Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις μέσω κινητών (smartphone)

Οι πρώτες υπηρεσίες χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία θα είναι η ηλεκτρονική (ψηφιακή) συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης

Η ηλεκτρονική (ψηφιακή) συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία θα είναι οι πρώτες υπηρεσίες προς τους πολίτες μέσα από την ενιαία πύλη gov.gr

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε τα εξής:

«Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών Υπουργείων»

Αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΚΕΠ

«Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που να μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα -σκοτώνει- τουλάχιστον μία ουρά».

Ένας αριθμός μητρώου για την ταυτοποίηση των πολιτών

«Όλοι οι αριθμοί θα πρέπει εν τέλει να απορροφηθούν από έναν. «Σε αυτή τη φάση θα εξετάσουμε εάν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους αριθμούς, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και να βλέπαμε εάν θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε έναν από αυτούς τους αριθμούς και να τον διευρύνουμε στη χρήση του ή εάν θα έπρεπε να εκδώσουμε έναν εντελώς καινούργιο αριθμό. Αυτή φυσικά είναι τεχνική συζήτηση, δεν είναι πολιτική».

«Πρέπει να υπάρξει η απόλυτη ισοδυναμία. Και εδώ εντάσσονται όλες αυτές οι πρόσθετες συζητήσεις για τις ψηφιακές υπογραφές, για τις νέες ταυτότητες. Όλα αυτά θα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης νομοθετικής μας παρέμβασης τους επόμενους μήνες για να μπορέσουμε βήμα – βήμα να ξεδιπλώσουμε αυτήν τη στρατηγική»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.