Σημαντικά πολιτικά παραλειπόμενα του Δήμου Σαρωνικού και άλλα

Σκεφτείτε τώρα όλοι εσείς (όσοι σκέφτεστε). Ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές και γίνεται επίθεση από τους Σκοπιανούς και καταλαμβάνουν  την Ελληνική Μακεδονία, σαν την μισή Κύπρο ένα πράγμα. Και όταν αγανακτισμένος ο λαός τον σέρνει για  να τον κρεμάσει στου Γουδή, αυτός να λέει «μα εγώ έλειπα στο εξωτερικό».

Έλειπε λοιπόν στο εξωτερικό ο αντιπεριφερειάρχης και δεν ήταν εδώ να συντονίσει τις ενέργειες των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας. Να ζητήσει να κτυπήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών, να βάλουν τις σειρήνες και να κορνάρουν όλα τα αστυνομικά και δημόσια αυτοκίνητα. Να στείλει SMS στα κινητά, σαν κι΄ αυτά που μας στέλνει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα με ευχές. Να φωνάξει: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ. Δεν ήταν εδώ, δεν τα έκανε όλα αυτά και κάηκαν 99 άνθρωποι.     

Αλλά μήπως το έκανε το 2012, όταν η φωτιά από την Δροσιά πέρασε το Αγιασμόθι, την ΑΤΕ, το Καταφύγι, το Θυμάρι, το Τουρκολίμανο, τον Χάρακα; Όχι βέβαια, έτρεχε πίσω από τα κανάλια, με μοτοσυκλέτα για να τα προλάβει και να δώσει συνεντεύξεις σε όλα. Αυτό έκανε και τώρα, υποστηρίζοντας πως: «και να τους ζητούσαμε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα το έκαναν;» Αθλιότητες.

Τα θύματα, της μεγαλύτερης καταστροφής σε απώλεια ανθρώπινων ζωών ήταν 99. Θα έπρεπε όμως να ήταν 100, να υπήρχε και μια αυτοκτονία ή έστω μια παραίτηση. Γιατί πόσο παχύδερμα μπορεί να είναι κάποιοι, να κουβαλάνε στην πλάτη τους 99 νεκρούς και αυτοί να σχεδιάζουν το πολιτικό τους μέλλον; Περιφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές κ.λπ.   

Μερικοί μαδάνε την μαργαρίτα στο Δήμο Σαρωνικού. Θα κατέβει, δεν θα κατέβει; Είναι τόσοι πολλοί μάλιστα, που δεν θα μείνει μαργαρίτα για μαργαρίτα στα ανθοπωλεία του Σαρωνικού. Το ενδιαφέρον τους ξεπερνάει τα όρια του ενδιαφέροντος για τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο και ενέχει τον κίνδυνο να εμφανιστούν ότι θα προτιμούσαν να μην κατέβει. Εάν πραγματικά τον φοβούνται, μετά από όσα έχει κάνει στο Δήμο, τότε ας σκεφτούν τι έκαναν αυτοί για να αποτρέψουν αυτό το τραγικό ενδεχόμενο. Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια.

Η ανακοίνωση των προθέσεών του είχε προγραμματιστεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη, αναβλήθηκε 2 ή 3 φορές για λίγες ημέρες αρχικά, για περισσότερες αργότερα και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Εισαγγελέα να καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί κάποιοι μάρτυρες (ύποπτοι), ανεστάλη αορίστως. Τα «ορφανά» του, απογοητευμένα δεν βλεπόντουσαν από την πίκρα.

Ελάτε όμως που ο Εισαγγελέας δεν κάλεσε τον συγκεκριμένο, αλλά τους υπόλοιπους, γιατί την ημέρα της καταστροφής και της εκατόμβης του τραγικού θανάτου 99 ανθρώπων, αυτός ήταν στο εξωτερικό(!!!). Αναθάρρησε λοιπόν, βλέποντας ότι βγαίνει από το κάδρο των υπόπτων, ανανέωσε την ημερομηνία ανακοινώσεων για τις 5 Νοεμβρίου. 

Κάποιοι όμως που δεν διαβάζουν Αττικό Παρατηρητή ή βλέπουν με επιφύλαξη τα δημοσιεύματά του, δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ότι από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του 2014, γράφαμε ότι το ‘19 θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, γιατί δεν τον παίρνει να κάνει κάτι άλλο.

