Μισθωτήρια συμφωνητικά καντινιέρη, που “καίνε” τον πρ. Πρόεδρο της ΑΔΜΚΕΣ κ. Χαρίτο

Παρουσιάζουμε συμφωνητικό μισθώσεως, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρώην Προέδρου της Ανώνυμης Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) κ. Μανόλη Χαρίτου και αφορά μίσθωση της παραλίας στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας, στον μισθωτή κ. Γαβριήλ Λυγνό για τρία (3) χρόνια, δηλαδή από τις 11/5/2016 έως 31/12/2018. Αυτό το συμφωνητικό επικαλείται ο κ. Λυγνός και αρνείται να αποχωρήσει από την Δημοτική έκταση στην οποία έχει εγκαταστήσει καντίνα.  Το μισθωτήριο αυτό δεν αναγνωρίζεται από την σημερινή Διοίκηση της ΑΔΜΚΕΣ (Μιχάλης Αδάμης), γιατί η δημοπρασία που διεξήχθη το 2016 και πλειοδότησε ο κ. Λυγνός, αφορούσε μόνο ένα (1) χρόνο μίσθωσης, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμα χρόνο, δηλαδή μέχρι 31/12/2017. Αφετέρου η ΑΔΜΚΕΣ επιδιώκει την αποβολή του κ. Λυγνού από την Δημοτική έκταση, γιατί υπήρξε και δεύτερο συμφωνητικό στις 10/3/2017 υπογεγραμμένο επίσης από τον πρώην Πρόεδρο κ. Χαρίτο και τον κ. Λυγνό το οποίο έχει σαφέστατη καταληκτική ημερομηνία 31/12/2017. Σ΄ αυτό το συμφωνητικό αναγράφεται ολογράφως ως τίμημα οι 20.000 €, ενώ αριθμητικώς αναγράφεται ως τίμημα οι 13.200 €!!!

Παρουσιάζουμε τέσσερα έγγραφα που αφορούν:

Α. το από 11/5/2016 Συμφωνητικό μισθώσεως Δημοτικού χώρου στον κ. Λυγνό 11-5-2016-1  το οποίο ορίζει την μίσθωση της Δημοτικής έκτασης στο Θυμάρι σε τρία (3) + ένα (1) χρόνια, δηλαδή μέχρι 31/12/2018.

Β. το από 10/3/2017 Συμφωνητικό μισθώσεως  Δημοτικού χώρου στον κ. Λυγνό 10-3-2017, που έχει υπογράψει ο κ. Μανόλης Χαρίτος και αναφέρεται σε  λήξει τις σύμβασης στις 31/12/2017. Σ΄ αυτό το συμφωνητικό ορίζεται ως μίσθωμα ολογράφως οι είκοσι χιλιάδες €, αλλά αριθμητικώς αναγράφονται οι 13.200 € 

Γ. το από 10/3/2017 Συμφωνητικό μισθώσεως Δημοτικού χώρου στην κα. Γιακουμίδου 30-4-2018, που έχει υπογράψει ο κ. Μιχάλης Αδάμης. Η κα Γιακουμίδου, δεν έχει εγκατασταθεί στη Δημοτική έκταση, γιατί είναι κατειλημμένη από τον κ. Λυγνό.  

Δ. την Αίτηση ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος κ. Λυγνού 10-5-2018 που κοινοποιήθηκε  στον Δήμο. 

Σοβαρότατα ερωτήματα τίθενται προς τον πρώην Πρόεδρο της ΑΔΜΚΕΣ κ. Μανόλη Χαρίτο, τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη, αλλά και τον σημερινό πρόεδρο της ΑΔΜΚΕΣ κ. Μιχάλη Αδάμη.

  • Βάση ποιας απόφασης ο κ. Μανόλης Χαρίτος, υπέγραψε ένα συμφωνητικό στις 11/5/2016 τριετούς διάρκειας, για την εκμίσθωση της παραλίας του Θυμαριού, ενώ από την διακήρυξη της δημοπρασίας οριζόταν ένας + ένας χρόνος
  • Ποια εξήγηση δίνει ο κ. Χαρίτος, για την διαφοροποίηση του τιμήματος από τις 20.000 € στις 13.200 €; Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/3/2018, ο κ. Χαρίτος δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση για όσα του καταλογίζονται (Δείτε εδώ video)
  • Γιατί η υπό την Προεδρία του κ. Αδάμη ΑΔΜΚΕΣ, δεν προχώρησε στην αποβολή του κ. Λυγνού από την Δημοτική έκταση από τη αρχή του 2018, όταν είχε αναφερθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο κ. Λυγνός φερόταν να έχει κάποιο “παράτυπο” μισθωτήριο συμφωνητικό τριετούς διάρκειας και δεν θα αποχωρούσε από την έκταση;
  • Γιατί η ΑΔΜΚΕΣ ζήτησε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του κ. Λυγνού, στις 10/5/2018, μετά τον διαγωνισμό και την υπογραφή νέου συμφωνητικού με την νέα μισθώτρια; Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος του κ. Λυγνού, δεν έπρεπε να λήγει αυτοδίκαια, από την στιγμή που είχε λήξει και το μισθωτήριο συμφωνητικό στις 31/12/2017; Πως είναι δυνατόν να συνεχίζει να ισχύει η άδεια λειτουργίας και με ποιου την ευθύνη;
  • Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα (8/6/2018), οι υπηρεσίες του Δήμου, απαντώντας στην αίτηση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του κ. Λυγνού, που ζήτησε η ΑΔΜΚΕΣ;
  • Πως σκοπεύει να αντιδράσει η ΑΔΜΚΕΣ (και ο Δήμος), εάν η κα. Γιακουμίδου προσφύγει στην δικαιοσύνη, απαιτώντας αποζημίωση για αθέτηση συμβολαίου και διαφυγόντα κέρδη;
  • Αληθεύει ότι Αντιδήμαρχος της πρότεινε να ξεχάσει την φετινή σαιζόν και να εκμεταλλευτεί την παραλία το 2019 και με ποιου την εξουσιοδότηση κάνει αυτές τις προτάσεις; 

