Αντίλογος στις διαμαρτυρίες για την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών στον Σαρωνικό

Με αφορμή ανακοίνωση Δημάρχων, Βουλευτών και άλλων παραγόντων, σχετικά με την συγχώνευση των Α.Τ. στην Ανατολική Αττική έχω να παραθέσω τα εξής:

Υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα ή Σταθμοί, οι οποίοι απασχολούν προσωπικό σε βάρδιες για να σηκώνουν τα τηλέφωνα ή να φυλάνε σκοπιά. Τώρα μάλιστα που η επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής, μια από τις σοβαρότερες ενασχολήσεις των Α.Τ. εξέλειπε, αυτές οι υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν σε τίποτε άλλο, π.χ. ο Αστυνομικός Σταθμός Σαρωνίδας. Από την άλλη πλευρά, όλα τα  κτήρια όπου στεγάζονται τα Α.Τ. είναι εκμισθωμένα με ένα τεράστιο κόστος για το Δημόσιο. 
Όμως και παρά την σημερινή λειτουργία αυτών των Α.Τ. και Σταθμών, οι περιπτώσεις διαρρήξεων, στις οικιστικές περιοχές της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα του Σαρωνικού δεν είναι λίγες, γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς περίπολοι και δυνάμεις άμεσης δράσης, όπως η ομάδα ΔΙΑΣ. Οι πληγέντες από τους διαρρήκτες οικιστές, τηλεφωνούν στα τοπικά Α.Τ. για να πάρουν την απάντηση, ότι θα ειδοποιηθεί η ομάδα ΔΙΑΣ ή το 100, γιατί τα Α.Τ. ή δεν έχουν οχήματα ή είναι χαλασμένα.  Το αποτέλεσμα να “σπεύσει” το 100 ή ομάδα ΔΙΑΣ, μετά από μισή ή μία ώρα για να καταγράψουν απλώς το περιστατικό και τίποτε άλλον πέραν αυτού. Σε περιπτώσεις δε, που κρίνουν ότι το περιστατικό είναι δευτερευούσης σημασίας δεν “σπεύδουν” ΠΟΤΕ.
Πιστεύω λοιπόν ότι η κατάργηση των πλεοναζόντων Α.Τ. και Α.Σ., δεν θα μειώσει σε τίποτα την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης, πέραν αυτού που σήμερα συμβαίνει, αντίθετα θα την αυξήσει, αν τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, διατεθούν στην εποχούμενη και πεζή περιπολία και την συντήρησή του μηχανολογικού εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ.
Αυτό είναι κατά την άποψή μου, μια εκσυγχρονιστική πρόταση και όχι η πρόταση να παραμείνουν όλα όπως έχουν σήμερα, έστω και αν είναι αναποτελεσματικά, χάριν άλλων σκοπιμοτήτων.

Άγγελος Φραγκόπουλος

Δημοσιογράφος και Εκδότης του Αττικού Παρατηρητή


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.