Σημαντικά πολιτικά παραλειπόμενα του Δήμου Σαρωνικού και άλλα….

Δεκέμβριος 2018


«Στελέχη» του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον του ΚΙΝΑΛ, συνόδεψαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον υπαρχηγό του Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Σωτήρη Μεθενίτη στο Δήμο Σαρωνικού, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη. Το σχόλιο του Δημάρχου στο Facebook, αναφέρει ότι συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και σημειώνω εγώ, ότι θα κληθεί να επιλύσει ο κ. Σγουρός, εάν και εφόσον κερδίσει τiς εκλογές. Και όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σγουρός «Συμφώνησα για τα προβλήματα που περιγράφηκαν και θεωρώ απαραίτητη την επίλυσή τους». .Όπως ήταν αναμενόμενο δηλαδή, συμφώνησαν σε ΟΛΑ!!!

Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι, ότι αφού συμφώνησαν σε όλα, άρα και στο θέμα του αποχετευτικού που επίσης έθεσε ο Δήμαρχος. Και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν; Ο κ. Σγουρός ως περιφερειάρχης μέχρι το 2010 συμφωνούσε με τη χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα, στηρίζοντας και την σχετική θέση της κας Χριστοφάκη – Παγκάλου, αλλά και του Φιλίππου – Τσαλικίδη μέχρι το 2011. Από το 2012 έως 2014 συμφωνούσε με την «περίφημη ιδέα» των Φιλίππου – Τσαλικίδη, να μεταφερθούν τα λύματα στην Ψυττάλεια. Το ίδιο υποστήριζαν και τα τοπικά «στελέχη» του ΚΙΝΑΛ, όταν ετέθη στο τραπέζι η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-14.png

Από την άλλη ο υπαρχηγός του κ. Σγουρού κ. Σωτήρης Μεθενίτης, απειλούσε με προσφυγές, εφόσον μεταφερθούν τα λύματα του Σαρωνικού στο Κ.Ε.Λ. Κορωπίου, μια και κατά την άποψη του, τα επεξεργασμένα απόβλητα θα κατέληγαν στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα καταλήγουν ως γνωστόν  τα επεξεργασμένα λύματα του Δήμου του. Μάλιστα διατύπωσε την άποψη (πολύ σωστά) ότι κάθε δήμος πρέπει να διαχειρίζεται τα δικά του λύματα και να μην τα στέλνει στους γειτονικούς δήμους!!!

Τελικά κατάλαβε κάποιος σε τι ακριβώς συμφώνησαν (μεταξύ τους) όλοι αυτοί οι αλλοπρόσαλλοι, με τον Δήμαρχο Σαρωνικού; Εάν ναι, να μου το πουν κι΄ εμένα.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-14.png

Δημοσκόπηση ανάρτησε στο διαδίκτυο η Ρένα μας. Όχι για να ρωτήσει εάν την θεωρούμε υπεύθυνη αυτήν και τον αντιπεριφερειάρχη της, για τους 100 αποτεφρωμένους της Νέας Μάκρης, ούτε για να μάθει εάν την θεωρούν υπεύθυνη για τους 25 πνιγμένους της Μάνδρας, ούτε βέβαια για να εκτιμήσουν το έργο της  ως περιφερειάρχου. Το καίριο ερώτημα ήταν εάν προτιμούν τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες. Έχει και η περιφερειάρχης τις ανησυχίες της.

Εγώ θα διατυπώσω ένα τρίτο ερώτημα: Θέλετε να ξεκουμπιστεί μόνη της από την περιφέρεια Αττικής ή να την διώξουν κακήν – κακώς οι πολίτες; Κάποιος ήδη έσπευσε να απαντήσει: Να την προλάβω στο αεροδρόμιο!!!

This image has an empty alt attribute; its file name is image-14.png

Έχω ανησυχήσει σφόδρα για μια σημαντική απουσία το τελευταίο εξάμηνο. Η κυρία Πατούλη, δεν συνοδεύει τον άντρα της, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, στις περιοδείες του ανά την Αττική γη. Ελπίζω και εύχομαι να μην περνάει κάποια κρίση το ζευγάρι και να μην οφείλεται σ΄ αυτήν η απουσία της, γιατί κάτι τέτοιο δεν το θέλει κανείς.

