Έχουμε νικητή: Η μεγαλύτερη αρλούμπα της τετραετίας είναι του Σωφρόνη

Ο άνθρωπος που έχασε τις εκλογές του 2019 από τον Φιλίππου (ναι – ναι βρε, από τον Φιλίππου!!!), παίρνει το βραβείο της μεγαλύτερης αρλούμπας της τετραετίας. Είναι η πρότασή του για το χωρισμό του Δήμου Σαρωνικού. Θέλει, αν γίνει Δήμαρχος,  να διοικεί μόνο το κομμάτι του δήμου που θα τον ψηφίζει, αποκόπτοντας το υπόλοιπο τμήμα που δεν τον ψηφίζει.

Έτσι σε δημόσια πρόταση που έκανε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος δήμος που να περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα μέχρι τα Λεγρενά, εξαιρώντας το μεσογειακό τμήμα του Σαρωνικού, τα Καλύβια και τον Κουβαρά. Ο λόγος; Μα επειδή αυτοί δεν τον ψηφίζουν!!!.

Σ΄ αυτό το σχέδιό του, ο καντινάρχης – σουπερ μαρκετατζής υποψήφιος Δήμαρχος, περιλαμβάνει και την Παραλία Καλυβίων ή Λαγονήσι, χωρίζοντας στα δύο την δημοτική ενότητα Καλυβίων. Δεν διευκρίνισε επακριβώς ποιο θα είναι το όριο, για να γνωρίζουν και οι ψηφοφόροι τα σχέδιά του. Άραγε θα είναι η λεωφόρος Αναβύσσου Λαγονησίου και η οδός Παναγιώτη Μιχάλη, όπου οι ευρισκόμενοι στην βόρειο-ανατολική πλευρά της θα ανήκουν σε άλλον Δήμο και οι ευρισκόμενοι στην νότιο-δυτική πλευρά της θα ανήκουν στο Δήμο Σωφρόνη….ΟΥΠΣ λάθος, στο Δήμο Σαρωνικού;

Και σύμφωνα με το σκεπτικό του υποψηφίου, που έχει το χρίσμα μόνο του Νεοδημοκράτη βουλευτή Στέλιου Πέτσα και της Βανίτας (όλοι οι άλλοι τον έχουν γραμμένο……), ορίζει και το χωροταξικό της πόλης των Καλυβίων και του Κουβαρά, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιό του. Να ενοποιηθούν με την Κερατέα ή το Μαρκόπουλο. Αλλά γιατί να τον ενδιαφέρει, σε ποιο δήμο θα ανήκουν αυτοί, αφού δεν τον ψηφίζουν;

Βασίζεται στα ποιο απολίτικα ένστικτα κάποιων δημοτών, που πιστεύουν ότι ένας δήμος, που δεν θα έχει στο χωροταξικό του τα Καλύβια και τον Κουβαρά, θα είναι καλύτερος για τα συμφέροντά του, ωσάν για τα προβλήματά του να φταίνε οι θεσμοί και όχι οι άνθρωποι που τους υπηρετούν. Δεν έχει καθαριότητα; ποιος φταίει γι΄ αυτό, ο Καλυβιώτης Δήμαρχος(!) Ποιος φταίει για τους κατεστραμμένους δρόμους; Οι Καλυβιώτες; (!!).  Και ποιος θα μας σώσει από τους κακούς Καλυβιώτες; Μα ο Σωφρόνης που είναι μεν Καλυβιώτης, αλλά θέλει να κόψει το Δήμο στα δύο και να κρατήσει το μισό κομμάτι των Καλυβίων που λέγεται Λαγονήσι, γιατί εκεί είναι το σπίτι του και το Σούπερ Μάρκετ του(!!!).

Και αυτής της χυδαίας ποιότητας πολιτικός ήταν και ο από το 2015 «αντίπαλος» του Σωφρόνη, ο Τσαλικίδης. Και αυτός έβγαλε ένα φιρμάνι προ διετίας, όπου υποστήριζε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ο «Δήμος των τριών Κοινοτήτων», ενώ είναι αυτός που το 2007 είχε απορρίψει τον Δήμο των τριών με εθελοντική συνένωση. Απείλησε μάλιστα ότι θα κάνει και δημοψήφισμα, συγκεντρώνοντας μερικές χιλιάδες υπογραφές. Στην «πρότασή» του αυτός, δεν συμπεριλάμβανε το Λαγονήσι, γιατί δεν τον ψήφισε για Δήμαρχο το 2015, το οποίο ψήφισε τον Σωφρόνη. Και οι δύο τους όμως στήριξαν το 2010 τον Φιλίππου, ο οποίος με τον Πάγκαλο και τον Ραγκούση έστησαν τον Δήμο έκτρωμα, ο καθένας για τους λόγους του, απορρίπτοντας τον Δήμο Λαυρίου – Αγ. Κωνσταντίνου – Π.Φώκαιας – Αναβύσσου – Σαρωνίδας. Έσπευσαν και οι δύο (Σωφρόνης – Τσαλικίδης) να μοιραστούν επί 3,5 χρόνια τις αντιδημαρχίες, τα αυτοκίνητα, τις αποζημιώσεις και μαζί με τους Τζιβίλογλου και Πέγκα ήταν οι κατ΄ εξοχήν υπεύθυνοι για την μη λειτουργία αυτού του Δήμου.

