Δήμος Ερμουπόλεως Σύρου VS Δήμος Σαρωνικού

Παρουσίαση της αποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής Ερμούπολης – Σύρου, στον τομέα της καθαριότητας. Σύγκριση με το Δήμο Σαρωνικού

Η Σύρος είναι από το 2011 ενιαίος Δήμος με επτά Δημοτικές ενότητες. Σε έκταση είναι μικρότερη από τον Δήμο Σαρωνικού. 85. 000 τ.μ. έναντι 134.000 τ.μ. και ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 21.000 έναντι 29.000 του Δήμου Σαρωνικού. Όπως ο Σαρωνικός έτσι και η Σύρος έχει μεγάλες εκτάσεις, χέρσες, χορτολιβαδικές, καλλιεργούμενες και μικρές οικιστικές περιοχές.
 
Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων
Φωτογραφία από το κέντρο της Ερμούπολης, οδός Πρωτοπαπαδάκη. Το άρθρο δεν αφορά τις αστικές περιοχές που έτσι κι΄ αλλιώς είναι πεντακάθαρες, αφορά τις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές και την καθαριότητα που υπάρχει σ΄ αυτές. 
 
Δεν ξέρω εάν αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν στο ελάχιστο την τάξη και την καθαριότητα που επικρατεί σε όλο το νησί και όχι μόνο στις αστικές και ημιαστικές περιοχές. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζω αποδεικνύουν αυτό ακριβώς που τονίζω. Παρ’ ότι βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου, δηλαδή η τουριστική περίοδος βρίσκεται στην κορυφή και ενώ ο πληθυσμός είναι υπερπολλαπλάσιος των μονίμων κατοίκων, εντυπωσιάζει το ότι κάδοι είναι με τάξη τοποθετημένοι, καθαροί, σχεδόν καινούριοι και κλειστοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Το σημαντικότερο, ότι σε κανένα σημείο δεν είδα σκουπίδια και σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους. Ούτε βέβαια έπιπλα, μπάζα και κλαδέματα πάρα την ανεπτυγμένη βλάστηση σε όλο το νησί και στις οικιστικές περιοχές. Η τελευταία φωτογραφία είναι ο κάδος έξω από το σπίτι μου, για τον οποίο δεν έχω κανένα λόγο να ζητώ την απομάκρυνσή του, αφού δεν ενοχλεί κανέναν, είναι πάντα καθαρός ο περιβάλλοντας χώρος και κυρίως το απορριμματοφόρο διέρχεται και συλλέγει τα απορρίμματα 3 φορές την εβδομάδα, έστω και αν η ημέρα αποκομιδής συμπέσει με αργία. 
Να τονίσω ότι η πλειοψηφία των οικιστικών περιοχών είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο αποχέτευσης και με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, που λειτουργεί πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα, διατηρώντας πεντακάθαρες τις ακτές.
Δεν ξέρω εάν το πολιτισμικό επίπεδο των Συριανών είναι υψηλότερο των κατοίκων του Σαρωνικού, ή ενσυναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους τους βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Εκείνο που γίνεται αισθητό είναι ότι βρίσκεται παρασάγγας μπροστά από τον Σαρωνικό και ότι έχει διαχρονικά Δημοτικές αρχές που ενδιαφέρονται για τον τόπο, καμία σχέση με τους δημοτικούς παράγοντες του Σαρωνικού της τελευταίας 12ετίας.
Μια σύγκριση με τις εικόνες που έχετε από τον Σαρωνικό θα σας πείσει, δεν χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη.
Άγγελος Φραγκόπουλος
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.