Διαχρονικό σκάνδαλο – Φιλίππου – Τσαλικίδη – Τζιβίλογλου, στο Μαύρο Λιθάρι

Μια ακόμα σκανδαλώδης πράξη τροποποίησης σχεδίου πόλης, αποκαλύφθηκε μετά την λεπτομερή σύγκριση των σχεδίων πόλης που έχουν αναρτηθεί διαδοχικά και αφορούν το Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου.
Η όζουσα υπόθεση  είχε αποκαλυφθεί από τον Αττικό Παρατηρητή, μετά από μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο FaceBook, του ο πρώην δημοτικού συμβούλου και συμπολίτη μας κ. Ντίνου Μπούκη. Το σκωπτικό σχόλιο  του κ. Μπούκη «Υπάρχει και συνείδηση. Αιρετός του Δήμου Σαρωνικού παραχωρεί το οικόπεδό του στο Μαύρο Λιθάρι για χώρο parking (Ο.Τ. 130)!!!», μας οδήγησε να ερευνήσουμε εκ νέου τα στοιχεία που είχαμε δημοσιεύσει τότε και να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες που από καιρό είχαμε.
Όπως αποδείχτηκε σκοπός και αυτής της πράξης τροποποίησης του σχεδίου πόλης, ήταν η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων του κ. Τζιβίλογλου κάποιου πρώην συνεταίρου του και μιας συμβολαιογράφου.
Παρουσιάσαμε τότε τις τρεις φάσεις του σχεδίου πόλης του Μαύρου Λιθαριού, όπου εντοπίζεται το σκάνδαλο. Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ των οδών Κ. Παλαμά, Ποσειδωνίας και Παραλιακής λεωφόρου.

Σχέδιο (Α)  Αφορά την πρώτη ανάρτηση του σχεδίου πόλης, τα Οικοδομικά Τετράγωνα (Ο.Τ.) 130 και 135, τα οποία περιλαμβάνουν ένα μικρό οικόπεδο με κωδικό 0815016 και ένα μεγαλύτερο με κωδικό 0815017 τα οποία ορίζονται ως Κοινόχρηστοι Χώροι (Κ.Χ.).
Το οικόπεδο με κωδικό 0815017, ανήκε σε ιδιώτη (κάτοικο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής), η οποία με δεδομένο τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου του ως Κ.Χ., το πουλάει για να το αγοράσει κατά τα 2/3 ο κ. Τζιβίλογλου και ο συνεταίρος του και κατά το 1/3 κάποια συμβολαιογράφος. (Είναι σε γνώση μας οι αριθμοί τεσσάρων συμβολαίων).

ΣΧΕΔΙΟ (Β) Διαπιστώνεται ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο Οικοδομικό Τετράγωνο με αριθμό (Ο.Τ.) 228, το οποίο όμως δεν είναι πλέον κοινόχρηστο αλλά είναι οικοδομήσιμο. Φαίνεται λοιπόν, ότι μετά την πώληση του οικοπέδου, τροποποιήθηκε το σχέδιο και καταργήθηκε ο Κ.Χ. για να γίνει το οικόπεδο οικοδομήσιμο.

ΣΧΕΔΙΟ (Γ)  Επειδή κατά πάσα πιθανότητα διέρρευσε η πληροφορία, ότι αναζητούνται στοιχεία για να δημοσιοποιηθεί και αυτή η σκανδαλώδης τροποποίηση του σχεδίου, έγινε μια νέα σιωπηρή αυτή τη φορά τροποποίηση, πριν από τις εκλογές του 2014, όταν ο κ. Τζιβίλογλου ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. Τσαλικίδη. Η τροποποίηση του οικοδομήσιμου μέχρι τότε οικοπέδου (228) μετατράπηκε και πάλι σε κοινόχρηστο χώρο (parking), για να υπάρχει ως απάντηση, σε περίπτωση αποκάλυψης του σκανδάλου.

