Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σαρωνικού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 17-3-2015, ημερίδα στα πλαίσια της έναρξης του νέου μελισσοκομικού σεμιναρίου που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας,στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου,παρουσία 150 και πλέον ατόμων.


φωτό4φωτό7Την έναρξη της ημερίδας, έκανε η Δ/ντρια της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής, τμ.Φυτικής-Ζωικής παραγωγής της Περιφέρειας Αν.Αττικής, κ.ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσάνθη η οποία αναφέρθηκε στους σκοπούς της υπηρεσίας .Επίσης αναφέρθηκε για την μελισσοκομία γενικά,τους νέους αγρότες και είναι χαρούμενη που στην αίθουσα δίνουν το παρών παρακολουθώντας την ημερίδα αλλά και τα σεμινάρια του συλλόγου,νέοι άνθρωποι.Τέλος ενημέρωσε όλους ότι η υπηρεσία είναι κοντά στο μελισσοκόμο,δίπλα στους νέους και πρέπει όλοι να κάνουμε προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος,την προστασία της μελισσοκομίας,γιατί στο περιβάλλον ζούμε και είναι υποχρέωση όλων μας. Από την παραπάνω υπηρεσία παρευρέθηκαν και οι 1) κ.ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Σοφία (προϊσταμένη του τμήματος) ,2) ΜΠΕΚΑΣ Ανδρέας(Τεχνολόγος-Γεωπόνος), 3) ΓΕΩΡΓΙΑΤΣΑΝΑΚΟΥ Γεωργία (Γεωπόνος) 4) ΤΣΑΛΟΥ Ειρήνη (Κτηνίατρος),η οποία ενημέρωσε αναλυτικότατα για το σκαθάρι και ανέπτυξε ότι είπαν στην πρόσφατη εσπερίδα της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,όπου ήταν παρών η ίδια 5) ΔΙΠΛΑΡΗΣ Αλέξανδρος (Κτηνίατρος στο τμήμα τοξικολογίας ),όπου έγινε στους παρευρισκόμενους πλήρη ενημέρωση για θέματα ( Σκαθάρι της κυψέλης Aethina fumida – Ασθένειες – Κατάρευση μελισσοσμηνών – Μελισσοκομία στην Ελλάδα – Μητρώο Φαρμακευτικής αγωγής εκτροφής βάση Ευρωπαϊκής οδηγίας – Έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου – Έκδοση μελισσοκομικών αυτοκινήτων όλων των τύπων – Μελισσοκομικές αποθήκες – Δράσεις 3.1 και 3.2 αντικατάσταση κυψελών βάση προγράμματος Ευρωπαϊκής Ένωσης – Νέοι αγρότες – Μελισσοκομική Νομοθεσία – Νομαδική μελισσοκομία ). Στο τέλος της ενημέρωσης,υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το ακροατήριο και δόθηκαν οι κατάλληλες απαντήσεις σε όλους, από τους αρμόδιους.
Στο τέλος της ημερίδας όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν ευχαριστημένοι, με την ενημέρωση που τους έκαναν οι αρμόδιοι και ειδικά για τον νέο εχθρό της κυψέλης που είναι το σκαθάρι και ότι πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί, αλλά πάντα σε εγρήγορση.
Τέλος ο σύλλογος μας, ευχαριστεί όλους τους επίσημα προσκεκλημένους της Δ/νσης Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν.Αττικής και όλα τα μέλη του για την ανταπόκριση που δείχνουν στα καλέσματα του, Υπόσχεται δε ότι στο μέλλον έπονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. για το καλό της μελισσοκομίας και του περιβάλλοντος. ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Ο Χ Ι ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ – ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΝΘΗΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ).
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπεριφεριάρχης Αν.Αττικής κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ Πέτρος,ο οποίος αναφέρθηκε για την μελισσοκομία στην Ελλάδα και τις καινούργιες προοπτικές που ανοίγουν, με τα νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα,αλλά και άλλες Νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται με ψήφιση Νομοσχεδίων στην Βουλή,υπέρ των μελισσοκόμων και ειδικά των νέων αγροτών. Επίσης ΑΜΕΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ήταν η ανταπόκρισή του,σε ερώτηση,σε αίτημα του προέδρου,του συλλόγου,κ.ΑΚΡΙΒΟΥ Προκόπη,για δενδροφυτεύσεις μελισσοκομικών δένδρων και φυτών,σε όλο το Νομό Αττικής,καθότι ο σύλλογος είναι και Περιβαλλοντικός και εκεί δραστηριοποιείτε.
Επίσης το παρών έδωσαν, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού κ.ΓΚΕΡΑΛΗΣ Σάββας, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό,ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού συλλόγου Αττικής “Αγ.Γεώργιος” κ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης,μαζί με τον γραμματέα του συλλόγου κ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ Κων/νο.
Χαιρετισμό προς τα μέλη και τους προσκεκλημένους στην ημερίδα στη συνέχεια, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.ΑΚΡΙΒΟΣ Προκόπης ,ο οποίος είπε λίγα λόγια για τον σύλλογο, από την αρχή της λειτουργίας του και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα,αλλά και που θα γίνουν,αλλά και για τους σκοπούς και μέσα επίτευξης.Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου, για την παρουσία τους και υποσχέθηκε και άλλες τέτοιες συναντήσεις και όχι μόνο.Προς ενημέρωση των συμμετεχόντων,τα μαθήματα του σεμιναρίου θα αρχίσουν το Σάββατο 21 Μαρτίου 17.00 έως 20.30,στην αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου,έως μέσα Απριλίου.
Τηλ.επικ. 6999936775 στον Πρόεδρο του συλλόγου ΑΚΡΙΒΟ Προκόπη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.