Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου

Με επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, δήλωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στο Σαρωνικό.

Όπως έχει γράψει επανειλημμένα ο “Αττικός Παρατηρητής”, από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του 2014,  ότι ο Πέτρος Φιλίππου το ‘19 θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού. Από τότε, είχε στραμμένη την προσοχή του στο Δήμο Σαρωνικού, παρά τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς ότι δεν διεκδικεί την επανεκλογή του ως Δήμαρχος (δείτε εδώ) και τις διαψεύσεις του στα σχετικά σχόλια.  Ήταν ευρύτατα γνωστό, ότι δεν ήταν αποδεκτός μεταξύ των μελών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Αττικής, ώστε να διεκδικήσει βουλευτική έδρα, την οποία επιθυμούσε διακαώς. Επίσης δεν μπορούσε να διεκδικήσει μια νέα θητεία στην Περιφέρεια Αττικής, μια και είχε αποβληθεί από την ομάδα της Ρένας Δούρου και από το σύνολο των στελεχών της Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στην υποθετική περίπτωση που η Ρένα Δούρου θα κέρδιζε την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής, ο Πέτρος Φιλίππου δεν θα ήταν στις επιλογές της, μια και πλέον οι Αντιπεριφερειάρχες διορίζονται από τον Περιφερειάρχη και δεν εκλέγονται απευθείας. Επομένως οι επιλογές  του ήταν, ή να εγκαταλείψει την πολιτική ή να διεκδικήσει και πάλι τη Δημαρχία στο Σαρωνικό. 

Η ανακοίνωση των προθέσεών του είχε προγραμματιστεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη, αναβλήθηκε 2 ή 3 φορές για λίγες ημέρες αρχικά, για περισσότερες αργότερα και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Εισαγγελέα να καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί κάποιοι μάρτυρες (ύποπτοι), για την καταστροφή στο Ν. Βουτζά και στο Μάτι και τον τραγικό θάνατο 99 ανθρώπων ανεστάλη αορίστως.  Όταν όμως ο  Εισαγγελέας δεν κάλεσε τον συγκεκριμένο, αλλά τους υπόλοιπους, ίσως γιατί την ημέρα της καταστροφής και της εκατόμβης, αυτός ήταν στο εξωτερικό(!!!), αναθάρρησε βλέποντας ότι βγαίνει από το κάδρο των υπόπτων, ανανέωσε την ημερομηνία ανακοινώσεων για τις 5 Νοεμβρίου, για να καταλήξει τελικά στις 7 Δεκεμβρίου, βλέποντας ότι χάνει χρόνο. 

Παραθέτουμε την ανακοίνωσή του:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δεκέμβριος 2018

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Φίλες και Φίλοι,
Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Μαζί αγωνιστήκαμε για να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής μας, την ποιότητα της ζωής μας.
Σας άκουγα όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν σφυρηλατηθεί ανάμεσά μας, προχωρήσαμε και πήγαμε τον τόπο μας μπροστά. 
Ιδιαίτερα όμως σας άκουγα τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό είμαι και πάλι εδώ. Άκουγα τις ανησυχίες σας για στασιμότητα στη περιοχή μας. Ακόμα και από τη θέση του Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής που βρέθηκα και υπηρετώ, δεν έμεινα ποτέ μακριά από αυτό τον τόπο και τα όποια δρώμενα και αγώνες. Και από αυτή την νέα θέση προσπάθησα να εντάξω όσα περισσότερα έργα ήταν δυνατό για τον Δήμο Σαρωνικού.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι το αξίωμα του Δημάρχου δεν είναι ένας χαλαρός απογευματινός περίπατος όπως κάποιοι νομίζουν. Έχει αγωνία, κούραση, ξενύχτι, άγχος και κυρίως σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα. Μία διαρκής αγωνία για την αντιμετώπιση και επίλυση των πολλών προβλημάτων που η καθημερινότητα της ζωής κάθε στιγμή αναδεικνύει.
Πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά, όλο το 24ωρο, ότι είμαστε δίπλα στον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες του, τις αγωνίες του. Κυρίως όμως να είμαστε παρόντες, με το γραφείο μας ανοιχτό, γιατί είναι υποχρέωσή μας να του προσφέρουμε υπηρεσίες που θα καλυτερεύουν την καθημερινότητά του και να λύνουμε τα όποια προβλήματά του.
Όσοι με γνωρίζουν από παλιά, γνωρίζουν ότι προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο τιμόνι του Δήμου, να παραμείνω ο εαυτός μου. Ήξεραν και ξέρουν μέχρι σήμερα ότι η πόρτα στο γραφείο μου παραμένει ανοιχτή. Αυτή η αμεσότητα με τον πολίτη, ο οποίος βλέπει τον άνθρωπο Πέτρο και όχι τον τίτλο που φέρει κάθε φορά.

