Πρόστιμα 1,2 εκ. ευρώ στον δήμο Σαρωνικού για παράνομη διαχείριση παραλιών

Το σοβαρό θέμα των προστίμων που συρρέουν στον δήμο  Σαρωνικού, ύψους 1,2 εκ. ευρώ,  λόγω  της παράνομης διαχείρισης των παραλιών και της κακοδιαχείρισης και παρανομιών στο ζήτημα των καντινών, κατά το διάστημα 2015 – 2019, από τη δημοτική επιχείρηση ΑΔΜΚΕΣ, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ο Αττικός Παρατηρητής, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην κακοδιαχείριση των παραλιών του Σαρωνικού (Δείτε εδώ) και (Εδώ) ο διαχειριστής του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη (Δείτε εδώ). Και αυτές οι αναφορές δεν αφορούν μόνο την παραλία των Αλυκών της Αναβύσσου και κυρίως δεν αφορούν μόνο την διοίκηση Σωφρόνη όπως θέλουν να εμφανίσουν οι σημερινοί διοικούντες. Η εξ΄ εφόδου κατάληψη της παραλίας των Αλυκών, έχει ξεκινήσει επί της θητείας Φιλίππου (2010 – 2014), παρ΄ ότι η συγκεκριμένη παραλία ανήκει ιδιοκτησιακά στα ΕΤΑΔ.

Σε σχετική απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο  επικρίνει τον πρώην δήμαρχο Γ. Σωφρόνη, για την απόφασή του να απουσιάσει από το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το κρίσιμο για το δήμο και τους πολίτες θέμα.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού καλεί τον  πρώην δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι τω δημοτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο πολιτικά υπεύθυνος αυτής της τραγικής πορείας της επιχείρησης δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών, οι οποίοι επί της ουσίας καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της κακοδιαχείρισης και των επιλογών του», τονίζεται στην απόφαση».

Το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε για: Τήρηση της νομιμότητας σε κάθε διαδικασία που αφορά τη Μονομετοχική και τη διαχείριση των παραλιών. Προάσπιση με κάθε μέσο και τρόπο των δημοτών μας από τις συνέπειες που επιφέρουν οι χειρισμοί και οι επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Καταλογισμό των πάσης φύσεων ευθυνών σε όλους όσοι εμπλέκονται με πράξεις ή παραλείψεις στη σκανδαλώδη πορεία της Μονομετοχικής, όπως αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο. «Οι δεσμεύσεις αυτές – που αποτελούν και πάγιες αρχές μας- δεν ελήφθησαν στο περιβάλλον της πολιτικής αντιπαλότητας. Οι πολίτες έχουν επιλέξει διοίκηση. Ελήφθησαν υπό το βάρος της υποχρέωσης που έχουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον δήμο την περίοδο 2015-2019, λόγω της παράνομης διαχείρισης των παραλιών, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της νομιμότητας» καταλήγει το δημοτικό συμβούλιο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.