Θα τον υποχρεώσουν να ξανακατέβει με την Δούρου, μας λένε κάποιοι, θα αναγκασθεί να την στηρίξει, για να μην ισχυριστούν οι αντίπαλοι ότι την εγκατέλειψαν οι συνεργάτες της. Ένα βήμα πίσω ορέ! Ένα βήμα πίσω, κανείς αντιπεριφερειάρχης. Τώρα τους αντιπεριφερειάρχες θα τους διορίζει ο περιφερειάρχης και το κυριότερο, (ευτυχώς) δεν θα είναι η Δούρου. Οπότε τι να κάνει αυτός μαζί της. Αυτός μόνο με τους κερδισμένους πηγαίνει.

Δείτε το Video

«Θα πάει για βουλευτής» μου λένε επιμένοντας κάποιοι άλλοι. Σιγά ρε σεις, μπάστα που λέμε στα ελληνικά. Ποιος θα τον ψηφίσει αυτόν για βουλευτή; Για να μην ρωτήξω ποιος θα τον βάλει αυτόν σε συνδυασμό; Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑΣ σας διαβεβαιώνω. Έχει πέσει μεγάλη μουρμούρα στο βουλευτικό θίασο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, μια και τις 2 (το πολύ) καρέκλες πρέπει να τις μοιραστούν περισσότεροι από 5 πισινοί και με δεδομένο ότι την πρώτη θα την καταλάβει ο πισινός από το ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά και να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο, ποιος θα τον ψηφίσει; Κάποιοι αμετ(ανόητοι) στο Σαρωνικό, κάποιοι στη Λαυρεωτική, άντε κάποιοι και στο Μαρκόπουλο. Στο Μαραθώνα κανείς, όχι μόνο για τους 99 νεκρούς, αλλά και για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Στο Κορωπί, να μην πλησιάσει γιατί βαράνε, μετά την χωροθέτηση ΧΥΤΑ στο λατομείο. Στα Σπάτα – Αρτέμιδα ελαχιστότατοι, μια και του χρεώνουν, ότι ενώ αυτός «κατάφερε» να στείλει τα λύματα του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια (γέλια), ενώ εκείνοι θα κατασκευάσουν Κ.Ε.Λ. στο Πλατύ Χωράφι. Στη Ραφήνα, όσοι και στα Σπάτα – Αρτέμιδα. Ψήφοι που δεν αρκούν ούτε για την 5η θέση αναπληρωματικού.

Γι΄ αυτό σας λέω, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού. Καλή δουλειά και με εισόδημα μεγάλο. Και αυτά του πισινού, δεν διεκδικώ τίποτα δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, που έλεγε on camera ξεχάστε τα. Πάντα έχει ελπίδες, αφού υπάρχει κόσμος που ψήφισε τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, τη Δούρου για περιφερειάρχη, τον Σκουρολιάκο για βουλευτή, θα κωλώσει να ξαναψηφίσει τον συγκεκριμένο για Δήμαρχο;

Δείτε το Video

Μου είπαν, ότι νεαρός αριβίστας, που πλασάρεται στα πέριξ του Δήμου μας ως πολιτικό κεφάλαιο, φόρεσε κουστούμι και γραβάτα και δήλωσε σε καφετέρια, «υποψήφιος Δήμαρχος». Στο άκουσμα της είδησης κάποιοι έδειξαν έκπληξη, κάποιοι άλλοι ξεράθηκαν στα γέλια. Τι ιδέα έχει για τον εαυτό του, ο άνθρωπος, έ; (Είναι ένας πολύ «ευγενικός τρόπος» να γράψω αυτό που μού ’ρχεται στο μυαλό: Τι ψώνιο, Θεέ μου!). Μην εκπλήσσεστε και μη γελάτε φίλοι μου, έτσι δημιουργούνται οι πολιτικές καριέρες. Από την οικογένεια ξεκινούν, «εμένα το παλικάρι μου θα γίνει πολιτικός». Αχ αυτές οι Ελληνίδες μανούλες.

