Νέα κομμάτια πίσσας στον Σαρωνικό ανησυχούν τους λουόμενους

Ανησυχία προκαλεί σε λουόμενους η μικροποσότητα πίσσας που ξεβράζεται τις τελευταίες ημέρες σε παραλίες του Σαρωνικού.

Όλοι φυσικά θυμούνται την μεγάλη καταστροφή με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και φυσικά αναρωτιούνται για το αν ισχύουν οι διαβεβαιώσεις των φορέων του περασμένου καιρού που ανέφεραν βάση μελετών ότι ο Σαρωνικός πλέον είναι καθαρός και δεν αντιμετωπίζει κανένα  πρόβλημα  θαλάσσιας ρύπανσης

Λουόμενοι θορυβήθηκαν από μια καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο twitter με  φωτογραφίες από εργαζόμενους του Δήμου Σαρωνικού να προσπαθούν να καθαρίσουν με σκούπες και φαράσια μικροποσότητες πίσσας ενώ το ΕΛΚΕΘΕ, με βομβαρδισμό ανακοινώσεων, προφανώς κατ΄ εντολή του υπουργού Κουρουμπλή, προσπαθούσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, να διαβεβαιώσει ότι ο Σαρωνικός έχει καθαρίσει από το περσινό συμβάν στον Ασπρόπυργο.

Από την προσπάθεια καθαρισμού των ακτών τον περσινό Οκτώβριο.

Με αφορμή αυτό, επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ, επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό μικρών ποσοτήτων πετρελαιοειδών στις ακτές του Σαρωνικού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για φαινόμενο που χρειάζεται παρακολούθηση, ωστόσο δεν εμπνέει άμεσα ανησυχία.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.