Καταχρεωμένη η Δημοτική – Κατασκευαστική εταιρεία του Δήμου Σαρωνικού

Με τεράστια, για το μέγεθός της, χρέη, εμφανίζεται η Ανώνυμη Δημοτική Μονομετοχική Κατασκευαστική Εταιρεία Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), σύμφωνα με πίνακα που διέρρευσε από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση των παραλιών του Δήμου, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από παράγοντες του Δήμου για αδιαφανείς διαδικασίες, κυρίως ως προς τις αναθέσεις προμηθειών και έργων που έχει εκτελέσει.  

Όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα, η Εταιρεία έχει χρέη προς τρίτους (προμηθευτές – αναδόχους), ύψους 155 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 134.5 χιλιάδες αφορούν την διετία  2015 – 2016 στην οποία Πρόεδρος είχε αναλάβει ο κ. Μανόλης Χαρήτος. Οι προηγούμενες οφειλές της ΑΔΜΚΕΣ (μέχρι το 2014), ύψους 20.396 €, οφειλόταν κυρίως σε ελλειπή παραστατικά των προμηθευτών.

Κατά την παράδοση της ΑΔΜΚΕΣ, στο νέο Δ.Σ. διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός της Εταιρείας στην τράπεζα, ήταν με υπόλοιπο μερικών δεκάδων ευρώ.  

Κατά την πρόσφατη (11/5/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαρωνικού, ασκήθηκε εντονότατη κριτική για την δραστηριότητα της Εταιρείας,  η οποία χαρακτηρίστηκε “αμαρτωλή”, από συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την χρησιμότητα της εταιρείας, χωρίς να φαίνεται ότι έπεισε τους Δημοτικούς Συμβούλους. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.