Θα μου πείτε ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που την έχει δει σωτήρας; Όχι, έχουμε τραυματικές εμπειρίες από τον νέο, μορφωμένο, άφθαρτο και κυρίως ωραίο και είδαμε τα χάλια του (μας). Την ίδια κατάληξη θα έχει και ο νέος αριβίστας, που θέλει να διαβιεί από τον κρατικό κορβανά ως Δήμαρχος.

Μα πώς; ρωτούν οι δύσπιστοι. Αυτός είναι τσιράκι του «άλλου», πήρε το χρίσμα; Δεν θα κατέβει ο «άλλος», ως υποψήφιος Δήμαρχος; Ποιος θα τον στηρίξει από τους κομματάρχες της περιοχής. Εύλογα ερωτήματα φίλοι μου. Άκουσα ότι του έγινε  σχετική ερώτηση και απάντησε ότι, εάν κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος ο «άλλος», θα τον ακολουθήσει. Κρατάει και μια πισινή το μειράκιο.

Πολύ καλός ήταν ο Δήμαρχός μας στην πρώτη προεκλογική του ομιλία, στο Plaza Resort. Χάρμα ιδέστε. Ανέλυσε το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας και του έβαλε και λίγη σως από τον απολογισμό της προηγούμενης. Παρουσίασε και τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους. όλοι τους μες το χαμόγελο και την ευτυχία. Μπράβο τους όμως. 

«Καλώ στο βήμα τον σημερινό και αυριανό Δήμαρχο Σαρωνικού», βροντοφώναξε η εντυπωσιακή κυρία, που παρουσίαζε τους προσκεκλημένους και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Και μεθαυριανό, να συμπληρώσουμε εμείς, γιατί δεν θα έχουμε εκλογές  ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τον Μάιο έχουμε εκλογές και θέλουμε να μας πει ποιος θα είναι δήμαρχος την 1η του Σεπτέμβρη. Ξέρει;

Βάζεις στοίχημα, για το πόσοι από τους δημοτικούς συμβούλους των Καλυβίων που είναι σήμερα με τον Σωφρόνη, θα είναι μαζί του και στις εκλογές; Με ρώτησε συντοπίτης, τραβολογώντας με από το χέρι, την ώρα που έβγαινα από την προεκλογική εκδήλωση του Δημάρχου. «Όχι ρε δεν βάζω», του απάντησα και έφυγα. Κάποιοι νομίζουν ότι έχω λεφτά για πέταμα.  

Η έκπληξη του μεσημεριού ήταν ο Πατούλης, που είχε έρθει χωρίς την  εκθαμβωτική κυρία μαρίνα Πατούλη. Δεν ανακοίνωσε εκεί την υποψηφιότητά του ως υποψήφιου περιφερειάρχη, μια και τον ενημέρωσαν ότι ήδη την είχε προαναγγείλει ο Αττικός Παρατηρητής, καμιά 15αριά μέρες νωρίτερα. Ήταν την ημέρα, όπου εντελώς συμπτωματικά, κυκλοφόρησε η είδηση της παραπομπής του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Ο κυρ Ανδρέας φιγουράριζε μέχρι τότε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, υποστηριζόμενος από την Ν.Δ.!!!

Εκεί λοιπόν, πάνω στον ενθουσιασμό του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είπε ότι βρίσκεται στην Σαρωνίδα, στο ωραιότερο κομμάτι του παραλιακού μετώπου. Μπέρδεψε ο γλυκούλης μας τον Σαρωνικό με την Σαρωνίδα και όχι την Σαρωνίδα με την Παλαιά Φώκαια, που έγραψαν κάποιοι εξυπνάκηδες.

Τι χώσιμο ήταν αυτό; Λέω για τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης on camera, για τον Πατούλη. Αξίζει τον κόπο να δείτε το video, μέχρι εκεί που ο Μεθενίτης αλλάζει θέμα και μιλάει για την δική του υποψηφιότητα με τον Σγουρό. Εκεί ακριβώς κλείστε το, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Δείτε το video

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης, για την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Σαρωνικού, να στείλει τα λύματα στο Κ.Ε.Λ. Κορωπίου – Παλλήνης: … ……………. ……… .. ………….. …., …………….. …. ……………….. ……………. ….. …. …………. ………… .. ……, ……………… .. ………… ….. … .. ………., …………… …….. ….. ……… ………. . –  Αυτά.

Εδώ τελειώσαμε για σήμερα, κι΄ αύριο μέρα είναι.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.