Ξεκίνησε η δίκη για τους 104 νεκρούς στο Μάτι. Απών ο κυριότερος υπεύθυνος της τραγωδίας

 

Τα ειδησεογραφικά δελτία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον κίνδυνο να παραγραφούν τα αδικήματα λόγω καθυστέρησης της “Δικαιοσύνης” να ολοκληρώσει τα διαδικαστικά, αλλά ακόμα και να βρεθεί μια ευρύχωρη αίθουσα για να χωρέσει όλους τους κατηγορούμενος και τους συνηγόρους τους.

Καθόλου περίεργο, η “Δικαιοσύνη” έχει δείξει τις διαθέσεις της εξαρχής, προσδιορίζοντας ένα καραμπινάτο κακούργημα ως “πλημμέλημα“. Όμως τι και αν χωράνε οι κατηγορούμενοι στην αίθουσα, αφού ο κατ’ εξοχήν ένοχος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι πρώτος στο εδώλιο απουσιάζει. Ο άνθρωπος του οποίου η υπηρεσία ήταν αρμόδια για την προστασία, την απομάκρυνση και την περίθαλψη των πληγέντων ήταν άφαντος. Ήταν απών και σε ότι αφορούσε την φυσική του παρουσία, αλλά κυρίως απούσα ήταν η υπηρεσία που έπρεπε να έχει εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει τις παράπλευρες επιπτώσεις μιας τεράστιας καταστροφής.

 

Κάποιοι που έσπευσαν να δικαιολογήσουν την εκλογική συμπαράταξη με τον απολύτως υπεύθυνο, ότι “απουσίαζε από την Ελλάδα, γιατί ήταν σε διακοπές”!!! Θα έπρεπε να ντρέπονται το ίδιο μ΄ αυτόν. Ελπίζω να μην ζήσουν μια παρόμοια καταστροφή, στον Σαρωνικό, στην Σαρωνίδα, στην ΑΤΕ, στο Μαύρο Λιθάρι, στην Παλαιά Φώκαια. Εύχομαι να μην βρεθούν ΠΟΤΕ στη θέση των οικογενειών των 104 νεκρών. Θα συνεργαζόντουσαν εκλογικά, θα ψήφιζαν, τον απόλυτα υπεύθυνο για την αδιαφορία και την αναλγησία του; Βέβαια δεν ίσχυσαν τα ίδια μέτρα και σταθμά για τον Δήμαρχο της Νέας Μάκρης Ψινάκη, που ήταν τάβλα στην Μύκονο και κατάλαβε τι συνέβη δύο 24ωρα μετά. 

Σκέφτομαι τι θα συνέβαινε σ’ αυτή τη χώρα, εάν οι Τούρκοι καταλάμβαναν ένα νησί του Αιγαίου και η Ελλάδα δεν αντιδρούσε, γιατί ο Υπουργός Άμυνας ήταν για διακοπές στο Λονδίνο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν στο εδώλιο ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός δεν θα ήταν ούτε μάρτυρας στο δικαστήριο, δεν θα είχε ζητήσει ούτε μία φορά συγνώμη, δεν θα είχε εκφράσει τη λύπη του για τους νεκρούς, για τις εκατοντάδες κατεστραμμένες ψυχές, για τις χιλιάδες χαμένες περιουσίες.

Αυτό συνέβη στο Μάτι και με αυτά τα δεδομένα γίνεται σήμερα η δική στο δικαστήριο της Ευελπίδων. Το βέβαιαο είναι ότι οι νεκροί δεν πρόκειται να βρουν δικαίωση απ΄ αυτήν την δικαιοσύνη.

Άγγελος Φραγκόπουλος

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.