Επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού για τη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, σε ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου, έστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνη. Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας η ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στην απόφαση κατάργησης των τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος διευκρινίζει, ότι η έκταση του Δήμου Σαρωνικού εκτείνεται σε 133.43 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του αγγίζει τις 30.000. Επιπροσθέτως, ο πληθυσμός αυτός είναι πολλαπλάσιος κατά τους θερινούς μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μιας και η παραλιακή ζώνη του Δήμου, από το Λαγονήσι έως και τον όρμο Καταφυγή στην ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας έκτασης 22 χιλιομέτρων, διατηρεί υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Δήμου Σαρωνικού, αναφέρει ο Δήμαρχος, το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματική αστυνόμευση, είναι το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.  Όλα αυτά κάνουν σαφές ότι η αστυνομική παρέμβαση σε τυχόν παραβατικό συμβάν δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε έγκαιρη. Επίσης, η κατάργηση των τμημάτων Αναβύσσου και Σαρωνίδας θα δημιουργήσει το αίσθημα της παντελούς έλλειψης τήρησης της νομιμότητας αλλά και θα συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων παράβασης του νόμου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Σαρωνικού. 

Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής. Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των περιφερειακών Δήμων, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας που είναι ήδη διάχυτο και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες  τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.

Και καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου: Οι κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας. Απαιτούμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους, για παραμονή των αστυνομικών τμημάτων, επαρκή στελέχωση τους ώστε η ζωή και η περιουσία του σαν μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Σας δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού για τη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, σε ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Και δεν ειναι μονο η αστυνομια.Δειτε ΚΕΠ δεν υπαρχει σε Λαγονησι αλλα σε Καλυβια οταν θα μπορουσε να στεγαζεται σε χωρο του Δημαρχειου. Δεν υπαρχει καμμια υπηρεσια στον Δημο η αντιπροσωπεια απο ΔΟΥ, Υποθηκοφυλακειο, Πολεοδομια, ΙΚΑ, Υπουργεια Τραπεζες Μονο μια Εθνικη στα Καλυβια και μια Eurobank Στην Σαρωνιδα κλπ. Για το 30.000 το συζηταμε οσο και για τους καλοκαιρινους μηνες τα πραγματα χειροτευουν. Οι υποδομες δημαρχε και θιασιωτες δεν ειναι αν εχουμε χρυσα πομολα στο μεγαρο η αν εχουμε 20 ταβερνες στην περιοχη. Ειναι και τα ουσιαστικα και τα τρανα. Δηλαδη θα πρεπει να ρωτησεις αν μενεις στην Π. Φωκαια θα ξεκινησει το περιπολικο απο τα Καλυβια μετα απο 20 λεπτα.
    Μου θυμιζει το εδω παρθενα Μαρια οι κλεφτες ειναι στο σπιτι. Και μετα απο μιση ωρα Εδω Μαρια μην ερθετε μολις εφυγαν και δεν πηρανε τιποτα μαζι!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.