Αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία στην ΠΕΔΑ με 13 έδρες. 3ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 έδρες

Απέτυχε να εκλεγεί ο π. Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης

Τα πλήρη αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σύμφωνα με το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής, είναι τα εξής:

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 300
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:   293
ΕΓΚΥΡΑ: 292
ΛΕΥΚΑ:  0
ΑΚΥΡΑ: 1

ΕΛΑΒΑΝ:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ για την ανατροπή  –  149 – 13 έδρες                    
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – 50 – 4  έδρες
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΡΑΠ – 31 – 3 έδρες
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – 30 – 3 έδρες
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – 19 – 2  έδρες
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ – 11 – 0            
ΜΕΜ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ – 1 – 0
ΜΕΜ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – 1 – 0

Νέος πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, που ξεπέρασε με 31 ψήφους τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο (100 – 69), στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, στην ψηφοφορία για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ δεν εκλέχτηκε αφού έλαβε με 55 ψήφους και κατετάγη 4ος (μετά από κλήρωση με τον ισοψηφίσαντα κ. Μελέτη Μπαρδή). Επίσης για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ κατετάγη 21ος (εκλέχτηκαν 33).

Υποψήφια για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ με την Νέα Δημοκρατία ήταν και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαρωνικού κ. Δήμητρα Ράπτη η οποία δεν εκλέχτηκε αφού έλαβε 22 ψήφους και κατετάγη 36η.

Σ.Σ. Η κυρία Ράπτη ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. παρά τις πληροφορίες που διακινούσαν οι ομοϊδεάτες της, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ότι είχε διαγραφεί ή ότι θα διαγραφόταν από το κόμμα, επειδή ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Φιλίππου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.