Μια τρύπα στο νερό, η “αναδιάρθρωση” των Α.Τ. του Σαρωνικού

Αυτό είναι το δικό μας συμπέρασμα από την περιβόητη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων στον Σαρωνικό. Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι η κατάργηση του Α.Τ. Αναβύσσου και η λειτουργία δύο Α.Τ. στην Δημοτική ενότητα Καλυβίων.

Είχαμε γράψει στον Αττικό Παρατηρητή και είχαμε εισηγηθεί στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού, ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας Πανελλαδικά, θα έχει θετικά αποτελέσματα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, θα αναβάθμιζε την ασφάλεια μια και οι εξοικονομούμενοι πόροι θα έπρεπε και θα μπορούσαν να διατεθούν στις εποχούμενες περιπολίες, που έχει ανάγκη η περιοχή του Σαρωνικού, λόγω της έκτασης και της διασποράς των πολλών ημιαστικών περιοχών. Είχαμε γράψει ότι, καμία προσφορά στο αίσθημα ασφαλείας, αλλά και ούτε και σε πρακτικά ζητήματα, δεν προσέφεραν τα τρία Α.Τ. του Σαρωνικού και ούτε θα άλλαζε κάτι προς το καλύτερο έστω και αν αυξανόντουσαν σε πέντε ή επτά. Είχαμε γράψει, ότι κι΄ αν κάποιος πολίτης απευθυνόταν στο Α.Τ. για μια σοβαρή υπόθεση, μια κλοπή, μια ληστεία, η απάντηση που λάμβανε ήταν: “καλέστε το 100, γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε προσωπικό, ούτε αυτοκίνητο”, ωσάν να μην το γνώριζε αυτό ο πολίτης και θα έπρεπε να του το πει ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου του Α.Τ. Καλυβίων. Επίσης δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία, ποια θα οριζόταν ως έδρα του νέου Α.Τ., εάν δηλαδή θα έπρεπε να ήταν στα Καλύβια, στην Ανάβυσσο ή στη Σαρωνίδα. Αντίθετα με την λειτουργία ενός μόνο Α.Τ. και ενός Τ.Α. θα εξοικονομείτο προσωπικό και κονδύλια.

Με αυτές τις απόψεις μας, συμφώνησαν απολύτως οι κατ΄ εξοχήν αρμόδιοι, όπως οι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας των Καλυβίων και της Αναβύσσου, που παραβρέθηκαν στην ημερίδα της Ομοσπονδίας, αλλά και ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, που πήραν το λόγο σ΄ αυτή την εκδήλωση.

Ποιοι δεν συμφώνησαν; οι πολιτικοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι τοπικοί Βουλευτές, οι οποίοι χαϊδεύοντας τ΄ αφτιά των αφελών πολιτών, υποστήριζαν ότι καταργώντας κάποια Α.Τ. θα επλήττετο δήθεν, το αίσθημα ασφαλείας του κοινού, αγνοώντας σκόπιμα όλα τα παραπάνω. Μεταξύ αυτών και οι Φιλίππου – Σωφρόνης.

Ήρθε λοιπόν, η ώρα της υλοποίησης και στον Σαρωνικό, της πολιτικής τριών διαφορετικών κυβερνήσεων (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ.) και ποιο είναι το αποτέλεσμα; 1. Καταργήθηκε το Α.Τ. Αναβύσσου. 2. Δημιουργήθηκε ένα νέο Α.Τ. Σαρωνικού, αλλά διατηρήθηκε παράλληλα το Α.Τ. Καλυβίων, ως “αστυνομικός σταθμός”, συμπτωματικά και τα δύο εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων!!!

Καμία εξοικονόμηση δαπανών, μια και το κτήριο του Α.Τ. Καλυβίων, θα χρεώνει στο δημόσιο με 18.000 € για ενοίκια και ακόμα 10.000 – 15.000 €
ετησίως για πάγια. Καμία εξοικονόμηση έμψυχου υλικού, μια και θα απασχολεί τουλάχιστον πέντε άτομα προσωπικό. Ποιος άραγε είναι ο λόγος της διατήρησης του σε λειτουργία, εκτός του να ικανοποιηθεί το αίσθημα υπεροχής των Καλυβιωτών, έναντι των πληβείων του υπόλοιπου Σαρωνικού;

Αφήνουμε τον καθένα από τους πολίτες να σκεφτούν και να αποφασίσουν ποιοι τους δουλεύουν και υποτιμούν την νοημοσύνη τους


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.