Μάιο του 2024 οι δημοτικές εκλογές

Θα είναι πολύ μακρύς ο προεκλογικός αγώνας

Μέσα στη δύνη του προεκλογικού κλίματος των βουλευτικών εκλογών, ζούμε ένα ακόμα προεκλογικό αγώνα αυτόν των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Σαρωνικού. Ένας προεκλογικός αγώνας  που πυροδοτήθηκε από την παραίτηση του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, για να διεκδικήσει στα 70 του χρόνια μια «νέα καριέρα» ως βουλευτής. Οι ενδιαφερόμενοι να χριστούν επίγονοι του “έργου” του, έσπευσαν να πιάσουν νωρίς στασίδι στην προεκλογική αρένα. Για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά τους με έρμα, από τα πολιτικά συντρίμμια που άφησε η αποχώρησή του, απαιτούνται περίπου 75 υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό, δηλαδή σχεδόν 500 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και που να τους βρουν;  Έχει ξεκινήσει ένα παζάρι πλειοδοσίας και μεταγραφών, όπου πολλοί από τους μετεγγραφέντες ξέχασαν τι έλεγαν για τους πρώην αντιπάλους τους το 2015 και το 2019. 

Έτσι στο Σαρωνικό, ο μακρύς προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2022 και μέχρι σήμερα έχουν νοικιαστεί εκλογικά κέντρα, έχουν οργανωθεί δεκάδες συγκεντρώσεις και ομιλίες, δημόσιες και ιδιωτικές, έχουν πέσει χιλιάδες χαιρετούρες, χαμόγελα και κυρίως φωτογραφίες, σε πολλές δεκάδες πρωτοχρονιάτικες πίττες, χοροεσπερίδες και συναθροίσεις.

Η μεγάλη δυστυχία για τους πολίτες του Δήμου μας, είναι ότι αυτά θα τα ζήσουμε για ένα ακόμα χρόνο. Οι Δημοτικές εκλογές, όπως έχουμε γράψει ξανά, θα γίνουν στο τέλος Μαΐου του 2024, μαζί με τις Ευρωεκλογές και οι θητείες των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα είναι πενταετείς.  Εκτός απροόπτου η Ν.Δ., αμέσως μετά τις εκλογές και αφού θα συγκροτηθεί η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επαναφέρει τον νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ο οποίος ίσχυσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2015, για να καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Κάποιοι φίλοι, απευθύνθηκαν στον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, για να επιβεβαιώσει την πληροφορία και όπως ήταν λογικό το διέψευσε. Αφενός η παραδοχή θα δημιουργούσε ένα ακόμα θέμα και προβληματισμό, όχι κατ΄ ανάγκη αρνητικό, αλλά και γιατί η παράλληλη προεκλογική κινητικότητα μάλλον κάνει καλό και δημιουργεί συσπείρωση προς όφελος των Βουλευτικών εκλογών. Εκτός των άλλων μια τέτοια εξαγγελία πριν το επίσημο αποτέλεσμα και την καθαρή νίκη της Ν.Δ. δεν θα ήταν χρήσιμη. Όσοι θεωρούν ότι η διάψευση του πρ. Υπουργού είναι έγκυρη, μάλλον είναι αφελείς. Επειδή τους λέει μια καλημέρα ο κ. Υπουργός, θεωρούν ότι θα αποκάλυπτε σ΄ αυτούς τις μετεκλογικές προθέσεις της κυβέρνησης, πριν ακόμα εκλεγεί!!!  Ας μην υπερεκτιμούν τις διασυνδέσεις τους.

Το δια ταύτα του άρθρου, είναι ότι θα ζήσουμε και πάλι αναρίθμητες χαιρετούρες, στημένα χαμόγελα, φωτογραφίσεις, παρουσίες υποψηφίων σε πίτες και αποκριάτικους χορούς, κενού περιεχομένου ομιλίες και ψεύτικες υποσχέσεις, από τους «ηγέτες» και τους εκατοντάδες «συμβούλους – σωτήρες». Όλοι αυτοί επιμένουν και πάλι ότι θα μας σώσουν, παρ΄ ότι στα 13 χρόνια ζωής του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού, απέτυχαν παταγωδώς στην επίλυση όλων ανεξαιρέτως των προβλημάτων του και βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη θέση απ΄ ότι βρισκόταν το 2010.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.