Το σχέδιο “μαϊμού” που εμφάνισαν πριν από τις εκλογές του 2014

Αυτό λοιπόν το σχέδιο (Γ) ανάρτησε στο Facebook ο κ. Ντίνος Μπούκης. Σ΄ αυτό το σχέδιο, το Ο.Τ. 228 έχει εξαφανισθεί και στη θέση του υπάρχει πάρκινγκ!!!. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες, παραχώρησαν το οικόπεδο φιλέτο στην παραλιακή λεωφόρο για να γίνει χώρος στάθμευσης(!!!), όταν απέναντι από εκείνο το σημείο βρίσκεται το ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε., το Ξενοδοχείο Μαύρο Λιθάρι, και άλλες μεγάλες ιδιοκτησίες, όπου δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης.

Ήταν πλέον εμφανές και στον τελευταίο δημότη, ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα αξιώματα που τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες του Σαρωνικού για να κερδοσκοπήσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους στους συμπολίτες τους.

Και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση, είχε ο τότε Αντιδήμαρχος Αναβύσσου Γιώργος Τζιβίλογλου και πολιτικός προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επί δημαρχίας Φιλίππου, ο οποίος χρησιμοποιούσε καταλλήλως την θέση του, με την ανοχή και προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του τότε δημάρχου και του τότε υποψήφιου δημάρχου Τσαλικίδη.

Συμπεράναμε τότε, ότι επρόκειτο για χώρο στάθμευσης «μαϊμού» και προβλέπαμε ότι αυτή η τροποποίηση θα εξαφανιζόταν αμέσως μετά τις εκλογές, για να επανέλθει στην κατάσταση του σχεδίου (Β), με ένα οικοδομήσιμο φιλέτο επί της παραλιακής λεωφόρου.

ΣΧΕΔΙΟ (Δ) Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Φαίνεται ότι στο μεσοδιάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2014 και πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή,  υπό τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη, οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να τροποποιήσουν και πάλι το σχέδιο ή να αποκαταστήσουν στο GIS του Δήμου Σαρωνικού το οικόπεδο 228 από Κ.Χ σε οικοδομήσιμο. Μάλιστα φρόντισαν το συγκεκριμένο οικόπεδο να περιβάλλεται από μη αξιοποιήσιμους κοινόχρηστους χώρους, ώστε ουσιαστικά να είναι μακριά και ελεύθερο από ενοχλητικές γειτονικές ιδιοκτησίες.


Η σημερινή εικόνα στο GIS του Σαρωνικού
Για όποιον θα ήθελε να το ερευνήσει η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:
https://saronikos.infogis.xyz/polis/

Από τις υπηρεσίες του Δήμου Σαρωνικού μας διαβεβαίωσαν ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, υπό την διοίκηση του κ. Γιώργου Σωφρόνη δεν έχει γίνει καμία απολύτως τροποποίηση του Σχεδίου πόλης στο Μαύρο Λιθάρι.  

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι μετά την νέα τροποποίηση του σχεδίου και την μετατροπή του οικοπέδου σε οικοδομήσιμο και μάλιστα περιτριγυρισμένο από κοινόχρηστους χώρους πωλήθηκε. Σε ποια τιμή άραγε; Φανταζόμαστε όχι στην τιμή που αγοράστηκε από την Αμερικάνα, όταν είχε χαρακτηριστεί “κοινόχρηστος χώρος”.

Ο κ. Τζιβίλογλου δεν είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. αλλά όπως πληροφορηθήκαμε διεκδικεί σημαντικό ρόλο σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο #Πέτρος_Φιλίππου

Να ενημερώσουμε, ότι όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, που το ονομάσαμε “Τζιβίλογλου Γκέϊτ”, με μια ανακοίνωση λίβελο ο συνδυασμός Σαρωνικός 5+ (Μανώλης Τσαλικίδης), απείλησε ότι θα προσφύγει εναντίον μας στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση (Διαβάστε εδώ). Περιμέναμε ότι θα υλοποιούσε την απειλή του για να αποκαλύψουμε και στο δικαστήριο το σκάνδαλο, αλλά δυστυχώς το αποσιώπησαν γιατί δεν τους συνέφερε. Κωλοτούμπα κότας θα το ονομάσουμε για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας περί τίνος πρόκειται.

Ίσως μια αναφορά στην Εισαγγελία διαφθοράς θα μπορούσε έστω και τώρα να δώσει και σ΄ αυτό το σκάνδαλο απαντήσεις.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.