Τρεις δικαστικές αποφάσεις «τινάζουν στον αέρα» το ταμείο του Δήμου Σαρωνικού

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δικαιώθηκαν τρεις τουλάχιστον κάτοικοι των περιοχών του σχεδίου Α΄ κατοικίας της Αναβύσσου, οι οποίοι είχαν προσφύγει διεκδικώντας την παραγραφή των χρημάτων που υποχρεώνονταν να καταβάλουν ως εισφορά για το σχέδιο πόλης.

Η νέα Διοίκηση του Δήμου διατηρούσε την ελπίδα ότι τα ποσά αυτά, τα οποία είναι περισσότερα από 2 εκ. ευρώ,  θα περνούσαν στο ταμείο του για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες, αν και αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν για την υποστήριξη των υποδομών των εντασσόμενων περιοχών.

Με τις αποφάσεις αναγνωρίζεται, ότι οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων από την ένταξη στο σχέδιο πόλης, έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας. Υπόλογοι, για την «αμέλεια» του Δήμου να εισπράξει τις εισφορές, είναι οι διοικήσεις του Γιώργου Σωφρόνη και του Πέτρου Φιλίππου (οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών). Ενδεχομένως θα υπάρξει και θέμα καταλογισμού των απωλειών του Δήμου και είναι βέβαιο ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει, γιατί η μη είσπραξη των εισφορών έχει αποκλειστικά ψηφοθηρικά κίνητρα.

Το 2022 επί διοικήσεως Πέτρου Φιλίππου, ο Δήμος επεδίωξε να εισπράξει τα ποσά αυτά, κοινοποιώντας τα ειδοποιητήρια στους οφειλέτες, κίνηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση της τότε μειοψηφίας (Γ. Σωφρόνης), με αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαδικασία. Δεν θυμόμαστε να είχε πάρει οποιαδήποτε θέση επί του θέματος ο νυν Δήμαρχος, για προφανείς λόγους.

Ο Αττικός Παρατηρητής, είχε δημοσιεύσει στις 14 Δεκεμβρίου, 2022, άρθρο με τίτλο: «Στον αέρα η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών για το σχέδιο πόλης Α΄ κατοικίας της Αναβύσσου» (Διαβάστε εδώ)

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.