Φιλίππου – Τζιβίλογλου, αύξησαν τις έδρες των Καλυβίων στο Δημοτικό Συμβούλιο και μείωσαν τις έδρες της Αναβύσσου

Με την συμπαιγνία Φιλίππου – Τζιβίλογλου στην απογραφή του 2011, αλλοιώθηκε ο πληθυσμός της Αναβύσσου, απογράφοντας κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, στη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπαιγνίας, ήταν να μειωθούν κατά μία οι έδρες της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αυξηθούν αντίστοιχα οι έδρες της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων. Και βέβαια αυτή η τεχνητή αλλαγή των ορίων, δεν έχει μόνο ιστορικές επιπτώσεις, αλλά κυρίως οικονομικές μια και μειώνονται τα κονδύλια που αντιστοιχούν στην Ενότητα Αναβύσσου, ενώ αυξάνονται αντίστοιχα τα κονδύλια για την Ενότητα Καλυβίων.

Όπως φαίνεται στα στοιχεία που παραθέτουμε, από τους χάρτες του 1887 που είχε συντάξει προγενέστερα ο Γερμανός Αρχιτέκτονας Εδουάρδος Σάουμπερτ, η περιοχή Άγιος Παντελεήμονας (Μετόχι) αναφέρεται ως περιοχή της Αναβύσσου. Τα πρωτότυπα αυτών των χαρτών βρίσκονται στην Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία.

Επίσης στον οδηγό Αττικής (εκδόσεις Ελευθερουδάκη του 1930), σαφέστατα αναφέρεται ότι το Μετόχι ανήκε στην Ανάβυσσο και μετέπειτα στην Κοινότητα και Δήμο Αναβύσσου. Η ενοποίηση των δύο Δήμων Αναβύσσου και Καλυβίων (Καλλικράτης 2010), βρήκε αυτή την κατάσταση, μέχρι το 2011, όταν ο Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Αναβύσσου Τζιβίλογλου (υπεύθυνος για την απογραφή), έκαναν αυτή τη λαθροχειρία σε βάρος της Αναβύσσου.

Ακόμα στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι διοικητικές μεταβολές των οικισμών, αναφέρεται ως οικισμός Μετόχι Αναβύσσου, δηλαδή ο σημερινός οικισμός του Αγίου Παντελεήμονα, από το 1987 μέχρι την κατάργησή του το 1940.

Μεγαλύτερη ακόμα απόδειξη της λαθροχειρίας είναι ότι, οι κάτοικοι της περιοχής, περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους της Αναβύσσου και ψηφίζουν σ΄ αυτήν. Επίσης υδροδοτούνται από το δίκτυο της Αναβύσσου και πληρώνουν δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το τιμολόγιο της Αναβύσσου. Αυτά δεν μπορούσαν να τα αλλάξουν γιατί θα γινόταν αντιληπτή η λαθροχειρία τους και ενδεχομένως θα υπήρχαν αντιδράσεις.

Τέλος, ενώ στην WEB GIS του Δήμου Σαρωνικού, έχουν μεταφερθεί τα στοιχεία της απογραφής των Φιλίππου και Τζιβίλογλου, οι ταμπέλες τοποθεσίας παραμένουν στις παλαιές θέσεις, προφανώς για να μην γίνουν αντιληπτές οι τροποποιήσεις από τους Αναβυσσιώτες.

Όταν έγινε τελικά αντιληπτή η λαθροχειρία, μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2012, ο Φιλίππου και ο Τζιβίλογλου αντιμετωπίζοντας τα πιεστικά αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων, να γίνει ένσταση από τον Δήμο κατά της απόφασης, απαντούσαν αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει ένσταση. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική, αλλά δυστυχώς οι Αναβυσσιώτες τους πίστεψαν και δεν προχώρησαν έγκαιρα σε ένσταση.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα, στη νέα απογραφή του 2021 (κοντά είναι), το Τοπικό Συμβούλιο της Αναβύσσου να διορθώσει την αδικία σε βάρος της πόλης, και να επανέλθει ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων της Αναβύσσου, σ΄ αυτόν που αντιστοιχεί στον πραγματικό αριθμό των κατοίκων της.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.