Μαίνεται ο καυγάς των νεοδημοκρατών της Ανατολικής Αττικής και του Σαρωνικού

Σε πεδίο μάχης έχει εξελιχθεί η περιοχή της Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Σαρωνικού το τελευταίο τετράμηνο με επίκεντρο τη δραστηριότητα του ζεύγους Σωφρόνη.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πηγή του νοσηρού κλίματος εντοπίζεται στον πρώην Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατές ευκαιρίες, προκειμένου να πάρει «το χρίσμα του εκλεχτού του κόμματος της Ν.Δ.» στη διεκδίκηση της δημαρχίας για την τετραετία 2023 – 2027. Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί ο καθένας και που την είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, τι την έκανε;  Έχασε παταγωδώς από τον πλέον σεσημασμένο(*) ΣΥΡΙ-ΖΑΙΟ υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του 2019, σε όλη την Ελλάδα. Τον άνθρωπο που φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάντια του Δήμου, αλλά και της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής, με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα του Ματιού το 2018.

Ο αγώνας του και η αγωνία του κ. Σωφρόνη, να λάβει το χρίσμα του κομματικού υποψηφίου, τον οδήγησαν να επιδιώξει με κάθε τρόπο τον έλεγχο των κομματικών οργανώσεων και τα κατάφερε. Αφενός με τη σύζυγό του ως υποψήφια Πρόεδρο της ΔΕΕΠ (Νομαρχιακή) της Ν.Δ. και αφετέρου με τον υποψήφιο για την ΔΗΜΤΟ Σαρωνικού, πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνίδας. Ο τελευταίος έχει εμπλακεί σε αρκετές διενέξεις στη  Σαρωνίδα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ήταν και ο απολύτως υπεύθυνος της συντριπτικής ήττας του συνδυασμού Σωφρόνη στην πόλη το 2019. Σημειωτέο ότι στη Σαρωνίδα, είχε σημειωθεί το  μεγαλύτερο ποσοστό σε ψήφους για τη Ν.Δ. (56%), στις βουλευτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς, ενώ ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία συνδυασμός του Γιώργου Σωφρόνη, έλαβε μόλις το 37,28%.

Απ΄ ότι διαφαίνεται, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ανακηρύξει κομματικούς υποψήφιους, πέρα από τους 3 – 4 μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες, η δε παρουσία των βουλευτών της σε παραταξιακές συγκεντρώσεις θα είναι διακριτική. Ειδικά στο Δήμο Σαρωνικού το όποιο κομματικό «χρίσμα», εάν υπάρξει, θα προέλθει από τους ελεγχόμενους μηχανισμούς της φαμίλιας και όχι από το κόμμα της Ν.Δ., που δεν θα ήθελε να επαναληφθεί το φιάσκο του 2019.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Ν.Δ. με τις πρακτικές του Σωφρόνη και της συζύγου του, αποτυπώνεται στην απουσία των εκλεγμένων βουλευτών της Περιφέρειας, από τις εκδηλώσεις που οργανώνει το ζεύγος. Μέχρι πρότινος είχαν αναλάβει την επιλεκτική στήριξη του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο εγκατέλειψαν μετά την εμπλοκή του τελευταίου με την υπόθεση του «νοσοκομείου των Μεσογείων». Το ζεύγος  Σωφρόνη δεν στήριξε αυτή την πρωτοβουλία του βουλευτή, φοβούμενη τις αντιδράσεις του κομματικού μηχανισμού και ούτε κινητοποίησαν τους φίλους τους, να συνυπογράψουν το σχετικό ψήφισμα που κυκλοφόρησε ο βουλευτής. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του γραφείου του Πρωθυπουργού εναντίον του Βουλευτή και τις προειδοποιήσεις περί πιθανού αποκλεισμού του, από την λίστα των επόμενων εκλογών, το ζεύγος Σωφρόνη υποστηρίζει δημοσίως τις νέες υποψηφιότητες στη Περιφέρεια, της κας Σοφίας Ζαχαράκη και του κ. Στέλιου Πέτσα. Ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος είχε κινητοποιήσει τον προσωπικό του εκλογικό μηχανισμό, υπέρ της υποψηφιότητας της κας Σωφρόνη στις εσωκομματικές εκλογές, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ξεκίνησε ένα φανερό πόλεμο εναντίον τους. Θέλοντας μάλιστα να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, και τη μη στήριξης της υποψηφιότητας του Γιώργου Σωφρόνη στο Δήμο Σαρωνικού, συναντήθηκε με τον δημοτικό Σύμβουλο Σαρωνικού και επικεφαλής παράταξης κ. Χρήστο Τσιγαρίδα.

