«Κύριε Φιλίππου, όλα αυτά είναι για τον Εισαγγελέα, για σας…»,

……..είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος Βαγγέλης Ράπτης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλυβίων, αναφερόμενος στην καντίνα του «πεύκου».

Ήταν την εποχή που ο Βαγγέλης Ράπτης απειλούσε τον Φιλίππου με τον Εισαγγελέα. Οι καιροί άλλαξαν και οι αλλοτινοί εχθροί έχουν γίνει κολλητοί. Τα συμφέροντα βλέπετε είναι πάνω από φιλίες και έχθρες. Στην καθομιλουμένη αυτά ονομάζονται μεταφορικά και “αλλαξοκωλιές”.

Ακούστε αποσπάσματα από σχετικά πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Καλυβίων.http://aiolos.us/sp/default.mp3%20

Τα αποσπάσματα αναφέρονται στις καντίνες. Θα ακούσετε να μιλούν ο Δήμαρχος Καλυβίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού Νίκος Βολάκος, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακασίλης, η πρόεδρος του Δ.Σ. κυρία Μαρία Κόλλια, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Βαγγέλης Ράπτης και ο κύριος που εκμεταλλεύεται την καντίνα του “πεύκου”.

Στις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου, διαπιστώνουμε πώς κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως οι καντίνες, ρωτάει ο ένας τον άλλον. Κανείς δε γνωρίζει… Ο Δήμαρχος ρωτάει τον Αντιδήμαρχο. Η Πρόεδρος του ΔΣ δε γνωρίζει… «Έχουμε δώσει εμείς άδεια;» αναρωτιέται. Ο Αντιδήμαρχος ρωτάει το Δήμαρχο… Και όλοι μαζί, κοροϊδεύουν εμάς. Εμάς, που νομίζουμε ότι οι εκπρόσωποί μας στο Δήμο είναι, τουλάχιστον, άνθρωποι σοβαροί και σέβονται τους πολίτες.

Εκεί, στα τελευταία δευτερόλεπτα των συνομιλιών, θα πικραθούμε, θα εκνευριστούμε, θα θυμώσουμε, με όλους αυτούς που έχουν το θράσος να θέλουν να ξαναδιαχειριστούν τα κοινά.   Με όλους αυτούς τους «έμπειρους»  (σε τι;)  δημοτικούς άρχοντες, που υπόσχονται και μας τάζουν πάλι «τον ουρανό με τ’ άστρα». Που θυσιάζουν την ιδεολογία τους, τα πιστεύω τους στο βωμό της σίγουρης επανεκλογής τους, εντασσόμενοι σε «φαβορί» ψηφοδέλτια.  Που τυπώνουν έγχρωμους πολυσέλιδους τόμους με φωτογραφίες από δήθεν «πράξεις & έργα», για να μας πείσουν, λησμονώντας για λίγο τις  περιβαλλοντικές «ευαισθησίες» τους,  χωρίς να υπολογίζουν βέβαια, το κόστος ενός τέτοιου εντύπου. Τόσο χρήμα για πέταμα, ειδικά αυτή την εποχή… Τι να πει κανείς. Φταίει άραγε, η αλαζονεία της 20ετίας  ή το άγχος της επανεκλογής;

Φίλοι και Φίλες, εσείς που τώρα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αναλογιστείτε. Είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε πάλι σε τέτοιους ανθρώπους την καθημερινότητά μας, το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και την ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουμε; Τώρα, που με τον «Καλλικράτη» μεταβιβάζονται από την κεντρική  εξουσία πολλές και κρίσιμες αρμοδιότητες στους νέους δήμους;

Εμείς, στη «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» με το Νίκο Βολάκο, οραματιζόμαστε ένα Δήμο με ανοιχτές διαδικασίες, με διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες του, όπου εκ των πραγμάτων, δε θα μπορούν να έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές. Οι λύσεις υπάρχουν, αλλά θέλουν γνώση, φαντασία, θέληση και τόλμη για να εφαρμοστούν.

Για παράδειγμα, καιρό τώρα προτείνουμε τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσειων του Δημοτικού Συμβουλίου  μέσω διαδικτύου. Μια απλή κίνηση, που όμως θα βοηθούσε στην άμεση και πλήρη ενημέρωση μεγάλης μερίδας πολιτών, για το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στις συνεδριάσεις των ΔΣ.

Θα μου πείτε:  «εδώ, δε δημοσιεύουν τις ημερήσιες διατάξεις, τις διακηρύξεις, τα οικονομικά στοιχεία, τους διαγωνισμούς, τις αποφάσεις, …, … , εξάλλου, ποιος σου είπε εσένα ότι θέλουν να μαθαίνουμε τι γίνεται εκεί μέσα…»

Σας απαντώ: Δυστυχώς, έχετε δίκιο.

Χρήστος Λούλας
Σύγχρονη πόλη Σαρωνικού

πηγή:  http://christosloulas.wordpress.com/


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.