ΚΕΔΕ: Αλαζονική συμπεριφορά να απαντά η Δούρου σε επίσημη επιστολή, με διαρροή non paper

Με αφορμή το περιεχόμενο ανώνυμου non paper που κυκλοφορεί από χθες το απόγευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, το οποίο παρουσιάζεται ότι απηχεί τις απόψεις της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου κι αφορά την απάντησή της στην επίσημη επιστολή που της έστειλε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, σε καμία περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης δεν επιδιώκει κανενός είδους αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Αττικής. Ούτε φυσικά να οριοθετήσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό που επιθυμούμε, είναι η ειλικρινής συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, αυτή να στηρίζεται στην ισοτιμία και το σεβασμό.
Δεύτερον, συνιστά αλαζονική συμπεριφορά να απαντά με διαρροή non paper η Περιφερειάρχης Αττικής, σε επίσημη επιστολή που της αποστέλλει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο ασυνήθιστος αυτός τρόπος επικοινωνίας αναδεικνύει ποια είναι η πλευρά που επιθυμεί να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Τα δημόσια πρόσωπα μιλούν επώνυμα, κι όχι μέσω non paper και διαρροών, ιδίως όταν δεν έχουν να κρύψουν ή να φοβηθούν τίποτα.
Τρίτον, δεν μπορεί για πολύ μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα «να σφυρίζει αδιάφορα» η κα Περιφερειάρχης σε όσα κατήγγειλαν επώνυμα και δημόσια τρεις Δήμαρχοι, σχετικά με απειλές που εκτόξευσε σε βάρος τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα. Διερεύνησε αν ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι Δήμαρχοι; Η δεν την απασχολεί η αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά των συνεργατών της; Οφείλει να πάρει επιτέλους θέση στο θέμα αυτό και να μην υπεκφεύγει. Ιδίως όταν για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει απόφαση και ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..
Τέταρτον, η κα Περιφερειάρχης δεν μπορεί να ισχυρίζεται μέσω του non paper που φαίνεται ότι διακινούν κύκλοι της, ότι ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, έχει την πολιτική υποχρέωση να απαντήσει ευθέως αν υιοθετεί τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τις δημόσιες δηλώσεις του Κ. Καραμέρου περί «παράγκας Δημάρχων», ή « οι Δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την κουτάλα», ή ότι «το πάρτι τελείωσε». Να μας πει επίσης καθαρά αν αποδέχεται το διαχωρισμό των δημάρχων σε «δεξιούς και μη δεξιούς», όπως ο κ. Καραμέρος. Η σιωπή της όσο αυτή κρατά, είναι συνενοχή. Εκτός αν η κα Περιφερειάρχης έχει μια άλλη στρατηγική και μοντέλο διοίκησης και επιλέγει τη συνεργασία μόνον με τους κομματικά αρεστούς της. Η με αυτούς που είναι πρόθυμοι να της αναγνωρίσουν τα πρωτεία στη λήψη των αποφάσεων.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, το ζητούμενο δεν είναι το ποιος θα διαχειρισθεί τα χρήματα του επισιτιστικού προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας . Αλλά το πως αυτά τα χρήματα θα φτάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι Δήμοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις τοπικές ιδιαιτερότητες, έχουν τις δομές, το προσωπικό και την εμπειρία να ανταποκριθούν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Άμεσα. Χωρίς καθυστερήσεις και εμπλοκή ενδιάμεσων φορέων. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Σε όλη την Ελλάδα άλλωστε, οι Περιφέρειες συμμετέχουν ως ισότιμοι εταίροι, στις συμπράξεις που δημιουργούνται για την υλοποίηση του προγράμματος. Μόνον στην Αττική και ειδικά στο Βόρειο Τομέα προσπαθεί η Περιφέρεια να επιβληθεί ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής. Γιατί άραγε;

Οι Δήμοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τη λειτουργία πάνω από 4500 δημοτικών κοινωνικών δομών, χωρίς οικονομική συνδρομή από καμία Περιφέρεια, στηρίξαμε στην πράξη εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας. Το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.
Αν θέλει η κα Δούρου να συνεργαστούμε προς όφελος των φτωχών συμπολιτών μας, θα είμαστε δίπλα της. Ούτε «από πάνω», ούτε «από κάτω». Ισότιμοι.
Με σεβασμό στο ρόλο και το έργο που ο καθένας μπορεί να επιτελέσει, χωρίς απειλές και προσβολές.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.