Φανταζόμουν ότι περιμένει, την σχεδόν σίγουρη εκλογή του συζύγου της, για να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο θριαμβευτικά, αλλά τώρα μαθαίνω ότι ετοιμάζει το πολιτικό της μέλλον ως υποψήφια Δήμαρχος Μαρουσιού. Εγώ είμαι μαζί της, άξια συνεχιστής της δυναστείας στο Μαρούσι.

Στις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Τσιγαρίδας, δηλώνοντας εμμέσως τις πολιτικές του προτιμήσεις, μια και το ρεύμα είναι προς τα εκεί. Έμαθα ότι σε κάποια από αυτές τις εκδηλώσεις ρωτήθηκε από κυρία, «τι θέλεις εσύ εδώ, αφού είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ;» της απάντησε με νόημα, «περίμενε και θα εκπλαγείς».  

Εκπληκτος όμως έμεινα εγώ, όταν διάβασα με προσοχή το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου κ. Τσιγαρίδα!!! Πως όλα αυτά που προτείνει δεν τα έχουν σκεφτεί όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι του Σαρωνικού; Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος για να τα προτείνει. Εγώ θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται καθόλου μυαλό.

Και επίσης εκπληκτικό, είναι το πόσο τεκμηριωμένο και κοστολογημένο είναι το πρόγραμμά του!!! Οι χρηματοδοτήσεις των δράσεων και των έργων σχεδόν εξασφαλισμένες. Λεφτά υπάρχουν, αλλά ο Σωφρόνης, απλά δεν πήγαινε να τα πάρει. Πως έλεγε ο Τσίπρας: «Θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν», ένα τέτοιο πράγμα.

Αξιοσημείωτη είναι η θέση του κ. Τσιγαρίδα για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Να κατασκευαστεί εντός του Δήμου Σαρωνικού, από τον Δήμο και όχι από την ΕΥΔΑΠ. Δύο παρατηρήσεις: Έχει κάποια θέση να προτείνει, γιατί για την Γερακίνα δεν είχε πει ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ και για το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων η σύζυγός του ψήφισε ΝΑΙ για να  ξεψηφίσει μετά από ένα χρόνο

Όσο για την ΕΥΔΑΠ, δείχνει να έχει πλήρη άγνοια ο κ. Τσιγαρίδας, αφού πλέον η εταιρεία είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας για την μελέτη και κατασκευή Κ.Ε.Λ. στην Ελλάδα, ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Όσοι προτείνουν να κατασκευάζουν βιολογικούς οι Δήμοι, έχουν στο μυαλό τους τις μίζες, (οι άλλοι, όχι ο κ. Τσιγαρίδας).

Δεν βρήκα ούτε μία λέξη στο πρόγραμμα του κ. Τσιγαρίδα για την διαχείριση των παραλιών. Καντίνες, ποιες καντίνες, τι είναι οι καντίνες; Το αναφέρω γιατί ακούω ότι έχει εκδοθεί από τον Δήμο εντολή σφραγίσματος (Μάιος 2018), για κάποια καντίνα στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αυτή συνεχίζει να λειτουργεί. Ξέρει κάτι ο κ. υποψήφιος Δήμαρχος;

Στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού, για την διαχείριση των απορριμμάτων, προσήλθε και ο κ. Τσιγαρίδας. Όμως μετά την εκφώνηση των επίσημων προσκεκλημένων, που είχαν κάποιο θεσμικό αξίωμα αποχώρησε, διαμαρτυρόμενος που δεν αναγγέλθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

Προφανώς δεν γνωρίζει, ότι οι υποψήφιοι ορίζονται μετά την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου, διαφορετικά δεν είναι υποψήφιοι και ίσως να μην υπάρξουν ποτέ, ή μπορεί τελικά να προσκολλήσουν σε κάποιο άλλο συνδυασμό. Η αποχώρησή του από την ημερίδα, μου έδωσε την εντύπωση, ότι δεν τον ενδιέφεραν τα όσα ακούστηκαν εκεί, ούτε ήθελε να εκφράσει την δική του άποψη, την οποία μάλλον δεν έχει, όπως έκαναν άλλοι πολίτες. Απλά ήθελε να ακουστεί το όνομά του στα video που κατέγραφαν την εκδήλωση. Μάλλον επεδίωκε δωρεάν διαφήμιση.

