Φιέστα Κουρουμπλή: Παραδίδει στον εαυτό του “καθαρές ακτές” και τον μαύρο τον βυθό του Σαρωνικού

ΤΡΙΚΥΜΙΑ… ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΟΥ

«Τις κοιτάτε, αλλά δεν βουτάτε». Αυτό το σύνθημα συμπυκνώνει την ουσία του κυβερνητικού θράσους, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος να «παραδίδει» στο κοινό ακτές, αλλά όχι… θάλασσες. Αν και το κολύμπι συνεχίζεται να απαγορεύεται από τη Γλυφάδα μέχρι και τον Λιμνιώνα Σαλαμίνας, το υπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει σειρά παραδόσεων παραλιών, μετά την πολύ επιτυχημένη φιέστα στο Παλαιό Φάληρο, για να γιορτάσει τις χωρίς πίσσες ακτές.

«Οι φιέστες φαντάζουν ένα κακόγουστο αστείο, ειδικά για παραλίες που είναι επιβαρυμένες πριν, πόσο μάλλον μετά το ναυάγιο από τη ρύπανση. Δεν καταλαβαίνω τι παραδόθηκε», λέει ο επικεφαλής του «Αρχιπελάγους» Θοδωρής Τσιμπίδης. « Υπάρχει καθημερινή ρύπανση στον Αργοσαρωνικό, δεν χρειάζεται κάποιος φοβερός δείκτης για να φανερώσει αυτό, αλλά η στοιχειώδης λογική. Όταν σταθερά καταγράφονται 20 μικρογραμμάρια πετρελαιοειδών στον Αργοσαρωνικό και ξαφνικά είχαμε από το ναυάγιο αύξηση στα 1.200 μικρογραμμάρια, υπάρχει πρόβλημα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.