Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Σαρωνικού, θα δώσει κάποιο χρίσμα το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς εκλογές ή όχι;

Με τις δημοτικές κάλπες να απέχουν πια λιγότερο από έναν χρόνο (αν και είναι πολύ πιθανόν μετά τις εθνικές εκλογές, να αποφασιστεί η μετάθεση τους για τον Μάιο του 2024), οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διεργασίες δίνουν και παίρνουν. Στο μέτωπο της Πειραιώς, ο στόχος παραμένει η διατήρηση της κυριαρχίας στην Αυτοδιοίκηση που επετεύχθη στις κάλπες του 2019, γι’ αυτό τον λόγο οι αιρετοί που εξελέγησαν με τη γαλάζια σημαία αναμένεται να λάβουν εκ νέου τη στήριξη της Ν.Δ. για τον Οκτώβριο του 2023. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις το «γαλάζιο χρίσμα» θα επαναξιολογηθεί, ιδίως σε περιπτώσεις όπου οι κομματικοί υποψήφιοι του 2019 έχασαν τις εκλογές.

Στο Σαρωνικό, πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ούτως ή άλλως δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ή ανεπίσημη ανακήρυξη υποψηφίου και οι λόγοι είναι απλοί. Στις εκλογές του 2019, ο κομματικός υποψήφιος Γιώργος Σωφρόνης απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.  Ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Νέο Δημοκράτης υποψήφιος που είχε κομματικό χρίσμα, ο οποίος έχασε από υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όχι από οποιονδήποτε υποψήφιο αλλά από τον Πέτρο Φιλίππου. Δηλαδή έχασε από ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποτυχημένο Aντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δεν έχαιρε καμίας εκτίμησης από τους ψηφοφόρους της Ανατολικής Αττικής. Στην μια και μοναδική περιφέρεια που έχασε το 2015 ο συνδυασμός της κας Δούρου, ήταν αυτή της Ανατολικής Αττικής, με την οποία είχε κατέβει ο Φιλίππου ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.  Επίσης ο κ. Σωφρόνης έχασε από τον, κατά τη δική μας άποψη, απολύτως υπεύθυνο της καταστροφής του Ματιού, και της απώλειας 104 ανθρώπων και τις απώλειες περιουσιών εκατομμυρίων. Η επιλογή στήριξης του κ. Σωφρόνη τον 2019, ήταν απολύτως αποτυχημένη για την Νέα Δημοκρατία, γιατί θα έπρεπε να διερευνήσει σε βάθος, το πολιτικό ήθος και το ύφος του ανθρώπου που υποστήριξε, να ακούσει όσα του καταλόγιζαν οι πολίτες του Δήμου και δεν το έκανε.

Όπως δείχνουν οι υποψηφιότητες που δηλώθηκαν, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα υπάρξουν δύο συνδυασμοί, όπου οι επικεφαλής πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και θα διεκδικήσουν, έστω και ατύπως, την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, επομένως είναι προς διερεύνηση το τι θα κάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας. Το πιθανότερο θα είναι να παραμείνουν ουδέτεροι και διακριτικοί στις εμφανίσεις τους, ώστε να μην χρεωθούν την ήττα ενός εκ των δύο, αλλά και τα «αντίποινα» με την μείωση της επιρροής τους στο Σαρωνικό, από μερίδα ψηφοφόρων. Πιστεύουμε ότι στις επόμενες εκλογές, οι βουλευτές και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος και θα απέχουν από κάθε είδους στήριξη στο Γιώργο Σωφρόνη.

Στο Γιώργο Σωφρόνη απομένει η σύζυγος του κα Βανίτα Σωφρόνη, πρόεδρος της  ΠΕΕΔ Ανατολικής Αττικής, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα κρατήσει καμία ουδετερότητα ως κομματικό στέλεχος και το πιθανότερο είναι να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κομματικής στήριξης του συζύγου της. Αυτό αποδεικνύει η μέχρι τώρα υπερ-προβολή του, σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις που οργανώνει η κα Σωφρόνη και παρουσιάζονται από την σελίδα της ΔΕΕΠ στο FACEBOOK, χωρίς να έχει οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο. Δεν έχει ξεχαστεί ότι η εκλογή της στην ΔΕΕΠ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο διχασμός των μελών του κόμματος. Σε τοπικό επίπεδο, αυτός ο διχασμός οδήγησε το 60% των κομματικών μελών του Σαρωνικού, να την θεωρούν διχαστικό και μειωμένης επιρροής πρόσωπο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.