“Η Τεχνολογία κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως”, ομιλία του Καθηγητή κ. Θεοδόση Τάσιου

“Η Τεχνολογία κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως” είναι το θέμα της ομιλίας του καθηγητή κου. Θεοδόση Τάσιου, το Σάββατο, 20 Μαΐου, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, διοργανώνει η Λέσχη Ανάγνωσης Λαγονησίου. 

Ο Θεοδόσης Τάσιος, είναι διακεκριμένος ακαδημαϊκός, πολιτικός μηχανικός, αρθρογράφος και συγγραφέας. Διετέλεσε  καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αλλά και  Πανεπιστημίων του εξωτερικού καθώς και σύμβουλος σε επιτροπές μνημείων και ιστορικών τόπων της Unesco.  Εχει συνδέσει το όνομα του με τις μελέτες μεγάλων έργων γεφυροποιίας καθώς και φραγμάτων στην χώρα μας και διεθνώς, καθώς και με τον “μηχανισμό των Αντικυθήρων,” γνωστό και ως πρώτο “ηλεκτρονικό υπολογιστή” στον κόσμο. 

Η έρευνα και η επιστημονική του δραστηριότητα αφορούν στον αντισεισμικό σχεδιασμό, στην διατήρηση των μνημείων και στην φιλοσοφία της τεχνολογίας. Εχοντας τιμηθεί από Πανεπιστήμια και πληθώρα διεθνών Οργανισμών και επιστημονικών Ενώσεων, είναι γνωστός για την ευφράδειά του, την ικανότητά του να προσεγγίζει και να αναλύει πολυπλεύρως τα θέματά του, κρατώντας και εμπνέοντας το ακροατήριό του. 

Θεωρώντας ότι η ομιλία του καθηγητή Τάσιου θα εμπνεύσει όχι μόνον τους μεγαλύτερους αλλά και τους νεότερους, καλούμε τους μαθητές Λυκείου και φοιτητές να μας τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.