Πως θα υλοποιηθεί το σχέδιο Σωφρονηκράτης;

Το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο, δεν το έχει εξηγήσει λεπτομερώς στους πολίτες ο Σωφρόνης. Προφανώς σκοπεύει να το εξηγήσει όταν θα γίνει Δήμαρχος, όπως πήγε να εξηγήσει στο τέλος της θητείας του, γιατί θα χωροθετούσε το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων (για το οποίο εμείς τον στηρίξαμε με φανατισμό). Αλλά για να γίνει Δήμαρχος πρέπει να τον ψηφίσουν και τα Καλύβια και οι οικισμοί που θα βγουν έξω από τον Δήμο Σαρωνικού. Αυτοί γιατί να τον ψηφίσουν όμως, θα ψηφίσουν κάποιον που θέλει να τους ξωπετάξει από τον Δήμο; Μάλλον δεν θέλουν να κάνουν χαρακίρι, άρα δεν θα τον ψηφίσουν και δεν θα γίνει Δήμαρχος. Εάν όμως τα καταφέρει και τον ψηφίσουν και οι Καλυβιώτες, θα γνωρίζει ίσως ότι θα πρέπει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κόμμα της ΝΔ. Για να κάνουν ειδικά το χατίρι του Σωφρόνη, πρέπει να τροποποιηθεί ο Καλλικράτης. Έχει εξηγήσει άραγε, αυτό το σχέδιό του, τουλάχιστον στους Βουλευτές; Το έχει εξηγήσει στον μέχρι πριν από 2 μήνες Υπουργό των Εσωτερικών  Βουλευτή της Περιφέρειας και σήμερα Υπερυπουργό Επικράτειας κ. Μάκη Βορίδη; Εάν ναι, τι του απάντησε ο Υπουργός; Εάν δεν τον ενημέρωσε τότε μάλλον θα φοβάται μήπως τον διαολοστείλει, γιατί αυτό είναι το πιθανότερο.

Οφείλει λοιπόν ο κ. Σωφρόνης, εάν δεν έχει ενημερώσει το κόμμα του, τους βουλευτές και τους υπουργούς, τεκμηριώνοντας τις προτάσεις του να το κάνει άμεσα. Εάν δεν το κάνει τώρα την προεκλογική περίοδο πότε θα το κάνει; Πρέπει να εξηγήσει, γιατί ο Δήμος Σαρωνικού πρέπει να αποκοπεί από το καθεστώς των Καλυβίων; Για να αναπτυχθεί ο Δήμος οικονομικά, όπως λέει στη συνέντευξη, πρέπει να αποχωριστεί τα “βαρίδια” Καλύβια και Κουβαρά;  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τους πει, ότι αυτό το αρνητικό κλίμα στις σχέσεις των κατοίκων του παραλιακού μετώπου προς τα Καλύβια, οφείλετε στην κακοδιοίκηση των Δημάρχων που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι σήμερα. Δηλαδή στον Φιλίππου, στον ίδιο τον Σωφρόνη, όπως κι στους Αντιδημάρχους όλης αυτής της περιόδου, όπως τον Τσαλικίδη, τον Τζιβίλογλου, τον Πέγκα, τον Γκέραλη, τον Μπούτση και άλλους που συγκρότησαν αυτό το μέτωπο της κακοδιοίκησης και της πολιτικής απάτης.  

Εάν όμως δεν τους ενημερώσει ο Σωφρόνης για τα σχέδιά του θα το κάνουμε εμείς, γι΄ αυτό είμαστε εδώ. Θα στείλουμε το υλικό (video – δηλώσεις) σε όλο τον στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας για να καταλάβουν με ποιον αστείο τύπο έχουν να κάνουν και τις πομφόλυγες που αμολάει και έχουν βρωμίσει με τα αέριά τους τον τόπο, υπό την καθοδήγηση της Βανίτας και της ακροαριστερής επικοινωνιολόγου.

Υπάρχει και η πιθανότητα ο Σωφρόνης να έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του. Να κατάλαβε (ακόμα κι΄ αυτός) και τα μεγαλοστελέχη του, (Γκέραλης, Μπουκοβάλας, Χαρίτος, Ακούσογλου), που προσδοκούν να ξαναμπούν στο κόλπο και τα ορφανά του Φιλίππου, (Καραγιάννης, Γκίνη, Χατζηκυριάκου κ.λπ. ανθρωπάκια), που ανακάλυψαν τώρα τον «σωτήρα» Σωφρόνη, ότι ήταν μια ακόμα μπαρούφα που δεν θα την θυμάται κανένας μέχρι να γίνουν οι εκλογές; Γιατί πραγματικά το κόψιμο στα δύο του Δήμου σε βόρειους και νότιους, είναι η μεγαλύτερη παπαριά από αυτές που συχνά αμολάει.

Δείτε εδώ την συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=Rlj33go4e88


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.