Προχωράει η διαδικασία χωροθέτησης Κοιμητηρίου στον Σαρωνικό στις εκτάσεις του Συνεταιρισμού της ΤτΕ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία χωροθέτησης του Κοιμητηρίου του Σαρωνικού σε έκταση του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως έχουμε αναφέρει η επιλογή των εκτάσεων της ΤτΕ ήταν πρόταση του διαχειριστή της ιστοσελίδας μας, μετά την διαπίστωση της ακαταλληλότητας χωροθέτησης του κοιμητηρίου στο Άνω Λαγονήσι, στις εκτάσεις Μελισσουργού. 

Ήδη έχουν εκδοθεί η σχετικές γνωμοδοτήσεις και έχουν γίνει οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση όπως διαμηνύουν στελέχη του Δήμου. 

Τον χώρο έχουν επισκεφθεί στελέχη του Δήμου της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και έχουν εκφράσει την σύμφωνη γνώμη τους. 

Η έκταση η οποία έχει επιλεγεί, βρίσκεται στα Ανατολικά του Οικισμού της Αγροτικής Τράπεζας και βόρεια της Λεωφόρου Αναβύσσου – Καμάριζας – Λαυρίου. Έχει την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Καταλληλότητας για την ίδρυση Κοιμητηρίου. Επίσης έχει την σύμφωνη γνώμη και του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος σχεδίαζε να χωροθετήσει στο ίδιο σημείο κοιμητήριο εφόσον θα ολοκληρωνόταν η οικοδόμηση του Οικισμού. 

Η θέση αυτή βρίσκεται εντός ζώνης Α΄απολύτου προστασίας ορεινών όγκων όπου απαγορεύεται η ανοικοδόμηση αλλά επιτρέπεται η χωροθέτηση Κοιμητηρίου και έχει χαρακτηρισθεί ως αγροτική.

Απέχει 250 μέτρα από την εντός σχεδίου περιοχή της Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία για την χωροθέτηση Κοιμητηρίων. 

Αυτή η επιλογή του Δήμου έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις μερίδας οικιστών της ΑΤΕ, οι οποίοι οργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στο εντευκτήριο του Συλλόγου τους, για να συζητήσουν και να μεθοδεύσουν την αντίδρασή τους. Επίσης της Παρασκευή το πρωί στις 09:00 έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Σωφρόνη.

Όπως μας είπε οικιστής της ΑΤΕ, ο βασικός λόγος της αντίδρασης τους είναι “ότι θα διέρχονται νεκροφόρες από την λεωφόρο Αναβύσσου Λαυρίου”!!!. 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.