Συζήτηση στο Δ.Σ. Σαρωνικού επί της πρόσκλησης του Δημάρχου Παλλήνης κ. Ζούτσου, σε σύσκεψη για το αποχετευτικό

Ενημέρωση  επί της πρόσκλησης του Δήμου Παλλήνης, προς τον Σαρωνικό,  για την  συμμετοχή σε σύσκεψη που αφορά την ακύρωση της μεταφοράς των λυμάτων και της Παλλήνης στην Ψυτάλλεια, έκανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην χθεσινήσυνεδρίαση της 13/1/2015, στην ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση για τις 15/1/2015 του Δημάρχου Παλλήνης κ. Ζούτσου, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παλλήνης, όπου έχουν προσκληθεί βουλευτές της Αττικής καθώς και παράγοντες της Περιφέρειας, για να τοποθετηθούν για την προοπτική αποχέτευσης του Δήμου στην Ψυτάλλεια.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού θεώρησε ότι η εκδήλωση αυτή είναι άκαιρη και ενδεχομένως να έχει αντίθετα αποτελέσματα, γιατί οι βουλευτές του Πειραιά, θα εκφράσουν άποψη που θα είναι αρνητική ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λύση δεν πρόκειται να δοθεί 10 ημέρες πριν τις εκλογές, είπε ο Δήμαρχος, για ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους επί ενάμιση χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης στις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και στις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη ο οποίος έχει τοποθετηθεί αρνητικά στην προοπτική μεταφοράς λυμάτων στην  Ψυτάλλεια. Επίσης ο Δήμαρχος άφησε αιχμές για την κα Δούρου, αναφερόμενος στο ότι δεν έχει ακόμα διευκρινίσει για το τι ακριβώς εννοούσε , όταν ανέγραφε στο προεκλογικό πρόγραμμά της ότι, δεν θα δεχτεί άλλους Δήμους να οδεύσουν τα λύματά τους  στην Ψυττάλεια. Σχολίασε σκωπτικά το έντυπο πρόγραμμα της κας Δούρου το οποίο δεν εμφανίστηκε πριν τις εκλογές στο Σαρωνικό αλλά μετά από αυτές.  Τελειώνοντας ο κ. Σωφρόνης υποστήριξε ότι ο Δήμος πρέπει να μιλήσει με την νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί και να μην ρισκάρει ένα ενδεχόμενο  προεκλογικό «όχι».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γκέραλης συμφώνησε με την τοποθέτηση του Δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα μια τέτοια εκδήλωσε και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα παραστεί.

Ο κ. Τσαλικίδης, υποστήριξε ότι ο ίδιος θα πάει στην συνάντηση και αν του δοθεί ο λόγος θα υποστηρίξει τις απόψεις του. Πρότεινε επιπροσθέτως να οργανώσει και ο Δήμος Σαρωνικού μια ανάλογη συνεδρίαση καλώντας τους Βουλευτές και τους φορείς της περιοχής και να συζητηθεί το θέμα.

Με τον Δήμαρχο συμφώνησε και η κα Ράπτη η οποία είπε ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια εκδήλωση και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί ο Δήμος στην νέα κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος. Αν δεν υπάρξει εκ μέρους της η πολιτική βούληση, τότε να εξεταστούν άλλες λύσεις.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.