Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 91 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ “ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ”

Σοβαρότατο ζήτημα ευθυνών για τον θάνατο ενενήντα ενός (μέχρι στιγμής) συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό εκατοντάδων στη μεγάλη τραγωδία της Δευτέρας εξαιτίας της μη εκκένωσης των περιοχών του Νέου Βουτζά και του Ματιού, έχει ονοματεπώνυμο, είναι η Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής. Οι κινήσεις που όφειλε να κάνει άμεσα περιγράφονται σαφώς στο Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, που φέρει ημερομηνία 25 Μαΐου 2018.

Φιλίππου: Ήταν αισιόδοξος για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου 2018.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, 83 σελίδων, βρίσκεται αναρτημένο  στην 1η σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας! (Δείτε εδώ).

Στη σελίδα 20 του Σχεδίου αναφέρεται ρητά: «Υλοποίηση του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών ως μέτρο προληπτικής προστασίας τους, που δρομολογείται εγκαίρως (ενώ η καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη) και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και περιορισμούς, η εκτίμηση των οποίων γίνεται μόνο σε τοπικό επίπεδο. Η δράση αυτή υλοποιείται με ευθύνη των αρμοδίων Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, κ.λπ.) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρο 108 του Ν.4249/2014 και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Δ/νσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών»!

Στη σελίδα 41 του ίδιου σχεδίου και με τίτλο «Δράσεις των Περιφερειών στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών μετά την εκδήλωσή τους», αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ρητώς τα εξής: «Οι Περιφερειάρχες ή οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες (σ.σ.: Στη συγκεκριμένη  περίπτωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου) κινητοποιούν δια των Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας, το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, προκειμένου να δρομολογήσουν δράσεις που συνδέονται (και) με τη λήψη απόφασης για την οργανωμένη – προληπτική απομάκρυνση κατοίκων, όταν η καταστροφή έχει επηρεάσει πάνω από ένα Δήμο (σ.σ.: Αφορούσε δύο δήμους αυτούς της Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα), κατόπιν σχετικής εισήγησης από τον εκάστοτε Επικεφαλής Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος ενεργεί σε τοπικό επίπεδο ως συντονιστής του πυροσβεστικού έργου»!

Οπότε με βάση τη συγκεκριμένη αναφορά του υπάρχοντος σχεδίου εφόσον υπήρξε εντολή εκκένωσης, οι αρμόδιοι της Αντιπεριφέρειας Αττικής εκώφευσαν! Και βέβαια υπήρξε εντολή εκκένωσης, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος των Πυροσβεστών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι ο διοικητής της πυροσβεστικής στην περιοχή, την ώρα που η φωτιά βρισκόταν ακόμα στον Νέο Βουτζά έδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών. Όπως είπε, αυτό του μετέφεραν οι συνάδελφοί του πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο και άκουσαν την εντολή από τον ασύρματο

(Πατήστε επάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το video)

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι 91 άνθρωποι, μέχρι στιγμής να έχουν χαθεί, πλέον των 150 να βρίσκονται σε νοσοκομεία και να είναι δεκάδες και οι αγνοούμενοι με κίνδυνο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο 83 σελίδων Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών γίνεται ενδελεχής αναφορά όλων των καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχει το σύνολο των υπηρεσιών, κρατικών και αυτοδιοικητικών, που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η  Αντιπεριφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου και οι Δήμαρχοι Ραφήνας Μπαρούς και Μαραθώνα Ψηνάκης, εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και είναι συνυπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιών και  τουλάχιστον 150 τραυματιών. 

Θα περίμενε κάποιος από τον Φιλίππου να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ολιγωρίας της υπηρεσίας που διοικεί; Όχι βέβαια. Ο Φιλίππου είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα είχε την ευθιξία και κυρίως το θάρρος να παραιτηθεί, γιατί απουσιάζουν από τον χαρακτήρα του και τα δύο.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.