Αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός μεταναστών που θα δεχθεί η Ανατολική Αττική

Τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταφορά 4.000 μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσα στον Νοέμβριο, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια»!

Αυτό σημαίνει ότι η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής δεν πρόκειται να «φιλοξενήσει» περισσότερα από 5.644 πρόσφυγες εάν ληφθούν υπόψη τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, αυτή τη στιγμή, στη συγκεκριμένη περιοχή κατοικούν 564.457 άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Με δεδομένο ότι ήδη οι μισές και πλέον θέσεις έχουν καλυφθεί σε κέντρα όπως της Μαλακάσας, του Σουνίου και του Marathon Beach στη Νέα Μάκρη, γίνεται σαφές ότι ο αριθμός των μεταναστών – προσφύγων που αναμένεται να εγκατασταθούν στην Ανατ. Αττική δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους κατοίκους της.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι προωθείται η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ξέρουν όσοι έρχονται στη χώρα μας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιστροφή τους και συμπλήρωσε ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα μεταφερθούν αρκετές χιλιάδες μετανάστες στην ενδοχώρα, θα υπάρξει όμως μέριμνα ώστε να πάνε σε περιοχές που είχαν δεχθεί μικρότερο βάρος το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές θα ενισχυθούν με υποδομές. Όπως εξήγησε, «πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά. Όλοι οι Έλληνες θα το πράξουν γιατί αντιλαμβάνονται την έννοια της αλληλεγγύης». Ο στόχος πάντως είναι για 10.000 επιστροφές μέχρι το τέλος του 2020.

Αναφερόμενος τέλος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών τόνισε ότι είναι «σε ένα βαθμό δικαιολογημένες» υπογραμμίζοντας ωστόσο: «Οι Έλληνες γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός και αγκαλιάζουν τους πρόσφυγες».

Πηγή: notioanatolika.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.