Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας

 

Ο Δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή έκανε συντονισμένες προσπάθειες , για να μην επιβαρυνθεί η περιοχή μας.

Με αφορμή το ανακριβές περιεχόμενο αναρτήσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από διάφορα στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού, σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η Δημοτική Αρχή του Δήμου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να έχει επίσημη ενημέρωση για τη διάσταση του προβλήματος. Οι λιμενικές αρχές διαβεβαίωναν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή μας. Παρόλα αυτά εμείς δεν εφησυχάσαμε . Βρεθήκαμε σε εγρήγορση κι όταν μια μικρή κηλίδα εμφανίστηκε το Σάββατο 16/9 το πρωί, ανατολικά της ξενοδοχειακής μονάδας του Grand Resort, χρησιμοποιήσαμε τα απορροφητικά ρολά και την συλλέξαμε.

 Δεύτερον, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και την δύση του ηλίου, καθημερινά επιβλέπουν τις παραλίες και απομακρύνουν τα συσσωματόματα, όπου αυτά εμφανίζονται από την Παρασκευή το μεσημέρι που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην παραλία της Σαρωνίδας.

Τρίτον, υπήρξε επικοινωνία τη Δευτέρα 18/9 και την Τρίτη 19/9 με το Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Γ. Χατζηανέστη και αναμένουμε την ανάλυση των δειγμάτων του νερού που συλλέχθηκε την Παρασκευή 15/9/17 από το ΕΛΚΕΘΕ.

Τέταρτον, από σήμερα Τετάρτη 20/9 ξεκινούν οι λήψεις δύο δειγμάτων ανά ακτή στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Κόλπος Αλυκών Αναβύσσου και Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας από τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος, ώστε να έχουμε άλλη μία ανάλυση των υδάτων. Η ανάλυση θα γίνεται 2 φορές ανά εβδομάδα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου και 1 φορά ανά δύο εβδομάδες έως και το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το Δήμο.

Με βάση τις παραπάνω ενέργειες αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού όχι μόνον δεν ολιγώρησε, αλλά αντίθετα έδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε αποκλειστικά και μόνον η ολιγωρία στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Είναι προφανές ότι πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον κάποιων συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Προσπαθούν να δώσουν συγχωροχάρτι στους πραγματικά υπεύθυνους της περιβαλλοντικής καταστροφής, που είναι αφενός η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποδείχθηκε ανίκανη να αντιδράσει άμεσα. Αφετέρου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία που χρησιμοποιούσε ένα πλοίο ακατάλληλο για τη μεταφορά καυσίμων.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Εμαθα οτι απο τα 25 χιλιομετρα της παραλίας εβαλε φράματα διπλα απο το lagonissi resort! Αληθευει?

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.