Αποκλεισμένος ο Σαρωνικός από έργα οδοποιίας και από την Δούρου και από τον Πατούλη

Αναζητώντας στο internet «έργα αναβάθμισης οδικού δικτύου» στην Αττική, εμφανίζονται πολλές δεκάδες αναρτήσεις με ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής, με τις οποίες αναγγέλλονται έργα που προγραμματίστηκαν να γίνουν ή έγιναν σε δεκάδες δήμους της Αττικής. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή για επτα χρόνια υπάρχει μόλις ΜΙΑ από αυτές τις ανακοινώσεις (δείτε εδώ) που αναφέρονται στον Δήμο Σαρωνικού και αφορά την επίστρωση της οδού Γαλάζιας Ακτής το 2015, προϋπολογισμού 200 χιλ ευρώ.

Από τότε δεν υπάρχει καμία αναφορά για έργο που δημοπρατήθηκε ή εκτελέστηκε σε όλο το Δήμο.

Επί δημαρχίας Σωφρόνη, το κύκλωμα που τον υποστήριζε διέδιδε ότι υπαίτιος γι΄ αυτόν τον αποκλεισμό του Σαρωνικού ήταν ο Φιλίππου που «έκοβε» αυτές τις χρηματοδοτήσεις προκειμένου να μην γίνει κανέναν έργο στον Σαρωνικό (δείτε εδώ) και να έρθει ο ίδιος ως σωτήρας να κάνει τα έργα και ειδικά αυτά της οδοποιίας. Και αυτό ήταν μια αλήθεια, γιατί βλέπαμε να εγκρίνονται και να  πραγματοποιούνται έργα οδοποιίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε γειτονικούς Δήμους π.χ. Λαυρεωτική, αλλά όχι στον Σαρωνικό.

Αλλάζοντας η διοίκηση της Περιφέρειας και η απομάκρυνση από την Αντιπεριφέρεια του Φιλίππου, περίμεναν οι πολίτες του Δήμου μας ότι η διοίκηση Πατούλη θα αλλάξει αυτό το καθεστώς και θα γίνουν κάποια έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Διαψεύστηκαν όμως γιατί δεν άλλαξε τίποτα. Όπως φαίνεται η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια έχει αποκλείσει τον Δήμο Σαρωνικού, λόγω της παρουσίας του Φιλίππου στην Δημαρχία και θα εικάσουμε ότι ο λόγος είναι ο ίδιος με αυτόν της προηγούμενης τετραετίας. Επειδή δεν βλέπουμε κάποια σπουδή της Σωφρονικής ομάδας για την διεκδίκηση από την Περιφέρεια προς τον Δήμο κονδυλίων για έργα και ειδικά για την οδοποιία, αναρωτιόμαστε εάν θα πρέπει να αναμένουμε τον νέο «σωτήρα» που μετά το 2023 θα διεκδικήσει και θα άρει τον αποκλεισμό από την Περιφέρεια.

Μέχρι τότε τα θύματα θα είναι οι δημότες που οδηγούν τα αυτοκίνητά τους σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο, σα να πρόκειται για κάποια πόλη της Ουκρανίας.

Το αστείο είναι ότι  ξεκίνησαν να σκεπάζουν κάποιες λακκούβες σε κεντρικούς δρόμους (έρχονται και εκλογές) και κάποιοι χαχόλοι συνδημότες, ευχαριστούν μέσω facebook τον τάδε ή τον δείνα αντιδήμαρχο, που τους έκανε το ρουσφέτι!!!

Video από την οδό Αριστόδικου που κατέγραψε η κα.  Άννα Παντελή Πετράκη και δημοσιεύτηκε σε τοπική σελίδα  κοινωνικού δικτύου. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Αποκλεισμένος ο Σαρωνικός από έργα οδοποιίας και από την Δούρου και από τον Πατούλη”

  1. Ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΜΑΣ ΥΠΌΣΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΆΣΦΑΛΤΟΣΤΡΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΛΟΜΑΝΔΡΑΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΜΠΟΣΝΑΔΟΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΙΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥΚΑΙ ΤΙ ΔΣ

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.