Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής, διαλυτικά στοιχεία μετά την κόντρα των δύο ΟΤΑ

Θα εξελιχθεί σε αιτία διαμάχης και αντιπαλότητας μεταξύ Σαρωνικού και Λαυρεωτικής;

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην εκλογή προεδρείου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (Α.Σ.Λ.), που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν προοιωνίζουν κάτι θετικό στις μελλοντικές σχέσεις των δύο Ο.Τ.Α. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού πρότειναν και εξέλεξαν πραξικοπηματικά την κα. Όλγα Κετέογλου ως Πρόεδρο του Α.Σ.Λ. ενώ θα έπρεπε να καταλάβει την θέση του Αντιπροέδρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς Λαυρεωτικής δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, παρά του ότι η συνεδρίαση διακόπηκε μετά την αποχώρηση των δύο συμβούλων εκπροσώπων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Υπενθυμίζοντας από την αρχή την ιστορία του Α.Σ.Λ. ενημερώνουμε ότι συστάθηκε με την από 9/9/1997 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Αττικής και περιελάμβανε τους οκτώ Δήμους και Κοινότητες της Λαυρεωτικής χερσονήσου, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων τους και την προώθηση της ανάπτυξης τους. Η απόφαση σύστασης δημοσιεύτηκε στο υπ΄ αριθμό 526/Τεύχος Β, της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. (δείτε εδώ)

Μετά τον Καλλικράτη μέλη του Α.Σ.Λ. είναι ο Δήμος Σαρωνικού και ο Δήμος Λαυρεωτικής. Οι δύο Δήμοι εκπροσωπούνται στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με τρεις και δύο μέλη αντιστοίχως, με τον Δήμο Σαρωνικού να έχει την πλειοψηφία, λόγω αριθμητικής υπεροχής των δημοτών του κατά 5.000 άτομα. Οι δύο Δήμοι αποφάσισαν να υπάρχει ισοτιμία και αυτό θα επιτυγχάνετο με την παραχώρηση της θέσης του Προέδρου στη Λαυρεωτική και την θέση του Αντιπροέδρου στον Σαρωνικό, ενώ στην τετραμελή Εκτελεστική Επιτροπή υπήρχε ισότιμη παρουσία από δύο μέλη και από τους δύο Δήμους.

Η σύνθεση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου, πριν τις πρόσφατες εκλογές ήταν η ακόλουθη: 

Διαπιστώνεται, ότι Πρόεδρος του Α.Σ.Λ. ήταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Λαυρεωτικής κ. Κ. Λεβαντής και Αντιπρόεδρος ο κ. Β. Μπούτσης, εκ μέρους της μειοψηφίας του Σαρωνικού. Επίσης στην Ε.Ε. συμμετείχαν εκτός των δύο Δημάρχων και το προεδρείο του Α.Σ.Λ., δηλαδή απόλυτη ισορροπία.  Ανάλογη ήταν και η συγκρότηση τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο Δήμων και το προεδρείο συγκροτούσαν εκπρόσωποι των μειοψηφιών των δύο Δήμων. Στην αμέσως προηγούμενη θητεία 2015 – 2019, Πρόεδρος ήταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Λαυρεωτικής κ. Σταύρος Ιατρού και Αντιπρόεδρος ο κ. Μανώλης Τσαλικίδης επικεφαλής της μειοψηφίας του Σαρωνικού και μέλη ο τότε Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος Σάββας Γκέραλης και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Αυτή την αρχή, προσπάθησε να ανατρέψει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Παπαχρήστου με διάφορες δικαιολογίες του τύπου, ότι ο Α.Σ.Λ. λειτουργούσε σε βάρος του Σαρωνικού και αναφέρθηκε σε κάποια αυτοκίνητα όταν δόθηκαν στη Λαυρεωτική 4 οχήματα και μόνο ένα στον Σαρωνικού. Υποστήριξε δηλαδή ότι ήταν θέμα Προέδρου η κατανομή των ωφελημάτων και τώρα με την Πρόεδρο που προέρχεται από τον Σαρωνικό και το 3 – 2, θα αποκαθιστούσε αυτή την «αδικία»!!!. Πρόκειται για ευφυολόγημα που αντικατοπτρίζει το επίπεδο της ποιότητάς του, που υποτιμά την νοημοσύνη όσων τον ακούν και τον ακολουθούν.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι άλλη είναι η σκοπιμότητα, αυτής της επιλογής, που ήθελε να επιβάλει την κα. Όλγα Κετέογλου ως Πρόεδρο του Α.Σ.Λ., καταπατώντας τις συμφωνίες που κρατήθηκαν από την συγκρότηση του Συνδέσμου. Όπως είναι αναμενόμενο αυτό το «πραξικόπημα», θα επιφέρει την αδρανοποίηση του, μια και ο Δήμος της Λαυρεωτικής δεν θα ανεχθεί αυτή την συμπεριφορά.

