρεώθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Κλάπας.

Με αφορμή τις αρμοδιότητες και τον έλεγχο του προσωπικού του Δήμου, ο κ. Κλάπας αποχώρησε και δεν ανανεώνεται η σύμβασή του με τον Δήμο, παρ΄ ότι προ μηνός είχε αποδεχτεί την συνεργασία του και με το νέο Δημοτικό καθεστώς.
Αφορμή υπήρξε η απόλυτα λογική απαίτηση του Γενικού Γραμματέα, να ελέγχει την απόδοση του προσωπικού και αυτό να μην αποτελεί προνόμιο των υπηρεσιακών προϊσταμένων της καθαριότητας, οι οποίοι σε όλη την προηγούμενη θητεία ήταν ανεξέλεγκτοι και απολύτως υπεύθυνοι για το χάος που υπήρξε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο Αττικός Παρατηρητής με άρθρο του είχε αναφερθεί στους δύο υπεύθυνους καθαριότητας, οι οποίοι έδιναν συγκεκριμένες οδηγίες για το που θα παρέμβουν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου και κυρίως που ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ. Ήταν οι απολύτως υπεύθυνοι για το ότι τον Αύγουστο του 2023, όπως μας πληροφόρησαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, είχαν επιτρέψει την αδειοδότηση των περισσότερων οδηγών των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος σε απάντηση του δικαιολογημένου αιτήματος του κ. Κλάπα, ήταν πως θα διατηρήσει το σχήμα διεύθυνσης της υπηρεσίας καθαριότητας, γιατί όπως δήλωσε ότι “περιβάλει” με εμπιστοσύνη τους υπευθύνους, οι οποίοι είναι του κλίματος της παράταξής του.
Οι  ενστάσεις του Γενικού Γραμματέα, εντοπίζοντας επίσης στο ότι προσωπικό που έχει προσληφθεί για την καθαριότητα και την πολιτική προστασία, δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους και “απασχολούνται” στα γραφεία του Δήμου. Ο κ. Κλάπας ζήτησε οι εργάτες αυτοί να φορέσουν τις φόρμες τους και να βγουν στους δρόμους. Προφανώς ο Δήμαρχος δεν συναίνεσε, έχοντας προεκλογικές δεσμεύσεις και αυτό ήταν μία ακόμα σοβαρότατη αιτία να διακοπεί η συνεργασία του Γενικού Γραμματέα με τον δήμο.

Νέος Γενικός Γραμματέας

Μετά την αναμενόμενη (και προβλεφθείσα) αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ουσιαστικά άνοιγε τον δρόμο για την κατάληψη της καρέκλας από τον Φιλίππου. Όμως οι  συνεχείς αναφορές μας στην πιθανότητα αυτή, ενεργοποίησε τις αντιδράσεις μελών της παράταξης Παπαχρήστου, οι οποίοι ζητούσαν επιμόνως απαντήσεις για τον εάν αληθεύουν οι πληροφορίες.  Το δίλημμα του Παπαχρήστου, είναι το εάν θα αθετήσει τις υποσχέσεις του προς τον μέντορά του και βασικό υποστηριχτή του στον προεκλογικό αγώνα και θα επιδίωκε την ανεύρεση άλλου προσώπου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος επισκέπτεται καθημερινά τον Δήμαρχο, προώθησε τον δικό του άνθρωπο για Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τον κ. Αντώνη Κουλουβράκη(*) (σύζυγος της κας Μαγγανά, πρώην Αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ και πρώην Αναπληρωτή Πρόεδρο του Νοσοκομείου Βούλας. Ο κ. Κουλουβράκης αποχώρησε πρόσφατα από το Νοσοκομείο, γιατί δεν είχε τα τυπικά προσόντα για την θέση (το πως διορίστηκε, θα το μάθουμε άραγε;). Ούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα έχει τα τυπικά προσόντα, μια και η θέση προβλέπει πτυχίο ΑΕΙ και ο κ. Κουλουβράκη, εκτός από κολλητός του Οικονόμου έχει πτυχίο ΤΕΙ Φυσιοθεραπευτή. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για προσόντα σ΄ αυτό το Δήμο Καταυλισμό για να ενδιαφέρουν τον Οικονόμου και τον Παπαχρήστου;

(*)Ο κ. Κουλουβράκης και η σύζυγος του κα. Όλγα Μαγγανά, είναι ο δηλωμένος αντίπαλος του Σωφρόνη ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον κτυπήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Μάκη Βορίδη. Δείτε εδώ: https://www.attikos.gr/%ce%b4%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b1/


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.