Υπάρχει πρόταση για την χωροθέτηση ΚΕΛ στον Σαρωνικό. Βολιδοσκοπούνται σύμβουλοι για να υπάρξει συναίνεση

Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Άρτας

Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Άρτας. Μια τέτοια εικόνα θα υπάρχει και στον χώρο που έχει ήδη επιλεχθεί για το ΚΕΛ του Σαρωνικού

Πρόταση που αφορά την χωροθέτηση Κέντρου Επεξεργασίας των λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, έχει ήδη διαμορφωθεί από τα ηγετικά κλιμάκια του Δήμου, μετά την οριστική απόρριψη της λύσης “Ψυττάλεια”, όπως επανειλημμένα γράφει από το 2012 ο Αττικός Παρατηρητής και όπως παραδέχτηκε επίσης ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/3/2016 (Δείτε εδώ). 

Η θέση είναι γνωστή στον “Αττικό Παρατηρητή” από διμήνου, αλλά δεν την δημοσιοποίησε, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην ηγεσία του Δήμου, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και να εξασφαλίσει την δυνατότητα χρηματοδότησης και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση, έχει ανάψει πράσινο φως και από την Περιφέρεια, αλλά και από την ΕΥΔΑΠ. 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η τοποθέτηση της Περιφεριάρχου κας Ρένας Δούρου, η οποία δήλωσε, ότι σε ότι αφορά την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής θα είναι θετική σε όλα τα επίπεδα. 

Ο χώρος που έχει επιλεγεί, είναι μακρυά από οικιστικούς ιστούς, πλησίον σε χαρακτηρισμένες αγροτικές περιοχές και σε περιοχή που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν ως υποβαθμισμένη. Ο Αττικός Παρατηρητής, έχει σε γνώση του και σχετικά σχέδια, τα οποία αποδεικνύουν αυτήν την τοποθέτηση και θα τα δημοσιεύσει όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος, προκειμένου να αποφευχθούν μεθοδευμένες αντιδράσεις. Εξάλλου η τεχνολογία στην οποία έχει προσανατολιστεί ο Δήμαρχος και οι επιτελείς του είναι η πλέον σύγχρονη που δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στο περιβάλλον. Ήδη λειτουργούν τέτοιες μονάδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με μεγάλη επιτυχία και μάλιστα πολύ κοντά σε οικιστικούς ιστούς. 

Η θέση για το ΚΕΛ που έχει προκριθεί, υπήρξε μεταξύ άλλων ανάμεσα στις προτάσεις που είχε καταθέσει, η Επιτροπή Πολιτών για το ΚΕΛ του Σαρωνικού το 2011, όταν είχαν ξεσπάσει οι αντιδράσεις για την επιλογή των Φιλίππου  και Τσαλικίδη για την Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας. 

Ο Δήμαρχος και οι επιτελείς του, δεν έχουν κανέναν λόγο να μην ξεκινήσουν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, αδιαφορώντας για τις όποιες τεχνητές αντιδράσεις παρουσιαστούν, απ΄ αυτούς που είδαν τα σχέδιά τους για την Γερακίνα της Φώκαιας και την Ψυττάλεια να καταρρέουν γελοιοποιώντας τους. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Υπάρχει πρόταση για την χωροθέτηση ΚΕΛ στον Σαρωνικό. Βολιδοσκοπούνται σύμβουλοι για να υπάρξει συναίνεση”

  1. Ο/Η Therapist λέει:

    Οποιοι ευαγγελίζονται να γίνει κέντρο βοθρολυμάτων η Γερακίνα όταν μάλιστα λίγες εκατοντάδες μέτρα απο το συγκεκριμένο τοπονύμιο ξεκινάει η natura ας κάνουν όνειρα θερινής νυκτός. 2,500 χιλιάδες άτομα μαζεύτηκαν στην τότε συγκέντρωση στο πολλαπλών χρήσεων δημοτικό χώρο της Παλαιάς Φωκαίας και απέρριψαν μετά πολλών επαίνων τα σχέδια της τότε Δημοτικής αρχής αλλά και “εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων” που μόνο απο τις μίζες των υδραυλικών εγκαταστάσεων του ΚΕΛ θα έβαζαν στην τσέπη εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ. Επίσης είχαν εγκριθεί 5 χοάνες προσεγγισης βυτιοφόρων που θα μετέφεραν καθημερινά στην παραλιακή τα λύματα απο Αγια Μαρίνα μέχρι και Παλαιά Φώκαια στο μελλοντικό ΚΕΛ. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές όταν ρωτήθηκε εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ παρουσία των κατοίκων της Π. Φώκαιας εαν θα έβαζε ποτέ στην “αυλή του ένα ΚΕΛ” και η απάντηση του ειλικρινής μέν καταιγιστική δε είπε “ΟΧΙ”.
    Οποιοι λοιπόν ονειρεύονται ΓΕΡΑΚΙΝΑ!!!! ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ !!!!ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!!!!!

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      αληθεια μεγαλε για πες που το θες το κελ;μηπως στα καλυβια;
      και στο κατω κατω θα γινει οπως της φωτογραφιας που ειναι το προβλημα;
      γιατι δεν το κανετε στην πρωην χωματερη της αναβυσου;
      νομιζετε ολοι σας οτι οι καλυβιωτες θα το αφησουν ετσι αυτο;
      κοιταχτε να δειτε..αρκετα εχουν επιβαρυνθει τα καλυβια απο τα παντα, βρειτε λυση στο μερος σας και φτιαξτε το κελ.τελος

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.