Διαταγή προς τους Δήμους να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ. Αρνητική απάντηση από τον Δήμο Σαρωνικού

Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διατάσσει τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αυτό ΔΕΝ είχε συμβεί ακόμη και το 2015 όταν οποιοδήποτε διαθέσιμο αποθεματικό «στραγγίζονταν» και η χώρα βρίσκονταν σε πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης υποδηλώνει ότι «ή ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο ή για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση έναντι της τρίτης αξιολόγησης, με ότι αυτό σημαίνει για το χρόνο ολοκλήρωσής της».

Δηλαδή τίθεται πάλι θέμα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα; Υπάρχουν φόβοι ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν βγαίνει; Να σημειώσουμε ότι συνολικά θα ακολουθήσουν 4 αξιολογήσεις μέχρι τον Άυγουστο του 2018!

Μήπως όντως η κυβέρνηση θέλει να δείχνει δυνατή και να ενισχύσει την διαπραγματευτική της ισχύ; Τα αποθεματικά των δήμων δεν είναι αστείο πράγμα.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ανήκουν στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών» τονίζει, σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, με αφορμή σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Γι’ αυτόν τον λόγο συγκλήθηκε, εκτάκτως, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να απαντήσει στην ενεργοποίηση «εκ νέου της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η κεντρική κυβέρνηση υποχρέωνε τους δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την απαίτηση της κυβέρνησης να κατατεθούν τα αποθεματικά του Δήμου στο Γ.Λ. και εισηγήθηκε την αρνητική απάντηση στο αίτημα. 

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.