Στην αυτοδιοικητική διαδρομή μου, στάθηκα 
 μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια, κανόνες και τεχνάσματα προσωπικής προβολής,
 μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές και οικογενειοκρατικές πρακτικές,
 μακριά από φιλοδοξίες για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου μόνο για τον τίτλο και για προσωπική ανέλιξη χωρίς καμία προσφορά και δράση προς την κοινωνία και τους πολίτες. 
Φαινόμενα που δυστυχώς χαρακτηρίζουν το σημερινό προεκλογικό αυτοδιοικητικό τοπίο.
Όσοι λοιπόν ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει με σεμνότητα να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των πολιτών και να στεκόμαστε στο πλευρό τους.
Οι πολίτες δεν συγχωρούν τις καθυστερήσεις, τις αλαζονικές συμπεριφορές, ούτε τις προσωπικές και πολιτικές αγκυλώσεις και φιλοδοξίες.
Όλοι γνωρίζετε ότι η ταυτότητα για την δημοτική μου διαδρομή αλλά και τα έργα ανάπτυξης που σφράγισαν αυτήν, ήταν η αγάπη για τον τόπο, η θέληση για δουλειά μαζί με την γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκαν από αυτή την πορεία. 
Το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας, οι 12 Σχολικές Μονάδες, οι 4 Παιδικοί Σταθμοί, τα Αθλητικά Κέντρα και τα 2 Κλειστά Γυμναστήρια, τα Αποχετευτικά έργα, τα Αντιπλημμυρικά έργα, Οδοποιίες με πιο πρόσφατη τη Λεωφόρο Καλυβίων, έργα Ύδρευσης, τα σχέδια πόλης, οι αναπλάσεις, οι δεντροφυτεύσεις, ο άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, είναι μερικά από τα βασικά έργα και άξονες ανάπτυξης που σφράγισαν την διαδρομή μας. Και αυτά σε συνδυασμό με τις κοινωνικές υποδομές, τις πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις δομές για την Τρίτη Ηλικία, τις δράσεις για το περιβάλλον και τις ελεύθερες ακτές, αποσαφηνίζουν πλήρως την δημοτική μας πορεία για την ανάπτυξη του δήμου μας και την συνολική προσφορά μας προς τους συμπολίτες μας.

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Φίλες και Φίλοι,
Μας χωρίζουν λιγότερο από 6 μήνες από τις δημοτικές εκλογές και είναι λογικό οι σκέψεις όλων όσων αγωνιούμε για αυτόν τον τόπο να είναι στραμμένες προς αυτές.
Πολλοί συμπολίτες μας βλέποντας πραγματικά μια στασιμότητα σε πολλά προγράμματα, έργα που είχαν προγραμματιστεί από πριν, αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από λάθος χειρισμούς, λάθος επιλογές ή πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως βλέποντας την έλλειψη προγραμματισμού νέων πρωτοβουλιών για έργα ανάπτυξης και υποδομών, μας κάλεσαν και πάλι και μας ζήτησαν να μπούμε ξανά μπροστά στην προσπάθεια χάραξης νέων δρόμων για το μέλλον αυτού του τόπου, για την ανάπτυξη του Δήμου Σαρωνικού.
Με μια ήδη δημιουργημένη και έτοιμη ομάδα από έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, αλλά και με πολλά νέα άτομα που έχουν τη γνώση, την όρεξη για δουλειά και προσφορά, που έχουν φρέσκιες ιδέες, στεκόμαστε μπροστά σας και σας καλούμε μαζί να προχωρήσουμε για να δώσουμε πάλι προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία σε κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας. 
Για να κάνουμε και πάλι τον Δήμο Σαρωνικού ένα δήμο ανοιχτό και φιλικό προς όλους τους πολίτες και να χαράξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης στο πνεύμα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης,
Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενταχτείτε σε αυτή μας την προσπάθεια, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δική σας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, για εμάς αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

Με ιδιαίτερη ευθύνη, αγάπη και σεβασμό
Και τις καλλίτερες μου ευχές για καλές γιορτές
ΠΕΤΡΟΣ Ι. ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου”

  1. Ο/Η A λέει:

    Den ntrepete katholou!! Epaggelma politicos apateonas! Sigoura mazi tha einai I gnosti parea tou tipota… Manolis, Antreas, Giorgos…. Epeidi ta teleutea 20 xronia prosferate arketa stin perioxi…

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.