Τι θα γίνει; Το πιθανότερο είναι ότι η κα Κετέογλου θα εκπέσει του αξιώματος στο οποίο λαθραία αναρριχήθηκε, μια και αφού διαγράφτηκε από την παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο μέλος της παράταξης, όπως έγινε μετά την έκπτωσή της από Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού. Εάν επιμείνει ο Παπαχρήστου στην παραμονή της εκεί, θα έχει προχωρήσει σε ένα δεύτερο θεσμικό πραξικόπημα, το οποίο μάλλον θα αποκαταστήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με την έκπτωση της Κετέογλου από το πόστο που πραξικοπηματικά κατέλαβε.

Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Σαρωνικού, μετά τις εκλογές και την συντριπτική ήττα του Σωφρόνη, διέρρεαν οι πληροφορίες ότι από τους επτά εναπομείναντες συμβούλους, κάποιοι (2 ή 3) θα αποχωρούσαν από τον συνδυασμό και θα δηλώσουν διαθεσιμότητα στον Παπαχρήστου. Μεταξύ αυτών ακουγόταν και το όνομα της κας Κετέογλου. Ήρθαν λοιπόν οι εξελίξεις να επιβεβαιώσουν τις διαρροές.

Η κα Κετέογλου, η οποία υπήρξε πρώτη σε ψήφους, απ΄ όλους τους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, υποστηρίχθηκε ένθερμα από γνωστή οικογένεια της Αναβύσσου, ως υποψήφια του Συνδυασμού του Σωφρόνη και πολλοί δημότες και όχι μόνο της Αναβύσσου, θεωρούν ότι με την προτροπή αυτής της οικογένειας, έκανε η Κετέογλου το άνοιγμα προς την παράταξη του Παπαχρήστου. Οι λόγοι αυτής της μεταστροφής, οι οποίοι συζητούνται ευρύτατα στον Σαρωνικό, θα αποδειχτεί σύντομα εάν έχουν βάση.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 Responses to “Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής, διαλυτικά στοιχεία μετά την κόντρα των δύο ΟΤΑ”

  1. Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

    Μετά από καιρό διαβάζω επιτέλους τον παλιό καλό “Αττικό Παρατηρητή”!
    Αναλύει, καθαρογράφει και δίνει στο κείμενο νόημα!
    Διορατικός. Μια θλιβερή περίοδος μόλις άρχισε και θα κρατήσει πέντε χρόνια βάζοντας “χέρι” παντού. Αυτό ακριβώς διαφαίνεται.
    Ελπίδα ούτε στο μισό για όσα έπονται.

    • Ο ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ήταν πάντα ο ίδιος, αλλά εξαρτάται πάντα από το τι περιμένετε εσείς να διαβάσετε.
      Π.Χ. έχουμε καταλάβει ότι δεν σας αρέσουν τα κείμενα που ασκούν κριτική στον Σωφρόνη. Τι να κάνουμε; αλλά ένα ανεξάρτητο ειδησεογραφικό μέσο ή μέσο έκφρασης γνώμης, αντιστέκεται στις καθοδηγούμενες ειδήσεις και δεν επιλέγει ποιες είναι οι αμειβόμενες.
      Καλό βράδυ
      Με όλο το σεβασμό και την αγάπη που έχουμε για το πρόσωπό σας και οι 3 συνεργάτες του Α.Π.

      • Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

        Τι σημαίνει “αμειβόμενη” είδηση; Πρώτη φορά την διαβάζω στα 40 χρόνια που δημοσιογραφώ. Μην αρχίζετε πάλι να κρίνετε από ανύπαρκτες θέσεις και υποθετικές όψεις. Ο κος Σωφρόνης δεν αδίκησε την πένα μου. Απαντούσε στα ερωτήματά μου και δεν μου έστειλε ποτέ “κονσέρβες”. Εδώ που έχει φτάσει τώρα η Διοίκηση του Δήμου αργά ή γρήγορα θα δείξει πίσω από τα χαμόγελα το πρόσωπο της και κάποιοι θα το φοβηθούν. Αυτό που περιγράφετε παραπάνω είναι απλά η αρχή της ένδειξης ανασφάλειας, ανωριμότητας, παιχνιδίσματος και ανάγκης μέχρι τρέλας να μείνουν στις περιβόητες καρέκλες και να μάς παρουσιάσουν εαυτούς ως φέροντες το καινούργιο αφού θάψουν όπως – όπως το παλιό. Εδώ θα φανούν οι πεσούσες μάσκες. Και εκεί σας θέλω στα αποκαλυπτήρια. Θέλω τον “Αττικό Παρατηρητή” που διάβαζα όταν αποφάσισα να μείνω Λαγονήσι.

  2. Κακό χωριό τα “λίγα Σπίτια”.
    Ο κόσμος καίγεται και οι μικροί πολιτικάντηδες της περιοχής …χτενίζονται.
    Δεν έχουν κάτι παραγωγικότερο να κάνουν παρά μόνο ίντριγγες, Οικογενειοκρατία,Μικροπολιτική.

    Στο μεταξύ ο Σαρωνικός κυματίζει τα όμορφα νερά του και πνίγει κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό αυτού που κάνει κατάχρηση του ονόματος του.
    Καληνύχτα Δήμε Σαρωνικού.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.