Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Δούρου είναι αόρατη

«Αόρατη», λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου, χαρακτήρισε την περιφερειάρχη Αττικής το γραφείο του πρόεδρου της ΚΕΔΕ & δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, με αφορμή την απάντηση της Ρένας Δούρου σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα μόνα «έργα» που έχει να επιδείξει στο διάστημα αυτό «η κομματικά στρατευμένη περιφερειάρχης Αττικής είναι»:

-Η τυφλή υποταγή στις κομματικές εντολές

Πρώτο «έργο» της κας Δούρου, είναι η τυφλή υπακοή της στις εντολές της απελθούσας κυβέρνησης.
Εκείνη πρώτη από όλους και πριν καν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που νομιμοποίησε εκ των υστέρων την παράνομη πράξη της, έσπευσε να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Παρέδωσε χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν τα χρήματα των πολιτών, τα οποία υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά έργα που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της Αττικής.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι η «προίκα» της κας Περιφερειάρχη για να τα παραχωρεί άνευ όρων στον κ. Βαρουφάκη και την παρέα του, προκειμένου να στηρίξει όπως αποδείχθηκε στην πράξη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση.
Αντί λοιπόν να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη για έλλειμμα σοβαρότητας, ας μας απαντήσει καλύτερα στο εξής ερώτημα:
Πόσα χρήματα της Περιφέρειας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος το προηγούμενο διάστημα
Πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν επιστραφεί σήμερα στο Ταμείο της.
Για να διαπιστωθεί τελικά ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα όχι μόνον σοβαρότητας, αλλά και στο ταμείο του.

-Αλαζονεία, καθεστωτική και διχαστική συμπεριφορά

Δεύτερο «έργο» της κας Δούρου, είναι η αλαζονική, διχαστική και καθεστωτική συμπεριφορά και νοοτροπία τόσο της ίδιας, όσο και στενών συνεργατών της. Η συμπεριφορά και νοοτροπία αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.
Με υβριστικές ανακοινώσεις κατά καιρούς σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά.
Με απειλές για αποκλεισμό Δήμων από τα κονδύλια της Περιφέρειας και τη χρηματοδότηση έργων.
Με την κατανομή των κονδυλίων του Προϋπολογισμού του 2016 στους Δήμους της Βόρειας Αττικής, με κομματικά κριτήρια. Έχουν προβλέψει να διαθέσουν σε τρεις από τους έντεκα Δήμους του Βόρειου Τομέα, που διαθέτουν Δημοτικές Αρχές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ), το 78,2% των κονδυλίων. Αποκλείοντας εντελώς από τη χρηματοδότηση Δήμους, στους οποίους δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για έργα.
Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα σοβαρότητας.
Αυτός που διχάζει και συμπεριφέρεται με μικροκομματική λογική, ή όσοι προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την Αυτοδιοίκηση;

-Το αόρατο σχέδιο για τα σκουπίδια

Τρίτο «έργο» της κας Δούρου, είναι το αόρατο μέχρι σήμερα σχέδιο της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Αφού πρώτα φρόντισε να ακυρώσει τον προηγούμενο σχεδιασμό της Περιφέρειας, στη συνέχεια επέλεξε να πετάξει στους Δήμους «μπαλάκι» της ευθύνης διαχείρισης του προβλήματος.
Κι όλα αυτά ενώ οι προθεσμίες τρέχουν, το πρόβλημα οξύνεται και κινδυνεύουμε να χάσουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.
Θα προτείναμε λοιπόν στην κα Δούρου να αφήσει τα λόγια και να ασχοληθεί επιτέλους με τα καθήκοντά της. Εκτός αν την ικανοποιεί ο ρόλος του ανθρώπου που κουβαλά το σακάκι του αρχηγού, στις προεκλογικές του ομιλίες, καταλήγει η ανακοίν


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.