*******

Ο Αττικός Παρατηρητής όπως είχε υποχρέωση ως τοπικό Μ.Μ.Ε., δημοσίευσε τους τελευταίους 12 μήνες, σειρά άρθρων που αφορούσαν την διαχείριση των παραλιών από τον  κ. Μανόλη Χαρήτο, ως Προέδρου της ΑΔΜΚΕΣ. Τα δημοσιεύματα θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Σωφρόνη, να εξεταστούν και εφόσον αποδεικνύονταν βάσιμα, να οδηγήσουν στην αποπομπή του Αντιδημάρχου από τα καθήκοντά του. Η κα Γεωργοπούλου αποπέμφθηκε από την θέση της, απλά και μόνο για λόγους έλλειψης συνεργασίας!!! 

Σε κάθε σχετική ερώτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δραστηριότητες του κ. Χαρίτου στην ΑΔΜΚΕΣ, από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Πέγκα, δινόταν η απάντηση από τον κ. Χαρίτο ότι, “δεν είχε πρόχειρα τα στοιχεία”, “δεν γνώριζε”, “δεν θυμόταν”, ή ακόμα υποσχόταν ότι, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα προσκόμιζε τα στοιχεία, βάσει των οποίων ΘΑ απαντούσε στις αναφορές της μειοψηφίας και στις καταγγελίες που τον αφορούσαν.  Και βέβαια στις επόμενες συνεδριάσεις, επί ένα και πλέον χρόνο ακούγονταν οι ίδιες  ανόητες δικαιολογίες.  

Ως σκανδαλώδης δεν χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΑΔΜΚΕΣ, μόνο το παράτυπο συμφωνητικό μίσθωσης  της 11/5/2016,  τριετούς διάρκειας του κ. Λυγνού στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας και η παραποίηση του τιμήματος  μίσθωσης, εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ, απόφαση η οποία ακυρώθηκε. Υπάρχουν τα πολλών δεκάδων χιλιάδων (155.000) ευρώ, χρέη που άφησε πίσω του ο κ. Χαρίτος, με δικαιούχους επαγγελματίες, που προμήθευαν τα δύο αναψυκτήρια που διαχειριζόταν η ΑΔΜΚΕΣ, στην παραλία Αναβύσσου και στο Λαγονήσι και ακόμα οι υπερβολικές ποσότητες ζαρζαβατικών, που προμηθευόταν η ΑΔΜΚΕΣ και θα μπορούσαν να σιτίσουν το “μισό πληθυσμό” του Δήμου Σαρωνικού, όπως σημειώνουν με νόημα πολιτικοί παράγοντες του Σαρωνικού. 

Σχετικά δημοσιεύματα του Αττικού Παρατηρητή:

  1. ΑΔΜΚΕΣ: Παράτυπη μείωση τιμήματος παραχώρησης αιγιαλού σε καντίνα
  2. Στη δίνη του κυκλώνα η Δημοτική Εταιρεία του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ).
  3. Καταχρεωμένη η Δημοτική – Κατασκευαστική εταιρεία του Δήμου Σαρωνικού
  4. Αγωνιώδης προσπάθεια να μην συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα «ΑΔΜΚΕΣ» (VIDEO)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Μισθωτήρια συμφωνητικά καντινιέρη, που “καίνε” τον πρ. Πρόεδρο της ΑΔΜΚΕΣ κ. Χαρίτο”

  1. Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

    Ενδιαφερον θα εχει να μαθουμε ποιος ειναι ο Χρυσοφωτης, ο οποιος εχει αναδειχθει εδω και τεσσερα χρονια σε μεγα προμηθευτη της ΑΔΜΚΕΣ.

  2. Ο/Η Άγγελος Φραγκόπουλος λέει:

    Ο κ. Χαρίτος θα πρέπει να μεταταχθεί από το Α’ Δημοτικό που είναι Διευθυντής στην Α’ Δημοτικού, όχι ως δάσκαλος αλλά ως μαθητής. Εκεί μαθαίνουν ανάγνωση, γραφη, και αριθμητική.
    Εάν τα όσα υπέγραψε στο Συμβόλαιο του 2017 δεν αποδεικνύουν την άγνοια ανάγνωσης, γραφής και αριθμητικής, τότε αποδεικνύουν την απάτη.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.