Θορυβημένη από τα δημοσιεύματα του Αττικού Παρατηρητή, η τριμελής επιτροπή «αγώνα» για τα ιχθυοτροφεία, έσπευσε να συναντήσει τον Δήμαρχο Σαρωνικού

PENTAX DIGITAL CAMERAΣυνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη είχαν σήμερα Τετάρτη 19/11/2014, η τριμελής επιτροπή «αγώνα», ενάντια στην εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων στις ακτές της Φώκαιας. Η επιτροπή μετά από ένα επτάμηνο, αδράνειας και αφού έχουν ήδη εγκατασταθεί 14 κλωβοί, θορυβημένη από τα δημοσιεύματα του Αττικού Παρατηρητή, έσπευσε να επισκεφθεί τον Δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια για τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, που ταλάνισε την τοπική Κοινότητα της Παλαιάς Φώκαιας με την πλαστογραφία της απόφασης του Συμβουλίου το 2012, όπως διεξοδικά έχει αναφερθεί ο Α.Π.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή κ. Χασάπης, δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας έχει απόλυτο δίκιο και έχει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, εμείς πρέπει να τα βάλουμε με τον νόμο και αυτό πρέπει να το κάνει ο Δήμος. Είπε επίσης ότι δεν είναι βέβαιος ότι ρυπαίνει η ιχθυοκαλλιέργεια, αναιρώντας με αυτή του τη δήλωση, όλα όσα έχει καταθέσει την τελευταία διετία, για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης της ιχθυοκαλλιέργειας όχι μόνο στις ακτές της Φώκαιας αλλά και για τις εγκαταστάσεις στον Πάτροκλο. Ο κ. Χασάπης διατύπωσε και την ενόχλησή του προς τον δήμαρχο, γιατί όπως είπε ο Α.Π. καταφέρεται εναντίον του προσωπικά, με αφορμή την υπόθεση των ιχθυοτροφείων(!!!).

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου του Τουρκολίμανου κ. Βάκουλας, είπε ότι υπάρχουν οι άδειες της μετεγκατάστασης που περιγράφουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, καθώς και την έκταση που πρέπει να καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις. Αντίγραφο τους, κατέθεσε στον Δήμαρχο. Επίσης  ανέφερε ότι οι παλαιές εγκαταστάσεις στο νησί Πάτροκλος συνεχίζουν να λειτουργούν παρά την κατασκευή νέων στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει ενημερωθεί από την νομική υπηρεσία του Δήμου και έχει την άποψη ότι υπάρχει υπέρβαση της έκτασης που έχουν  καταλάβει οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Είπε δηλαδή ότι τα τρία ιχθυοτροφεία που λειτουργούν στην περιοχή έπρεπε να έχουν καταλάβει στο σύνολό τους 70 στρ. θαλάσσιας έκτασης, ενώ αυτές έχουν καταλάβει 120 στρ. Σε ότι αφορά τις χερσαίες εγκαταστάσεις, είπε ότι έχουν ήδη κληθεί σε ακρόαση από τον Δήμο, οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τον κοινόχρηστο χώρο και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στην συνέχεια, όπως είπε, θα φέρει το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να αποφασιστεί η Διοικητική Αποβολή τους. Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι σε επιτόπιο έλεγχο που έκανε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι μεταλλικές κατασκευές της παλαιάς εγκατάστασης έχουν υποστεί διάβρωση.  

Ο Δήμαρχος είπε ότι την υπόθεση των ιχθυοτροφείων την χειρίζεται ο ίδιος προσωπικά και δεν θα την αναθέσει σε κάποιον αιρετό και άφησε υπονοούμενα για τις μεθοδεύσεις στην Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας από το 2012, που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

10 Responses to “Θορυβημένη από τα δημοσιεύματα του Αττικού Παρατηρητή, η τριμελής επιτροπή «αγώνα» για τα ιχθυοτροφεία, έσπευσε να συναντήσει τον Δήμαρχο Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Θανάσης Λύτρας λέει:

    Το καινούριο στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Καθηγητής, πριν ξεκινήσει η κουβέντα για το ιχθυοτροφείο, είπε ότι πρέπει να ανατεθεί η εποπτεία του ΚΕΛ σε έναν τοπικό επιστήμονα, ο οποίος να έχει εμπειρία, να έχει κύρος και να έχει σχέση με ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, επίσης μεγάλου κύρους, που το όνομά του να αρχίζει από Ε και να τελειώνει σε ΚΠΑ. Και επίσης το όνομα του έγκυρου επιστήμονα να αρχίζει από Χα και να τελειώνει σε πης. Ο φίλος που τον άκουσε δεν μου είπε το μικρό του όνομα.
    Για να έχει κάτι να κάνει ο επιστήμονας όταν έχουν καταλήψεις στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα.

