Επίσκεψη του Δημάρχου Σαρωνικού στο ΚΔΑΠ «Χαρταετοί»

Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ» πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Ιουλίου ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, κ. Μαίρη Κόλλια.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση από τους υπευθύνους του ΚΔΑΠ για την πολύπλευρη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη συγκεκριμένη δομή, σε όλη τη διάρκεια του έτους.Το ΚΔΑΠ Δήμου Σαρωνικού βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων. Φιλοξενεί 30 παιδιά τα οποία φοιτούν σε αυτό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για όλο το χρόνο. Κατά τους θερινούς μήνες φιλοξενεί επιπλέον 70 παιδιά, εκτός προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Η φιλοσοφία των δραστηριοτήτων του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται κατά τους θερινούς μήνες εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, σε χώρους διαδραστικής ψυχαγωγίας και σε άλλους χώρους μάθησης και δημιουργικής έκφρασης.
Το ΚΔΑΠ απασχολεί προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα, μουσικό, ζωγράφο, θεατρολόγο, φιλόλογο, γλύπτη, γυμναστή και καθηγητή κατασκευών χειροτεχνίας. Το καλοκαίρι λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 ως τις 15.30 ενώ το χειμώνα από τις 12.30 έως τις 18.30 καθημερινά και από τις 9.00 ως τις 14.00 κάθε Σάββατο.
Επίσης για το νότιο τμήμα του Δήμου λειτουργεί ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Σχολείο της Παλαιάς Φώκαιας με ζωγραφική, μουσική, χειροτεχνία και γυμναστική. Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση του Σχολείου για την παραχώρηση των χώρων και την υποδειγματική συνεργασία.
Όπως ανέφερε ο κ. Σωφρόνης, «η επίσκεψη αυτή ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να διαπιστώσουμε ότι τα ΚΔΑΠ Σαρωνικού λειτουργούν υποδειγματικά, προσφέροντας ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, αλλά και μια προσιτή, ασφαλή και ποιοτική λύση στις εργαζόμενες οικογένειες του Δήμου μας. Είναι μια πολύτιμη κοινωνική δομή για τον τόπο μας και ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλουμε στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων της.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.