Ο Δήμος Σαρωνικού στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Μια ακόμα πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής Αρχής, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, είναι η ένταξη του Δήμου Σαρωνικού στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας.

Μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Σαρωνικού είναι το νέο μέλος του δικτύου, το οποίο αριθμεί ήδη περισσότερους από 155 Δήμους – μέλη. Πρόκειται για Πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο στόχο έχει την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Οι κάτοικοι και δημότες των μελών επωφελούνται από τις προγραμματισμένες ενημερωτικές δράσεις, έχουν το δικαίωμα δωρεάν ιατρικού ελέγχου από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κάθε φορά που διοργανώνεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος τόσο στον Δήμο όσο και στην ευρύτερη περιοχή τους. Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα πρόληψης, επιστημονικά συνέδρια, προγράμματα πρόληψης της υγείας, όπως δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, πρόληψης της οστεοπόρωσης, ειδικά προγράμματα τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης απευθυνόμενα σε άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και ειδικές δράσεις για παιδιά και νήπια είναι κάποια μόνο από τα οφέλη των συμμετεχόντων Δήμων και δημοτών τους.

«Η ανάπτυξη ισχυρού κοινωνικού ιστού, μέσω δομών, δράσεων και ενεργειών έχει κύριο μέλημά της τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, την προάσπιση της υγείας τους και την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή τους για θέματα υγείας και πρόληψης. Μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων δίνεται η δυνατότητα άμεση και δωρεάν πρόσβασης στους συμπολίτες μας, να

ενημερώνονται, εξετάζονται και υποστηρίζονται από τις δομές του προγράμματος. Τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος. Προγραμματίζουμε και υλοποιούμε κάθε ενέργεια, πρόγραμμα, δράση που μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση, προαγωγή και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.