  2. Ο/Η τριά λαρί λαλό λέει:

    Αναρωτιέμαι δεν πρέπει τελικά να υπάρχει καμία εμπορική δραστηριότητα στην παραλιακή; Ολη αυτή η δραστηριότητα και η εγκατάσταση των σπιτιών τόσο κοντά στην παραλία βλάπτει το περιβάλλον. Το Τουρκολίμανο είναι ιδιωτική γαία 50 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα ή μέσ’ το κύμα με πανάκριβα σπίτια και πολύ ευκατάστατους κατοίκους. Αφού δεν μπορούν αυτοί να λύσουν τα προβλήματά τους πιο μπορεί να τους βοηθήσει; Η κοινότητα; Τον κ. καθηγητή τον καλέσανε ως ειδικό στην ρύπανση για να μιλήσει υπέρ τους. Αλλά νομίζω το πρόβλημα δεν είναι η ρύπανση αλλά οι πολεοδομικές παραβάσεις. Αυτές θέλουν άλλου είδους αντιμετώπιση.

  3. Ο/Η μέλος αίολου λέει:

    Θα βάλει τον Μαρινάκη ή Γκουντεμπεργκ να γράψει ένα σχόλιο που έγραψε την προηγούμενη φορά και του έδινε συγχαρητήρια στον Αίολο.

  4. Ο/Η Άγγελος Φραγκόπουλος λέει:

    Ξέρει ο Θανάσης. Και άλλη φορά, ζήτησε ο συγκεκριμένος από καμιά δεκαριά κολλητούς του να του στείλουν μηνύματα συμπαράστασης, για ένα σχόλιο ή mail δεν θυμάμαι ακριβώς (τα έχω όλα στο αρχείο μου), που του είχα γράψει εγώ. Οι περισσότεροι τον έγραψαν κανονικά, αλλά 2 – 3 του έστειλαν. Κάποιος απ΄ αυτούς το έστειλε και σε μένα, μαζί με το δικό του mail που τους καλούσε να καταδικάσουν την ενέργειά μου. Άσε δεν παίζεται.

  5. Ο/Η Ανάκατα λέει:

    Για πες μας πιο συγκεκριμένα κύριε Λύτρα, ξέρεις κάτι;

  6. Ο/Η Θανάσης Λύτρας λέει:

    Να δείτε που θα βάλει τους κολλητούς του ο Χασάπης, να στείλουν μηνύματα διάψευσης. Αλλά να μην βιαστεί γιατί τον περιμένουν εκπλήξεις. Κι΄ άλλες

  7. Ο/Η Ψαροκόκκαλος λέει:

    Με τα ιχθυοτροφεία ασχολούνται κάποιοι εξωραϊστικοί Σύλλογοι, ο κ. Χασάπης τι δουλειά έχει; Ποιον εκπροσωπεί ακριβώς εκτός από τον εαυτό του;

  8. Ο/Η Κώ(μπο)στας λέει:

    Έκανε τα παράπονά του και στον Σωφρόνη για τον εκδότη του Α.Π. ο κρεοπώλης. Μετά την διαμαρτυρία του έξω από το souper market τώρα έφτασε στο δημαρχείο. Μεθαύριο θα βγει στη λαϊκή

  9. Ο/Η Σάββας λέει:

    μας δουλεύουν ψηλό γαζί οι ”κύριοι” της επιτροπής .
    Εμείς στο Ορμο Καταφυγή βλέπουμε την υποβάθμιση του τοπου .
    Τα βρήκανε φαίνεται με τον Τσαλικίδη καικάνανε τα στραβά μάτια
    και τα βρήκανε τώρα και με τον Σοφρόνη .
    Λυπάμαι μόνο που βλέπω τον κο Βάκουλα μαζί τους που είναι σοβαρότατος άνθρωπος .Πως μπαίνει στην λογική των άλλων δύο της επιτροπής ?

  10. Ο/Η Ανάκατα λέει:

    Δεν ρυπαίνει δηλαδή τώρα κ Χασάπη το ιχθυοτροφείο; Κόψε τις τσιπούρες γιατί σε πειράζουν.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.