«Αντάμωμα» οργάνωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ (νότιου) Σαρωνικού, σε ταβέρνα στην Ανάβυσσο, στην οποία αντάμωσαν οι απανταχού ΣΥΡΙ-ΖΕΟΙ από το Μενίδι έως το Λαύριο. Μην φανταστείτε καμιά τριανταριά όλοι κι΄ όλοι. Στο αντάμωμα τιμώμενο πρόσωπο, από τους όμοιούς του, ήταν ο Πολάκης. Εάν έχετε οποιουδήποτε είδους διαστροφή μέσα σας, δείτε το video για να καταλάβετε και να γνωρίζετε κι εσείς οι αναγνώστες μας, ποιοι είναι οι «πολακίδες» του (νότιου) Σαρωνικού.

Ως ανεξάρτητος δηλώνει ότι κατεβαίνει στις εκλογές για τον Δήμο Σαρωνικού ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου. Δεν θα έχει την στήριξη κανενός κόμματος, λέει, παρά μόνο τη στήριξη των πολιτών που τον τίμησαν στα διάφορα αξιώματα που διακόνευσε επί 30 χρόνια. Στη φωτογραφία που παραθέτουμε, καταδεικνύεται σε κάθε περίπτωση η πολιτική του καταγωγή αλλά και η στήριξη που του προσφέρει ο οχετός της Ελλάδας (πολιτικά μιλάμε πάντα).

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

«Χαίρομαι» είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, «που με τον Παύλο (Πολάκη) είμαστε φίλοι». Πως το λέει η λαϊκή παροιμία, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» Ο Πολάκης είναι φίλος του.

Ο Πολάκης «έκλεψε την παράσταση» μας πληροφόρησε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Και πραγματικά ποιος άλλος θα μπορούσε να «κλέψει» την παράσταση εκεί μέσα; Και το περίεργο είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να του ζητήσει να τη φέρει πίσω. 

Τι ήταν αυτό που μου έτυχε; Έτριβα τα μάτια μου να δω εάν είναι της φαντασίας μου δημιούργημα ή fake news από κάποια τρολλς του διαδικτύου. Αναφέρομαι στην ανακοίνωση του δημάρχου μας, με αφορμή τη δήλωση του κ. Πέτρου Φιλίππου, ότι θα είναι υποψήφιος για την Δημαρχεία Σαρωνικού. Συγκλονίστηκα από το θράσος ενός 62άχρονου να «επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», όπου κατά τον Δήμαρχο, «εγκληματούσε» επί 24 χρόνια, πολλά από αυτά με την συμπαράσταση και την στήριξη του ιδίου.

Μπροστά σε ένα σαρανταδιάχρονο παλικάρι όπως ο Δήμαρχος, ο κ. Φιλίππου μπορεί να δείχνει γέρος και υποψήφιος συνταξιοδότησης, αλλά θα προτιμούσα να συνταξιοδοτηθεί από την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί τον θεωρεί ΑΧΡΗΣΤΟ για πολλούς λόγους, όχι όμως για τα 62 του χρόνια. Αλληλεγγύη στους συνομήλικούς μου 60+.

Μου έλεγε φίλος, απ΄ αυτούς που εκνευρίστηκαν με την ανακοίνωση του Δημάρχου. Δηλαδή σε ποια ηλικία θα μοιράζει πολιτικές συντάξεις ο Δήμαρχος, στα 50, στα 55, στα 60, στα 62; Γιατί εάν έχει βάλει κάποιο από αυτά τα όρια, δεν θα πρέπει να είχε δώσει σύνταξη προ χρόνων σε συνεργάτες του που προσεγγίζουν αισίως τα 80;

Απ΄ όλα αυτά, με στεναχώρησε περισσότερο, το ότι αποκλείεται να μου προτείνει να κατέβω στο ψηφοδέλτιό του γέρο άνθρωπο ετών 65. Και ότι ήθελα κι΄ εγώ να σώσω αυτόν τον τόπο, όπως ο Φιλίππου!!!

