Πρόστιμο 47.350 € στο Δήμο Σαρωνικού για την λειτουργία της παράνομης χωματερής στη Βαλομάνδρα Καλυβίων

Πρόστιμο 47.350 ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού για τον πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης στερεών Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Καλυβίων και τον παρακείμενο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση «Τίποτι-Κρούδι» του Δήμου Σαρωνικού. Διαπιστώθηκε ότι δεν προχωρούσαν οι εργασίες αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, απουσία μέτρων πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος και ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών στερεών αποβλήτων στον ΧΑΔΑ που τελούσε σε καθεστώς αποκατάστασης, διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων που χρήζουν εναλλακτικής διαχείρισης κτλ.

Το τεράστιο για το Δήμο μας  πρόστιμο, ήρθε να επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια, ότι οι χωματερές του Σαρωνικού δεν σταμάτησαν να λειτουργούν ποτέ. Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπάρξουν “παρεμβάσεις” και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Φιλίππου και ο πρώην Αντιδήμαρχος της Καθαριότητας  κ. Ζεκάκος (δείτε εδώ), η επιβολή αυτού του προστίμου θα κάψει την υπερασπιστική τους γραμμή, η οποία ήταν ότι “οι χωματερές του Σαρωνικού έχουν κλείσει και δεν λειτουργούν“.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.735.490 € τα οποία υπέγραψε την Τετάρτη 28/1/2015, η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Τα πρόστιμα επεβλήθησαν σε δήμους για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων, για συλλογή – μεταφορά σκουπιδιών χωρίς την απαιτούμενη άδεια και άλλες παραβάσεις,

Επεβλήθησαν επίσης και σε εταιρείες για σοβαρά περιβαλλοντικά παραπτώματα, τα οποία διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχων οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Οι κυριότερες παραβάσεις αναφέρονται σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις οριακών τιμών εκπομπής, λειτουργία δραστηριοτήτων χωρίς περιβαλλοντική άδεια, μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων κ.ά.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Πρόστιμο 47.350 € στο Δήμο Σαρωνικού για την λειτουργία της παράνομης χωματερής στη Βαλομάνδρα Καλυβίων”

  1. Ο/Η Mary λέει:

    Φαντασου …47.350…Ποιος θα τα πληρωσει;Αν καποιος δουλευει και παιρνει 1000 ευρω τον μηνα με αυτα τα χρηματα του προστιμου περνα 47 μηνες,4 χρονια ,ή 8 χρονια για καποιον με μισθο των 500 ευρω.

  2. Ο/Η Άνω κάτω λέει:

    Ποιος γνωστός κύριος καλούσε τους συμμετέχοντες σε σύσκεψη Συλλόγων, να καταθέσουν μήνυση στον Δήμαρχο!!! γι΄ αυτό το πρόστιμο;
    Όποιος το βρει κερδίζει μια πρόσκληση για δωρεάν συμμετοχή στην επόμενη εκδήλωση που θα διοργανώνει η γνωστή επιτροπή που έδιωξε τα ιχθυοτροφεία τσιπούρας από την Φώκαια.

  3. Ο/Η Πανος λέει:

    Και το προστιμο θα πληρωθει? ποιος θα το πληρωσει ο προηγουμενος Φιλιπου, η ο Ζεκακος που ηταν αντιδημαρχος πριν, καθαριοτητας, απο την τσεπη τους ΟΧΙ!. Αλλα ακομα και μετα απο 4-5 μηνες ουτε υπαρχει διαθεση να αλλαξει κατι στο προβλημα. Ουτε ο τωρινος θα το πληρωσει απλα θα αφαιρεθει απο την χρηματοδοτηση και μετα το μονο που θα κανουν θα αυξησουν το νερο, θα υπαρχει ελλειμα, θα προτεινουν για αυξηση των δημοτικων κλπ η απο αλλου θα κοψουν. Μαλλον απο τις λαμπες του δρομου. Δεν θα ξεκινησει κατι με ελπιδα επιτελους στο τοπο αυτο. Ας ειναι απο τα σκουπιδια. Πατε σε μια χωρα να δειτε πως λυνουν το προβλημα αμεσα καθαρα και ωραια.
    Και αν καποιος εχει οραμα να κανει κατι, να φτιαξει λιστα τα καπακια των καδων, να πλενοντε ΚΑΘΕ εβδομαδα, να υπαρχουν καδοι μπλε που δεν υπαρχουν! Καδοι γυαλιων, χαρτιων πλαστικων εξω απο τα supermarket. Οχι 10 μπλε καδοι εξω απο τον ΜΑρινοπουλο στα Καλυβια. Καλα αυτο ποιος το σκεφτηκε μπραβο του. Βραβειο λυσης προβληματος καλυτερο απο νομπελ. Αφηστε το κατω απο το χαλί και δεν θα το δειτε ποτε σας. Και οταν καποτε θα αλλαξει αυτο το ζητημα θα αναφωνησουν ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΗΤΑΝ?

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.