Διαστάσεις παίρνει η κόντρα, Λουκά – Φιλίππου και Σωφρόνη

Τον Γιώργο Σωφρόνη εγκάλεσε, ο συνήθως φλύαρος και ανούσιος Δήμαρχος Λαυρεωτικής Λουκάς, κατηγορώντας τον ότι “κινείται στα όρια της σοβαρότητας και της προσβολής”, αναφερόμενος στην πρότασή του για τη δημιουργία 3 δήμων στην χερσόνησο της Λαυρεωτικής.

Προφανώς ο δήμαρχος του γειτονικού δήμου, είδε ως ευκολότερο στόχο τον Σωφρόνη, αντί του συνεργάτη του επικεφαλής της παράταξης “Ελεύθερες πόλεις” Σταύρου Ιατρού, ο οποίος όχι μόνο σε συνέντευξή του αλλά και στο εκλογικό του πρόγραμμα, προτείνει τον διαχωρισμό του Δήμου Λαυρεωτικής, και ακόμα την συνένωση με τον Κουβαρά (Δείτε εδώ).

Αναφέρει στο έντυπο του προγράμματος της παράταξης:

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελεύθερες πόλεις"

Η παράταξή μας, με το ιστορικό βάρος που κατέχει είναι παρούσα. Συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές, και θα διεκδικήσει την ψήφο των Δημοτών στο Δήμο, (Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτικούς Συμβούλους). Το προτάγματά μας είναι:

Αμφισβήτηση της συνένωσης του 2010 Λαυρίου, Κερατέας και Αγίου Κωνσταντίνου γιατί όχι μόνο αυτή δεν λειτούργησε, αλλά δημιούργησε μύρια προβλήματα ιδίως με τη διόγκωση του τοπικισμού. Η Κερατέα και το Λαύριο πρέπει να γίνουν πάλι αυτόνομοι Δήμοι, όπως το Μαρκόπουλο, το Κορωπί. Με νόμο όπως μέχρι τώρα έγινε για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η παρέμβαση Φιλίππου

Την δήλωση του Λουκά δεν θα άφηνε αναξιοποίητη ο Φιλίππου, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να γράψει ένα κατεβατό υπό τον τίτλο «Το μέλλον και η ανάπτυξη του Δήμου Σαρωνικού βρίσκεται στην ενότητά του». Φραστικό λάθος; Αυτό που μάλλον ήθελε να γράψει ήταν «Το μέλλον και η ανάπτυξη των Καλυβίων, βρίσκεται στο Δήμο Σαρωνικού», αλλά πάντα κρύβει πίσω από φληναφήματα τις πραγματικές του σκέψεις.

Τρεις δήμοι στη Λαυρεωτική. Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, 3Κ

Ελπίζουμε ότι η πρόταση που διατύπωσε ο Σωφρόνης, αντιγράφοντας τον Αττικό Παρατηρητή (δείτε εδώ), να μην είναι μια πομφόλυγα, αλλά να επιδιώξει την υλοποίησή της, γιατί «Το μέλλον και η ανάπτυξη του Δήμου Σαρωνικού είναι η απομάκρυνση από τα Καλύβια».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.