Οι δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και σεισμό, καθώς και ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν κατά την τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, που συγκάλεσε ο κ. Πέτρος Φιλίππου. Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε μια συνοπτική αναφορά στην αντιπυρική περίοδο και στα συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Φαντάζομαι ότι τα βρήκαν όλα καλά και συνεχάρησαν αλλήλους για τις επιτυχίες τους, που άφησαν πίσω τους ΜΟΝΟ 100 νεκρούς.

Όλα καλά τα βρήκαν. Πυροσβεστικά οχήματα, πυροσβεστικά αεροπλάνα, πυροσβεστικό εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό πλήρες, όλοι στη θέση τους και ετοιμοπόλεμοι. Δηλαδή εάν δεν ήταν, πόσους νεκρούς θα μετρούσαμε;

ΕΚΑΤΟ (100) οι νεκροί της Νέας Μάκρης, εκατοντάδες ψυχικά τραυματίες, χιλιάδες οι σακατεμένες ζωές. Οι υπαίτιοι, συνεχίζουν την θλιβερή ζωή τους σαν μην συνέβη ΤΙΠΟΤΑ. Συνεχίζουν να διεκδικούν αξιώματα, περιφερειάρχη, δημάρχου, περιφερειακού συμβούλου, βουλευτή κ.λπ. αντί να κρυφτούν σε μια τρύπα.

Το γράφω και θα το ξαναγράψω: Με τόσο μεγάλο βάρος στη συνείδησή τους, δεν θα αρκούσε ούτε η συγνώμη που δεν είπαν, ούτε η παραίτηση που δεν υπέβαλαν.  Εάν ήμουν στη θέση τους, μόνο η αυτοκτονία θα ξέπλενε το όνειδος που θα με ακολουθούσε στην υπόλοιπη ζωή μου. 

This image has an empty alt attribute; its file name is image-9.png

Στην ίδια κατηγορία μ΄ αυτούς, τοποθετώ και όλους αυτούς που τους στηρίζουν, που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά τους, που θα τους ψηφίσουν. Όταν θα τους ψηφίζουν, ας έχουν μπροστά τους την εικόνα αυτών των δύο ΑΓΓΕΛΩΝ. Τα παιδάκια του συμπολίτη μας από την Ανάβυσσο, που χάθηκαν πριν γνωρίσουν τη ζωή.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής για το 2019 ανακοίνωσε πομπωδώς ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Φιλίππου, το οποίο προβλέπει να υλοποιηθούν 167 έργα συνολικού προϋπολογισμού 316.971.682,78 ευρώ. Τα έργα αφορούν βασικές υποδομές, αποχέτευση ακαθάρτων, αντιπλημμυρικά έργα, οδοποιία, αναπλάσεις, κτιριακά, σχέδια πόλης κ.λπ. Πρόκειται για έργα που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, άρα δεν θα ξεκινήσουν ποτέ, αλλά και εάν ξεκινήσουν, θα ολοκληρωθούν σε 33 χρόνια.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-10.png

Ένα σημαντικό έργο από αυτά που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια και αφορά τον Σαρωνικό και συγκεκριμένα τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας, δεν λέει να ξεκινήσει. Πρόκειται για το έργο που είχε εγκαινιάσει ο κ. Φιλίππου με τυμπανοκρουσίες στην αρχή της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης, αλλά διακόπηκε λόγω παρέμβασης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει την ημέρα των εγκαινίων.

Τώρα που έχει αλλάξει η μελέτη και πρέπει να διατεθούν τα κονδύλια για να ξεκινήσει το έργο, η αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής (Φιλίππου) δεν ενέκρινε να δοθούν 500 χιλ. ευρώ (μετά από συμβιβασμό), ως αποζημίωση στον εργολάβο, ο οποίος ότι είχε δεσμευμένα τα εργαλεία του επί τρίμηνο και περίμενε την αδειοδότηση.  Η αντιπεριφέρεια ενέκρινε μόλις 200 χιλ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια και την ακύρωση του έργου. Σκεφτείτε λοιπόν εσείς για ποιο λόγο δημιουργεί προσκόμματα ο κ. Φιλίππου; Εκτιμάται κάθε ερμηνεία.

Αυτά για σήμερα.
Και αύριο μέρα είναι.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.