Ο Δήμος Σαρωνικού συστήνει προσοχή στους δημότες, μετά τις νέες καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων, ο Δήμος Σαρωνικού συστήνει στους δημότες προσοχή, ιδιαίτερα στην Κεντρική Πλατεία των Καλυβίων, καθώς αδίστακτοι έχουν τοποθετήσει δηλητήρια που δεν διακρίνονται εύκολα.

Ο Δήμος Σαρωνικού καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την υπεύθυνη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συνεχίζεται, με το πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών που  υλοποιείται συστηματικά σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών του Δήμου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012, η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο, έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.