Κόντρα και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Το πολεμικό κλίμα του ζεύγους Σωφρόνη, δεν περιορίζεται μόνο στην αντιπαλότητα με τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη. Ο τελευταίος προσπαθώντας να οριοθετήσει τους «υποστηριχτές του» στη Περιφέρεια Αττικής, ενόψει των περιφερειακών εκλογών του 2023, διοργανώνει γεύματα εργασίας, με στελέχη του κόμματος. Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γνωστή ταβέρνα των Καλυβίων και μαντέψτε ποιος απουσίαζε; Σωστά μαντέψατε, απουσίαζε ο κ. Σωφρόνης, αλλά ήταν εκεί ο φερόμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος (εάν είναι δυνατόν – θα γίνει μεγάλη πλάκα), νυν Αντιδήμαρχος του ΣΥΡΙ-ΖΑΙΟΥ Φιλίππου, Βασίλης Μπούτσης.

Και η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, στα βήματα του συζύγου

Η πρακτική της κας Βανίτας Σωφρόνη στην ΔΕΕΠ, έχουν προκαλέσει μεγάλη ένταση στα μέλη του κόμματος στην Ανατολική Αττική. Της αποδίδονται στοιχεία ναρκισσισμού, αυταρχισμού και ανεπάρκειας.

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση της κας Ελένης Θωμά, η οποία με επιστολή καταγγελία προς τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, περιγράφει με στοιχεία, μεταξύ άλλων, τον εκβιασμό που υπέστη από τον Γιώργο Σωφρόνη, ύστερα από την άρνησή της να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του, στις επόμενες εκλογές για το δήμο Σαρωνικού. Όπως αναφέρει την απείλησε ότι, «θα την διαγράψει από το κόμμα»!!! Η καταγγελία της αυτή επέφερε την αποπομπή της, μετά από εισήγηση της κας Σωφρόνη, από την θέση της Τομεάρχου Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΕΕΠ, στην οποία είχε εκλεγεί με τη «σημαία της». Στην καταγγελία της η κα Θωμά αναφέρει ότι, η κα Πρόεδρος απαιτούσε ακόμα να «προεγκρίνει» και τις αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Πρόκειται για σαφέστατη προσπάθεια λογοκρισίας, που αναδεικνύει ένα ακόμα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της, τον αυταρχισμό, εκτός όλων των άλλων που της καταλογίζουν.

Χαρακτηριστική είναι ακόμα, δημόσια ανάρτηση στο facebook του στελέχους της ΔΕΕΠ κ. Χάρη Μαγκιώρη, ο οποίος περιγράφει την ιδιοσυγκρασία ενός ναρκισσιστή σαν την σκοτεινή πλευρά του ατομικισμού και του εγωκεντρισμού, του ανθρώπου που θέλει να έχει όλα τα «φώτα» της δημοσιότητας πάνω του. Τυπικά συμπτώματα του ναρκισσιστή, όπως αναφέρει, είναι η συναισθηματική αστάθεια και διπολικότητα, συναισθήματα ανεπάρκειας, ακραία ευαισθησία σε κριτική, μοναξιά, άγχος και ανεξέλεγκτος θυμός. Το ποιον εννοεί είναι εμφανές και από τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτησή του.

Θα πρέπει να είναι ίσως, η πρώτη μεταξύ των Προέδρων της Νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. που η κάθε αναφορά σ΄ αυτήν συνοδεύεται με ένα παρωνύμιο.

Το μέλλον μας επιφυλάσσει αρκετά ακόμα επεισόδια στο διαφαινόμενο δράμα με τίτλο: «Η φαμίλια καβάλα στο Σαρωνικό».

 

(*) Σεσημασμένος – σεσημασμένο

  1. Ο φέρων σήμανση άνθρωπος
  2. Το φέρων σήμανση προϊόν
  3. Σημεία άφιξης και αναχώρησης των αεροδρομίων που παρέχουν βασικές πληροφορίες.
  4. Ο απατεώνας που έχει συλληφθεί στο παρελθόν και έχει καταγραφεί στα αρχεία της αστυνομίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.