Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί αποκατάστασης των παράνομων χωματερών Καλυβίων και Παλαιάς Φώκαιας.

Ολοκληρώθηκε στις 5/8/15 ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ), Καλυβίων και Π.Φώκαιας. Επίσης σε ξεχωριστό προηγούμενο διαγωνισμό (8/4/2015), είχε ανατεθεί και  η  αποκατάσταση για τον ΧΑΔΑ Κερατέας (Διαβάστε εδώ). Και τα 3 έργα ανατέθηκαν στην Εταιρεία “ΥΡΙΑ” που πρόσφερε εκπτώσεις από 52% έως 57%.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31/12/2015 και γι αυτό θα πρέπει άμεσα να υπογραφεί η Σύμβαση μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Εργολάβου για να ξεκινήσουν.  

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση των μελετών το 2010 και εγκρίθηκαν τότε οι χρηματοδοτήσεις. Το 2012, όταν έγινε προσπάθεια δημοπράτησης, ακυρώθηκαν, επειδή οι χώροι παρανόμως χρησιμοποιούνταν για την ρίψη απορριμμάτων από τους Δήμους. Τότε σε σχετικές καταγγελίες, ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού  Πέτρος Φιλίππου υποστήριζε ψευδώς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ότι τα έργα ακυρώθηκαν γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν προσήλθαν υποψήφιοι ανάδοχοι (Διαβάστε εδώ).  Για την παράνομη απόθεση απορριμμάτων και όχι μόνο κλαδιών και χόρτων στις χωματερές Καλυβίων και Φώκαιας, επιβλήθηκε πρόστιμο 47.350 € στο Δήμο Σαρωνικού (Διαβάστε εδώ).

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.