Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ  Γιώργος Πατούλης  ζητάει από τις πολιτικές ηγεσίες που στήριξαν το ΝΑΙ να αποχωρήσουν γιατί  αποδείχτηκε ότι της  αποστρέφεται ο λαός. Επίσης ζητάει από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα μπει σε περιπέτειες και λαός σε ταλαιπωρία.
Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε με πολύ καθαρή πλειοψηφία και πρέπει όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θεωρώ ότι το ΟΧΙ επικράτησε για δύο λόγους.
 
Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί “είχε πρόσωπο”.
Εκπροσωπήθηκε από έναν πολιτικό ηγέτη, τον κ. Τσίπρα, ένα πρόσωπο που για την πλειοψηφία του λαού μας σήμερα εκφράζει την ελπίδα.
Αντίθετα, το ΝΑΙ, δεν είχε πρόσωπο.
Δεν είχε έναν αντίστοιχο πολιτικό ηγέτη που να εκπροσωπεί την ελπίδα ή κάποιες θετικές προσδοκίες.
Επιπλέον, υποστηρίχθηκε από πολιτικές και κομματικές ηγεσίες που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας μας.
Γι αυτό και πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Ο δεύτερος λόγος, είναι γιατί πείστηκε ο ελληνικός λαός, που στη συντριπτική του πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ, πως μια ψήφος υπέρ του ΟΧΙ δεν βάζει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή μας προοπτική.
Η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι μέσα σε 48 ώρες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα φέρει συμφωνία από τις Βρυξέλλες και θα ανοίξουν οι τράπεζες, οι προσωπικές εγγυήσεις που έδωσε ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, φαίνεται ότι έπεισαν τους πολίτες κι αποδυνάμωσαν όπως αποδείχθηκε το διακύβευμα που πρόβαλαν οι δυνάμεις που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του ΝΑΙ.
Δεν πρέπει το στρατόπεδο του ΟΧΙ να ερμηνεύσει λανθασμένα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το κυριότερο, είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ενότητα του λαού μας.
Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες.
Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να φέρει μέσα στις επόμενες 48 ώρες τη συμφωνία που θα επιτρέψει να λειτουργήσει η χώρα, να ανοίξουν οι τράπεζες, να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας στην Πατρίδα και τους πολίτες. Να μην υπάρξει Grexit.
Στην προσπάθεια αυτή όλοι θα τον στηρίξουμε και πρώτη η Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί για την ελληνική κοινωνία θεσμό που εκφράζει την σταθερότητα, την ασφάλεια, την αλληλεγγύη.
Αν όμως δεν έρθει η συμφωνία που μας υποσχέθηκε, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες και λαός μας σε ταλαιπωρία.
Σε αυτό το απευκταίο για την Πατρίδα μας ενδεχόμενο, η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της”

  1. Ο/Η Δημήτρης Βόγγολης λέει:

    Πώς θα αναλάβει τις ευθύνες η Αυτοδιοίκηση;μένοντας στα λόγια;μένει να το δούμε στην πράξη.Χορτάσαμε καταστροφολογίες.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.