Ενημερωτική ημερίδα για την οστεοπόρωση στο Δήμο Σαρωνικού

Με την ενημερωτική ημερίδα για την οστεοπόρωση ολοκληρώθηκε το διήμερο δωρεάν εξετάσεων οστικής πυκνότητας στον Δήμο Σαρωνικού. Για δυο ημέρες, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Μαΐου προσφέρθηκε στους κατοίκους  του Δήμου Σαρωνικού η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης οστικής πυκνότητας. Μια απλή εξέταση στο πλαίσιο της πρόληψης για την έγκαιρη ανίχνευση οστεοπόρωσης, την οποία συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού μαζί με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τη σιωπηλή νόσο, όπως ονομάζεται στην ιατρική βιβλιογραφία, η οστεοπόρωση δίνοντας στους παρευρισκόμενους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση, τα αίτια αλλά και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης της ασθένειας.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε αρχικά τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για την προσφορά των δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τον ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Χρύσανθο Μυλωνά, ο οποίος στην παρουσίασή του εξήγησε όλες τις παραμέτρους της σοβαρής αυτής ασθένειας, η οποία ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό πολιτών. « Για δυο ημέρες οι συνδημότες μας εξετάστηκαν δωρεάν μέσω της κινητής μονάδας πρόληψης οστεοπόρωσης στον Δήμο μας. Είναι μια μόνο από τις πολλές δράσεις τις οποίες σχεδιάζουμε και στοχεύουμε στην πρόληψη ασθενειών που πλήττουν την υγεία μας. Ο Δήμος Σαρωνικού στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και για το λόγο αυτό αντίστοιχες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Δημητρίου ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για την άριστη συνεργασία τόσο της Προέδρου, κας Μέμη Τσεκούρα όσο και του ιατρικού προσωπικού, το οποίοι διενήργησε τις εξετάσεις, προαναγγέλλοντας επόμενες δράσεις. 

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός κ. Χρύσανθος Μυλωνάς, κεντρικός ομιλητής της ημερίδας εξήγησε με επιστημονικό αλλά συγχρόνως εύληπτο τρόπο τα αίτια που προκαλούν οστεοπόρωση, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και τις προληπτικές ενέργειες για την βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Στη συνέχεια η διατροφολόγος Έφη Γρηγορίου ανέλυσε το ρόλο της διατροφής, ιδιαίτερα δε των ευεργετικών πλεονεκτημάτων του μεσογειακού μοντέλου διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση, ως βασικούς παράγοντες ευζωίας και πρόληψης σοβαρών παθήσεων, όπως η οστεοπόρωση.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τον ιατρό κ. Μυλωνά.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην πληθώρα των ερωτήσεων τις οποίες απεύθυναν προς τους ομιλητές αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης αντίστοιχων ενεργειών. Ο Δήμος Σαρωνικού είναι δίπλα στους πολίτες και φροντίζει με κάθε τρόπο να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.